Witam,
Niestety, zmuszona jestem zająć się kwestią zakupu anteny do LTE, a tematyka ta jest mi obca - tyle co zdążyłam się zorientować w tym aspekcie ze stron producentów w sieci. Przejrzałam niniejsze forum i zauważyłam wielokrotnie pozytywne opinie o produktach BestPartner. Zależy mi na urządzeniu, które poradzi sobie w stosunkowo trudnych warunkach - lasy i wzniesienia zakłócają sygnał. Odległość do najbliższego nadajnika wynosi około 6 kilometrów. Obecny panel łapie LTE, ale sygnał jest kiepski DL do 6Mb/sekundę, a UL do 0,9Mb/sekundę. Nie ma dnia, gdzie nie zerwie połączenia - więcej niż 1 kreska to luksus. Ja wiem, że to głupie pytanie, ale czym więcej MHZ w moim wypadku tym lepiej? Bo rozumiem, że jeśli chodzi o dBi to nie powinnam patrzeć na mniej niż 15? Z góry przepraszam za bezsensowność pytań, ale nie wiem czym się kierować wybierając antenę nie tylko pod tradycyjne przeglądanie sieci, ale też np. gry.
Antena LTE - którą opcję wybrać?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena LTE - którą opcję wybrać?
Podać swoja lokalizację i operatora oraz sprzęt. A Bestpartner to kosmiczne ceny za przeciętna jakość i osiągi.
-
- Początkujący użytkownik forum
Skusiłam się jednak na BestPartner (namowy znajomej) i okazał się to strzał w dziesiątkę. Nie jest to wprawdzie najtańsza oferta, jednak jakość usługi i stopień w którym wszystko mi wytłumaczono jest wart swojej ceny.
-
- Stały użytkownik forum
Kolejny naiwniak, bo pani dobrze to wytłumaczyła, czyli BEDZIE PANI ZADOWOLONA, a że w kieszeni jest o 500zł mniej, to już nie ważne. Jak się panel rozklei i powstaną szczeliny jak to już było to kiedyś na forum pokazane i będzie bieda.
-
- Stały użytkownik forum
i kawałek kija można sprzedać jako pręt z mosiądzu bo tak ni powiedzieli
-
- Guru bezprzewodowy
Po co z nią/nim dyskutujesz? Przecież to trol jest, naganiacz od bestpartnera...
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents