Antena LTE - którą opcję wybrać?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena LTE - którą opcję wybrać?
Witam,
Niestety, zmuszona jestem zająć się kwestią zakupu anteny do LTE, a tematyka ta jest mi obca - tyle co zdążyłam się zorientować w tym aspekcie ze stron producentów w sieci. Przejrzałam niniejsze forum i zauważyłam wielokrotnie pozytywne opinie o produktach BestPartner. Zależy mi na urządzeniu, które poradzi sobie w stosunkowo trudnych warunkach - lasy i wzniesienia zakłócają sygnał. Odległość do najbliższego nadajnika wynosi około 6 kilometrów. Obecny panel łapie LTE, ale sygnał jest kiepski DL do 6Mb/sekundę, a UL do 0,9Mb/sekundę. Nie ma dnia, gdzie nie zerwie połączenia - więcej niż 1 kreska to luksus. Ja wiem, że to głupie pytanie, ale czym więcej MHZ w moim wypadku tym lepiej? Bo rozumiem, że jeśli chodzi o dBi to nie powinnam patrzeć na mniej niż 15? Z góry przepraszam za bezsensowność pytań, ale nie wiem czym się kierować wybierając antenę nie tylko pod tradycyjne przeglądanie sieci, ale też np. gry.
Niestety, zmuszona jestem zająć się kwestią zakupu anteny do LTE, a tematyka ta jest mi obca - tyle co zdążyłam się zorientować w tym aspekcie ze stron producentów w sieci. Przejrzałam niniejsze forum i zauważyłam wielokrotnie pozytywne opinie o produktach BestPartner. Zależy mi na urządzeniu, które poradzi sobie w stosunkowo trudnych warunkach - lasy i wzniesienia zakłócają sygnał. Odległość do najbliższego nadajnika wynosi około 6 kilometrów. Obecny panel łapie LTE, ale sygnał jest kiepski DL do 6Mb/sekundę, a UL do 0,9Mb/sekundę. Nie ma dnia, gdzie nie zerwie połączenia - więcej niż 1 kreska to luksus. Ja wiem, że to głupie pytanie, ale czym więcej MHZ w moim wypadku tym lepiej? Bo rozumiem, że jeśli chodzi o dBi to nie powinnam patrzeć na mniej niż 15? Z góry przepraszam za bezsensowność pytań, ale nie wiem czym się kierować wybierając antenę nie tylko pod tradycyjne przeglądanie sieci, ale też np. gry.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena LTE - którą opcję wybrać?
Podać swoja lokalizację i operatora oraz sprzęt. A Bestpartner to kosmiczne ceny za przeciętna jakość i osiągi.
-
- Początkujący użytkownik forum
Skusiłam się jednak na BestPartner (namowy znajomej) i okazał się to strzał w dziesiątkę. Nie jest to wprawdzie najtańsza oferta, jednak jakość usługi i stopień w którym wszystko mi wytłumaczono jest wart swojej ceny.
-
- Stały użytkownik forum
Kolejny naiwniak, bo pani dobrze to wytłumaczyła, czyli BEDZIE PANI ZADOWOLONA, a że w kieszeni jest o 500zł mniej, to już nie ważne. Jak się panel rozklei i powstaną szczeliny jak to już było to kiedyś na forum pokazane i będzie bieda.
-
- Stały użytkownik forum
i kawałek kija można sprzedać jako pręt z mosiądzu bo tak ni powiedzieli
-
- Guru bezprzewodowy
Po co z nią/nim dyskutujesz? Przecież to trol jest, naganiacz od bestpartnera...
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents