Internet LTE 2w1 pytanie/opinie
Moderator: Moderatorzy
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet LTE 2w1 pytanie/opinie
Ok, wielkie dzieki za pomoc.
Jutro bede dzwonil i pisal.
Edit:
Tak z ciekawosci zapytam Onken, moze wiesz czy oni dodadza ten drugi nadajnik do strefy domowej, czy moze zablokuja?
Niby na koniec miesiaca ma byc odpalony 8km ode mnie trzeci nadajnik LTE800 i pewnie bedzie ten sam cyrk.
Jutro bede dzwonil i pisal.
Edit:
Tak z ciekawosci zapytam Onken, moze wiesz czy oni dodadza ten drugi nadajnik do strefy domowej, czy moze zablokuja?
Niby na koniec miesiaca ma byc odpalony 8km ode mnie trzeci nadajnik LTE800 i pewnie bedzie ten sam cyrk.
RAW
-
- Początkujący użytkownik forum
Preczytałem cały wątek ale od wprowadzenia oferty mineło już trochę czasu, więc mam pytanie.
Czy naprawili już te zliczanie transferu? Jakoś nie widzi mi się ciągłe monitorowanie, porównywanie naliczonych transferów i reklamowanie. Jest sens wchodzenia w ofertę "LTE dla domu" (150+60GB) czy lepiej dopłacić te kilka złotych miesięcznie i wziąść LTE biurowy dla Firm (mam taką możliwość)?
EDIT:
Teoretycznie po obliczeniach 'na papierze' to te 210GB powinno mi starczyć ale tylko pod warunkiem, że nie będzie problemów z naliczaniem transferu.
Czy naprawili już te zliczanie transferu? Jakoś nie widzi mi się ciągłe monitorowanie, porównywanie naliczonych transferów i reklamowanie. Jest sens wchodzenia w ofertę "LTE dla domu" (150+60GB) czy lepiej dopłacić te kilka złotych miesięcznie i wziąść LTE biurowy dla Firm (mam taką możliwość)?
EDIT:
Teoretycznie po obliczeniach 'na papierze' to te 210GB powinno mi starczyć ale tylko pod warunkiem, że nie będzie problemów z naliczaniem transferu.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
U mnie zlicza dobrze, problem jak na razie naprawiony. Może w sumie nie ciągnę za dużo ( plus/minus 50GB ) ale jest ok.
RAW
- onken
- ** Moderator **
Czyli pomogly moje rady :-) ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Dokładnie @onken :-) Pisałem na czacie w apce ,,mój Orange'' z gościem i napisał mi, że montują niedaleko anteny LTE800 i dlatego przełącza mnie na inny nadajnik z tego ,,domowego''.
Do końca miesiąca miało już być ok, ale widzę, że już od kilku dni nie przełączyło mnie i mam cały czas 20GB nieruszone.
Do tego, że byłem niezadowolony 50% zapłacę za jeden miesiąc,właśnie dziś przyszła faktura i jest połowa.
EDIT:
Zapomniałem dodać Wam coś.
Podczas rozmowy z konsultantem, jak mi powiedział,że to wina montażu anten, pytam od kiedy je montują - odpowiedź, że od kilku dni.
To ja mówię ,że ,,zjada'' mi pakiet 20GB od samego początku. Raz 1GB, raz 5GB, ale jak zostało mi jakieś 6GB i pobiorę coś większego, to zostanę na lejku a 150GB będzie zamrożone, więc co teraz.
A on, że mam rację, ale nic się nie zrobi.
Mam nadzieję, że już problemu nie będzie.
Do końca miesiąca miało już być ok, ale widzę, że już od kilku dni nie przełączyło mnie i mam cały czas 20GB nieruszone.
Do tego, że byłem niezadowolony 50% zapłacę za jeden miesiąc,właśnie dziś przyszła faktura i jest połowa.
EDIT:
Zapomniałem dodać Wam coś.
Podczas rozmowy z konsultantem, jak mi powiedział,że to wina montażu anten, pytam od kiedy je montują - odpowiedź, że od kilku dni.
To ja mówię ,że ,,zjada'' mi pakiet 20GB od samego początku. Raz 1GB, raz 5GB, ale jak zostało mi jakieś 6GB i pobiorę coś większego, to zostanę na lejku a 150GB będzie zamrożone, więc co teraz.
A on, że mam rację, ale nic się nie zrobi.
Mam nadzieję, że już problemu nie będzie.
RAW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czy na dodatkowej karcie sim (oplata 5 zl miesiecznie) jest wylaczona obsluga LTE-A? Bo przejechalem dzisiaj ze 30 kilometrow z wlaczona apka network signal guru (telefon z modemem cat 12 (4CA)) i ani razu nie widzialem agregacji pasm. Wczesniej stalem pod nadajnikiem u mnie w miescie gdzie na pewno dziala ltea i tez nie uswiadczylem tego.
- onken
- ** Moderator **
Raczej powinna być on
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Ale patrzyłeś tylko na ekran, czy próbowałeś coś pobierać, robić speedtest? LTE+ z reguły włącza się, gdy jest potrzebne, czyli gdy jest ruch sieciowy.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nigdy nie widzialem ikonki lte+, a mam juz ta karte ze 2 miesiace. Wczesniej mialem internet z play i czesto widywalem plusa.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Bo Networks to jedna częstotliwość. Musi być maszt Tmobile z co najmniej 2. Natomiast na prepaidach z tej sieci konsultant musiał Ci włączyć LTE. Przynajmniej kiedyś tak było.