Router MSI RG60G - wszystkie diody pulsuja.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Router MSI RG60G - wszystkie diody pulsuja.
Cześć. Mam problem z Router MSI RG60G. Pulsuja wszystkie diody. Działał normalnie do dziś. Czyżby z powodu skoków napięcia zepsuł się?. Dajcie proszę radę czy można go jeszcze ratować.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Router MSI RG60G - wszystkie diody pulsuja.
Dziś dokładniej sprawdziłem router. Ustaliłem że po rozebaniu jego, i wyjęciu karty wifi, router działa normalnie. Można się zalogować. Ale gdy karta wifi wróci na miejsce, znów pulsuja wszystkie diody.
Karta wifi oparta jest na RT2568ST. (WL533MAM)
A więc pytanie.
Czy wymieniając samą kartę wifi, na taki sam model, router będzie działać normalnie?
Karta wifi oparta jest na RT2568ST. (WL533MAM)
A więc pytanie.
Czy wymieniając samą kartę wifi, na taki sam model, router będzie działać normalnie?
-
- Stały użytkownik forum
A może wymiana na inną ? poradzicie coś w temacie ?
Garść informacji o karcie
https://wikidevi.com/wiki/AMIT WL533MAM
Garść informacji o karcie
https://wikidevi.com/wiki/AMIT WL533MAM
-
- Stały użytkownik forum
Jak tu się edytuje,scala posty ?
Proszę moderatora o scalenie moich postów. Serdecznie dziękuję.
Proszę moderatora o scalenie moich postów. Serdecznie dziękuję.

- wojteks
- *** Administrator ***
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Możliwe, że karta jest dobra, ale po założeniu karty nie wyrabia zasilanie routera i wyskakują błędy. Może po podpięciu do konsoli coś by wyszło. Próbowałeś przywrócić go do ustawień fabrycznych bez włożonej karty, ewentualnie wyłączyć wifi?buzer pisze:staliłem że po rozebaniu jego, i wyjęciu karty wifi, router działa normalnie. Można się zalogować. Ale gdy karta wifi wróci na miejsce, znów pulsuja wszystkie diody.
Szansa zadziałania innej karty bliska 0, szansa na kupienie tej samej = 0, ogólnie zabytek nie warty ruszania. Za kilkadziesiąt zł da się kupić dużo lepszy nowy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Dzięki za odpowiedź. A wiec. Bez karty router działa normalnie. Mogę się zalogować na niego . Gdy włożę karte, diody migają, inie ma żadnej komunikacji po lan.
Karta jest na mpci, albo ,coś podobnego do sodimm. Nie stety. Nie mam jak sprawdzić czy karta jest sprawna czy nie. Jednak po wynikach testów wychodzi że nie działa karta poprawnie.
Karta jest na mpci, albo ,coś podobnego do sodimm. Nie stety. Nie mam jak sprawdzić czy karta jest sprawna czy nie. Jednak po wynikach testów wychodzi że nie działa karta poprawnie.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nic nie widać, widać tylko że bez karty działa. Może być uszkodzony zasilacz bądź przetwornica na płycie routera: może dawać wystarczająco dużo prądu do zasilenia procesora, ale jeśli już dołączy karta to obciążenie jest zbyt duże i się zaczyna wyłączać.buzer pisze: Jednak po wynikach testów wychodzi że nie działa karta poprawnie.
A karta to mpci używana w bardzo starych laptopach (pentium M, kiedy magistrala pciexpress jeszcze nie istniała) a także w urządzeniach typu MikroTik. Ale żadnej nowej karty w tym złomie nie odpalisz, on nawet nie jest wart strzępienia klawiatury.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!