Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Najwięcej na razie było około 34Mbps w DL. Raczej pełnej 60 mogę nie wyciągnąć. LTE800 nie ma dużo nadajników tu plus okna są w przeciwną stronę niż BTS i dzieli mnie od jako takiego światła grubość ponad połowy bloku
Huawei Manager PL
https://mega.nz/#!lBUE1JjY!D_yZULk9JTaX ... pmF0Kh9shY
-
- Użytkownik forum
ja w czwartek zamówiłem usługę i do dziś zero informacji, nie wiem z czym się tak tam wloką, pewnie przez to, że B525 nie mają
-
- Stały użytkownik forum
U nas było tak, że w ciągu godziny od zamówienia na e-mail przyszły dokumenty do wglądu a dwa dni później umowa, router i karta sim.
Huawei Manager PL
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam opcję 60 ,ale mam 50-70 . Nocą nawet 100 mbit. Zamawiałem 14-09 rano.Dostawa kurierem 15-09 do południa. Sprzęt B525 ,ale pani już wtedy mówiła że mają tylko 33 sztuki i żebym się decydował dzisiaj ,bo bardzo szybko schodzą i nie wiadomo czy i kiedy będzie dostawa. Może to być sprzęt tylko wirtualny tak jak w Pleyu telefony. Co się opłaca kupić tego brak,więc trzeba brać te mniej opłacalne.
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
My 18 i jeszcze się jakiś B525 znalazł ;]ktry pisze:Ja mam opcję 60 ,ale mam 50-70 . Nocą nawet 100 mbit. Zamawiałem 14-09 rano.Dostawa kurierem 15-09 do południa. Sprzęt B525 ,ale pani już wtedy mówiła że mają tylko 33 sztuki i żebym się decydował dzisiaj ,bo bardzo szybko schodzą i nie wiadomo czy i kiedy będzie dostawa. Może to być sprzęt tylko wirtualny tak jak w Pleyu telefony. Co się opłaca kupić tego brak,więc trzeba brać te mniej opłacalne.
Wynik wieczorny
Zobaczymy jak będzie po 23
Huawei Manager PL
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zamawiałem 13.09 czyli w dniu wejścia promocji do sprzedaży o godzienie coś koło 18. Facet już wtedy mówił że "jeszcze są ale na wyczerpaniu"ktry pisze: Sprzęt B525 ,ale pani już wtedy mówiła że mają tylko 33 sztuki i żebym się decydował dzisiaj ,bo bardzo szybko schodzą i nie wiadomo czy i kiedy będzie dostawa.
-
- Użytkownik forum
Umowa do 20mbit
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie totalnie zniknęło LTE800. Brak usługi w tym paśmie. Reszta max 1 kreska (w tym 2600 - miało 3....)
Huawei Manager PL
-
- Stały użytkownik forum
U mnie po tygodniowych testach wszystko jak najbardziej ok .
MOże do 60-tki nie dociąga ( 8 km do BTS z N! ) ale uważam ,że i tak jest lepiej niż na Orange ( tu leciało max 43 Mbit/s )
Weekendy może troszkę wolniej - 33-40 Mbit , ale w pełni akceptowalne.
Zaznaczam ,że do BTS nie mam żadnych fizycznych przeszkód - używam Cybertecha 15dBi MiMo z 5m przewodami, zamontowana na kominie.
Na Orange też nie narzekałem - tyle że te limity mocno wkurzały .
MOże do 60-tki nie dociąga ( 8 km do BTS z N! ) ale uważam ,że i tak jest lepiej niż na Orange ( tu leciało max 43 Mbit/s )
Weekendy może troszkę wolniej - 33-40 Mbit , ale w pełni akceptowalne.
Zaznaczam ,że do BTS nie mam żadnych fizycznych przeszkód - używam Cybertecha 15dBi MiMo z 5m przewodami, zamontowana na kominie.
Na Orange też nie narzekałem - tyle że te limity mocno wkurzały .
-
- Użytkownik forum
B529 długo się łączy z siecią, będąc w zasięgu LTE i tak wybiera 3G
-
Witam,
Zamówiłem wersję do 20mb/s, ponieważ Pani na infolini stwierdziła, że do 60mb/s nie może wybrać w systemie (nie ważne). Z tego co wyczytałem mogę sobie zwiększyć bez problemu do 60mb/s, ale pytanie do was czy zwiększenie zadziała od razu po moim telefonie, czy od nowego okresu rozliczeniowego?
PS. wybrałem B525 ciekawe czy dojdzie (z powodu braków, o których mówicie), zamawiałem wczoraj.
Zamówiłem wersję do 20mb/s, ponieważ Pani na infolini stwierdziła, że do 60mb/s nie może wybrać w systemie (nie ważne). Z tego co wyczytałem mogę sobie zwiększyć bez problemu do 60mb/s, ale pytanie do was czy zwiększenie zadziała od razu po moim telefonie, czy od nowego okresu rozliczeniowego?
PS. wybrałem B525 ciekawe czy dojdzie (z powodu braków, o których mówicie), zamawiałem wczoraj.
-
Moja lokalizacja to miejscowość Lipa, woj dolnośląskie, gmina Bolków. Dookoła mnie jest (wg BTSearch) 6 nadajników na których działa T Mobile. Odległości to najmniej 4km (Nowe Rochowice) ale dzieli mnie od niego spora różnica wysokości (ponad 200m). W prostej linii bez większych przeszkód jest nadajnik w miejscowości Sokola. Posiadam do testowania na 5 dni starter T mobile z 1Gb internetu oraz telefon LG G4. Na 1 piętrze w pokoju najwięcej złapało mi 6 Mbps na H, nie na LTE. Nie wiem z którym z BTSów się łączę, czy mogę to jakoś sprawdzić aplikacją na LG?
-
- Użytkownik forum
@bigdik sprawdź aplikację OpenSignal
-
- Stały użytkownik forum
Dzwonisz, mówisz, że chcesz zwiększyć i w ciągu 30min zmiana następuje. można tak robić raz na każdy cykl czy to na 20 czy na 60. My zwiększyliśmy wczoraj. Niecałe 10min później przyspieszyło.Marekwia pisze:Witam,
Huawei Manager PL
- wojteks
- *** Administrator ***
Może jest zbyt słaby zasięg LTE, przełącz router na "tylko LTE"Kaceper pisze:będąc w zasięgu LTE i tak wybiera 3G
Nie pomagam na PW!
-
bigdik pisze:Moja lokalizacja to miejscowość Lipa, woj dolnośląskie, gmina Bolków. Dookoła mnie jest (wg BTSearch) 6 nadajników na których działa T Mobile. Odległości to najmniej 4km (Nowe Rochowice) ale dzieli mnie od niego spora różnica wysokości (ponad 200m). W prostej linii bez większych przeszkód jest nadajnik w miejscowości Sokola. Posiadam do testowania na 5 dni starter T mobile z 1Gb internetu oraz telefon LG G4. Na 1 piętrze w pokoju najwięcej złapało mi 6 Mbps na H, nie na LTE. Nie wiem z którym z BTSów się łączę, czy mogę to jakoś sprawdzić aplikacją na LG?
Użyłem aplikacji Opensignal.Kaceper pisze:@bigdik sprawdź aplikację OpenSignal
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma ustawienia "tylko LTE"? Podaj poziom sygnału i inne parametry z aplikacji na smartfona Network Cell Info i z routera z zakładki diagnostyki z tego B529
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
B529 działa ponoć z LTEwatchH i Toolboxem więc w tym drugim można wymusić konkretne pasma LTE. BTWS LTE800 T-mobile W Nowych Rachowicach, taki sam w Kaczorowie.W Wojcieszowie LTE800T-Mobile i LTE1800NetWorks , powinna działać z niego LTE-A1800+800.Samo LTE1800NetWorks w Bolkowie.
-
- Użytkownik forum
Byłem wczoraj w punkcie T-mobile.
Usłyszałem radosne wieści - że opcja do 60 Mbit jest u mnie dostępna.
Chciałem ten "tańszy" router, ale usłyszałem, że nie ma w magazynie i nie wiadomo kiedy będą i czy w ogóle będą... Zostawiłem kontakt, żeby do mnie zadzwonili jak będą mieć na stanie.
Ale po powrocie do domu "zarejestrowałem" się na stronie T-mobile z dwoma numerami tel. jakie posiadam Zadzwonił gość za jakieś 30 minut i przyjął zamówienie.
W piątek mają rozsyłać zamówienia z Huawei B525S.
Zobaczymy jak to śmiga.
Wczoraj zasięgnąłem też języka u mojego obecnego dostawcy netu. W ramach promocji na przedłużenie umowy mogą mi dać 16 Mbit w cenie 49 pln.
Jeśli T-Mobile osiągnie jakieś 30 Mbit u mnie to zmieniam bez zastanowienia.
Dostałem niedawno powiadomienie, że moje zamówienie jest realizowane, że przesyłka z B525S (o którego walczyłem ) jest już w sortowni DHL.
Zobaczymy co przyjdzie i jak to śmiga
Usłyszałem radosne wieści - że opcja do 60 Mbit jest u mnie dostępna.
Chciałem ten "tańszy" router, ale usłyszałem, że nie ma w magazynie i nie wiadomo kiedy będą i czy w ogóle będą... Zostawiłem kontakt, żeby do mnie zadzwonili jak będą mieć na stanie.
Ale po powrocie do domu "zarejestrowałem" się na stronie T-mobile z dwoma numerami tel. jakie posiadam Zadzwonił gość za jakieś 30 minut i przyjął zamówienie.
W piątek mają rozsyłać zamówienia z Huawei B525S.
Zobaczymy jak to śmiga.
Wczoraj zasięgnąłem też języka u mojego obecnego dostawcy netu. W ramach promocji na przedłużenie umowy mogą mi dać 16 Mbit w cenie 49 pln.
Jeśli T-Mobile osiągnie jakieś 30 Mbit u mnie to zmieniam bez zastanowienia.
Dostałem niedawno powiadomienie, że moje zamówienie jest realizowane, że przesyłka z B525S (o którego walczyłem ) jest już w sortowni DHL.
Zobaczymy co przyjdzie i jak to śmiga
-
- Użytkownik forum
Zamówiłem neta tydzień temu, w środę. Konsultantka na infolinii od razu zaproponowała B525, nawet nie spytała czy chcę za dopłatą B529, + dla Pani Od 2 dni już testuje T-Mobile, router nie zrywa, trzyma prędkość. Mam jakiś kilometr do BTS'a, spodziewałem się lepszej siły zasięgu w domu bez anteny, jednak grube mury troszkę osłabiają zasięg (3-4/5 kresek).
Prędkości z rana są bardzo zadowalające, wieczorem było ok. 48Mb - także nie mogę narzekać. Nawet po intensywnym użyciu prędkości nie spadły, wczoraj na próbę pobrałem ponad 50GB. Zobaczymy co będzie za 2-3 tygodnie, w mojej lokalizacji jest to oferta bezkonkurencyjna, Neo po kablu nie dociąga do 10Mb
Prędkości z rana są bardzo zadowalające, wieczorem było ok. 48Mb - także nie mogę narzekać. Nawet po intensywnym użyciu prędkości nie spadły, wczoraj na próbę pobrałem ponad 50GB. Zobaczymy co będzie za 2-3 tygodnie, w mojej lokalizacji jest to oferta bezkonkurencyjna, Neo po kablu nie dociąga do 10Mb
-
- Użytkownik forum
Co to za aplikacja na telefonie? To działa też z innymi routerami?
ScApi pisze: Tak to wygląda na 800Mhz
-
- Stały użytkownik forum
To aplikacja do routera Huawei B525, funkcjonalność na innych routerach trzeba sprawdzać samemu.
-
Bardzo bym prosił o dokładne wyjaśnienie co to jest ten QoS. Bo na kilka dni odpuściłem Netflixa i prędkości powróciły do poziomu 50 Mbit/s.
-
- Stały użytkownik forum
Cytując wikipedie:torre24 pisze:Bardzo bym prosił o dokładne wyjaśnienie co to jest ten QoS. Bo na kilka dni odpuściłem Netflixa i prędkości powróciły do poziomu 50 Mbit/s.
W skrócie - jest to mechanizm odpowiedzialny za odpowiedni podział łącza względem ilości userów i obciążenia jakie generują. Tak aby każdy mógł spokojnie korzystać z zasobów sieci. Większość zwykłych routerów ma jego jakąś wersję.QoS (ang. Quality of Service – jakość usługi) to, zgodnie z zaleceniem ITU-T E.800[1], całość charakterystyk usługi telekomunikacyjnej stanowiących podstawę do wypełnienia wyrażonych i zaspokajanych potrzeb użytkownika tej usługi.
Rozróżniane są metody usług zróżnicowanych (DiffServ) oraz metody usług zintegrowanych (IntServ)
Aby zapewnić QoS, stosowane są następujące mechanizmy:
kształtowanie i ograniczanie przepustowości
zapewnienie sprawiedliwego dostępu do zasobów
nadawanie odpowiednich priorytetów poszczególnym pakietom wędrującym przez sieć
zarządzanie opóźnieniami w przesyłaniu danych
zarządzanie buforowaniem nadmiarowych pakietów: DRR, WFQ, WRR
określenie charakterystyki gubienia pakietów
unikanie przeciążeń: Connection Admission Control (CAC), Usage Parameter Control (UPC)
Ja jak nie korzystam z N to mam max 34 i tak xD krótko po jest 5-15Mbps. Zazwyczaj znika owe ograniczenie dość szybko
Huawei Manager PL
-
- Użytkownik forum
Dotarł do mnie dziś zestaw z B525S.
Postawiłem w szafce pod TV. Zasieg elegancki 5/5 kresek.
Na chwilę obecną wyciągnąłem max 40 Mbit/s
W porównaniu do obecnej radiówki 9 Mbit/s to jest przepaść
Oby z czasem nie zaczeli za bardzo przykręcać kurka
-
Dzięki zearid.
-
- Użytkownik forum
a kiedy zamówiłeś ?coobah pisze:Dotarł do mnie dziś zestaw z B525S.
-
- Użytkownik forum
25.09 około 17:30
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dostałem pierwszą f-va za Internet domowy i mam pozycje :
Rabat zgodnie z ustaleniami 5 zł miesiecznieUsługi telekomunikacyjne