Jak się podłączyć do livebox, bez naciskania przycisku "

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bobobox
Początkujący użytkownik forum

Jak się podłączyć do livebox, bez naciskania przycisku "

Post autor: bobobox »

Problem polega na tym, że pomimo tego, iż posiadam WEP (czy jakoś tak) i nadałem mojej karcie sieciowej MAC, który znajduje się na liście liveboxa, widzę jedynie napis: "Ograniczenie lub brak łączności" Co mam z tym zrobić, żeby się wreszcie podłączyć? Livebox nie jest mój, ale mam pozwolenie na podłączenie (tyle, że sąsiad wyjechał na długo :/) Czy jest jakiś sposób, żeby livebox dopuścił mnie do neta? (Oprócz włamywania się do domu sąsiada :D)
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jak się podłączyć do livebox, bez naciskania przycisku "

Post autor: przewaks »

Prawdopodobnie nie, właśnie po to został wprowadzony mechanizm "przycisku".
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
bobobox

Przecież ten przycisk miał dodawać adres MAC do listy zaufanych. Skoro więc maja karta ma przypisany MAC z listy zaufanych to powinno działać. Zanim go przypisałem, nie można było połączyć się z kartą. Teraz pojawia się okienko, wpisuję WEP, pokazuje się łączenie a pod koniec wyświetla "Ograniczenie lub brak łączności" (taka ikonka Obrazek ) Myślę, że można by coś poradzić, tyle, że ja nie wiem co...
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

bobobox pisze:"Ograniczenie lub brak łączności" (taka ikonka ) Myślę, że można by coś poradzić, tyle, że ja nie wiem co...
Hm, a DHCP tam dziala i twoj komp pobiera odpowiednie adresy?
bobobox

Nie pobiera... Ale wydaje mi się, że powinien :/ Przecież MAC jest zgodny, więc nie wiem co mu nie pasuje. Może jest jeszcze coś, co mogę podmienić. Urządzenie, którego MAC przybrałem to moja komórka (SonyEricsson P990i) Przypominam, że przed zmianą maca nawet nie próbowało się łączyć i nie prosiło o podanie WEP'a.
bobobox

Kliknąłem REG na liveboxie i problem jest dokładnie taki sam, jak wtedy gdy podszywałem się pod inny WEP. Co robić? Widzę tylko ograniczenie lub brak łączności... :(
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

bobobox pisze:Co robić?
Odpowiedź jest bardzo prosta - zrezygnować z tego wytworu szatana oraz firmy Sagem i skorzystać z normalnego routera :D
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez przewaks, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
ODPOWIEDZ