Skoro zwracany zestaw dotarł do nich 9.10.2017

Moderator: Moderatorzy
Nie naliczyło mu dobrze. Powinna być reklamacja.wojteks pisze:Ale umowa raczej przewiduje 30 dniowy abonament więc nie ważne czy testujesz 5 czy 25 dni płacisz za 1 okres rozliczeniowy 30 dniowy (miesięczny).
Okres rozliczeniowy rozpoczyna się 2 każdego miesiąca. faktura wystawiana jest automatycznie i zakłada miesiąc do przodu. Naliczenie jest OK tylko zwróciłeś po okresie wystawiania faktur. Musisz reklamować.
Raczej jest co najmniej 3 terminy rozpoczęcia okresu rozliczeniowego, powiedzmy 2, 12, 22 w zależności kto kiedy zawarł umowę.zearid pisze:Okres rozliczeniowy rozpoczyna się 2 każdego miesiąca.
Na jakiej podstawie mają oddać kasę piszesz po 2 dniach miałeś oddać to dlaczego korzystałeś .Trzeba było zaprzestać konsumpcji zjadłeś jabłko trzeba teraz za nie zapłacić i nie jest ważne że zjadłeś je między zupą a drugim daniem . Rozumiem jeśli wina leży po stronie sprzedającego należy się zwrot (jeśli faktura była zapłacona) i radzę zapłacić w terminie gdyż będą mogli słusznie naliczyć odsetki.coobah pisze:Reklamacja już poszła.
Dostałem nawet odpowiedź z BOK, że oczywiście nie widzą podstaw do uznania reklamacji.
Rzecz jasna, nie zostawiłem tego bez odpowiedzi.
Niestety takich osób jest naprawdę dużo i na tym sporo zarabiają bo skoro na fakturze się zgadza to pewnie tak ma być.tomasith pisze: Mi uznali zasadność moich roszczeń. Ale tylko dlatego, że rozumiem ofertę, którą mam. Ile jest ludzi takich, którzy nie rozumieją, dadzą sobie wmówić, i potem płacą...?
Liczą tylko że w pokrętny sposób jak przedstawił ScApi. Rozliczenie tego abonamentu za następny pełny okres rozliczeniowy powinno być w drugiej fakturze po zwrocie sprzętu. Dopiero po fakturze rozliczającej na koniec warto składać reklamację i prośby o wyjaśnienia.damian00716 pisze:Tyle, że ja cały czas myślę o okresie testowym, szkoda że nie liczą faktycznych 30 dni od daty wzięcia umowy.