Najtańszy internet.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Najtańszy internet.
Witam.
Poszukuję jakiegoś internetu mobilnego który będzie możliwi najtańszy ponieważ to będzie jako dodatkowy internet tylko dla mnie gdy "główny" zacznie znowu wolno chodzić co często mu się zdarza.. I mówię tu o kwocie ok 10 zł/ m-c. Zależy mi na chociaż 100 GB transferu i później najwyżej jakieś ograniczenie prędkości. Próbowałem RBM, lecz niestety w salonie nie mieli odpowiednich starterów.
Ew. Proszę o podesłanie jakiegoś zamiennika dla mojego głównego internetu (Radiówka - Artkom 8Mb/2Mb). Właśnie kończę testować t-mobile który niestety wieczorami prawię zdycha, a coraz więcej ludzi w okolicy bierze tą ofertę więc wolę to zostawić na razie. Oczywiście w tej ofercie zależy mi na pełnym no-limit lub chociaż limicie 500 GB, a same koszta miesięcznie mogą wynosić ok. 60 zł /m-c.
Lokalizacja : http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 16&zoom=15
Z góry dziękuję.
Poszukuję jakiegoś internetu mobilnego który będzie możliwi najtańszy ponieważ to będzie jako dodatkowy internet tylko dla mnie gdy "główny" zacznie znowu wolno chodzić co często mu się zdarza.. I mówię tu o kwocie ok 10 zł/ m-c. Zależy mi na chociaż 100 GB transferu i później najwyżej jakieś ograniczenie prędkości. Próbowałem RBM, lecz niestety w salonie nie mieli odpowiednich starterów.
Ew. Proszę o podesłanie jakiegoś zamiennika dla mojego głównego internetu (Radiówka - Artkom 8Mb/2Mb). Właśnie kończę testować t-mobile który niestety wieczorami prawię zdycha, a coraz więcej ludzi w okolicy bierze tą ofertę więc wolę to zostawić na razie. Oczywiście w tej ofercie zależy mi na pełnym no-limit lub chociaż limicie 500 GB, a same koszta miesięcznie mogą wynosić ok. 60 zł /m-c.
Lokalizacja : http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 16&zoom=15
Z góry dziękuję.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Najtańszy internet.
Link nie działa, podaj lokalizację. Do korzystania z DIL na RBM na Kartę 5 nie potrzeba startera , jest inny lepszy sposób na uzyskanie tej taryfy z RWK. Wszystko na ten temat viewtopic.php?f=10&t=44149&start=1710
-
- Użytkownik forum
Ostatnie strony tego tematu śledzę od jakiegoś czasu (przed chwila jeszcze raz powtórzyłem) i jakoś nie za bardzo widzę "innego lepszego sposobu"
Mógłbyś zacytować lub go opisać ?
Ostatnie strony tego tematu śledzę od jakiegoś czasu (przed chwila jeszcze raz powtórzyłem) i jakoś nie za bardzo widzę "innego lepszego sposobu"

Mógłbyś zacytować lub go opisać ?
-
- Guru bezprzewodowy
Jak śledzisz to powinieneś wiedzieć że jedyna wycieczka do salonu Play w celu przeniesienia numeru od innego operatora do RBM 7MNP i takie startery powinni mieć w salonie. Do BTS-a Play w Lewoszowie masz 2-3km a na BTS-ie działa LTE1800, LTE2100 i LTE800 więc warto popróbować. Co do T-Mobile to kluczowe jest czy na BTS-ie NetWorks Lewoszów działa LTE800 T-Mobile. Na nim uruchomione jest 3G z wolnym UMTS900 więc szału nie ma. Zasięg LTE pewnie z BTS-a LTE800 T-Mobile Łopuszno lub Rytlów. Bez anteny zewnętrznej na 800MHz nie ma co liczyć na zasięg i normalne prędkości z tych BTS-ów. Sprawdzałeś CID BTS-a z którym łączyłeś się w T-Mobile?
-
- Użytkownik forum
No właśnie odbyłem taką wycieczkę ostatnio i gdy zapytałem o dokładnie ten starter ("nie do sprzedaży 7 zł") to obsługująca mnie miła Pani powiedziała że niestety nie mają i już nigdy nie będą mieli.
A co do T-Mobile to tak mam LTE 800 z Lewoszowa i prędkości bez obciążenia BTS-a są na poziomie D:20-28 mb U:15-20mb i ping: 40-50ms ale za to wieczorami zaczyna się dopiero zabawa bo w szczycie spadki potrafią być nawet 10-krotne jakikolwiek komfort z użytkowania znika. A czasami znowu prędkości mam na normalnym poziomie, lecz to się nie przekłada w praktyce ponieważ strony internetowe potrafią się wczytywać po 3 minuty a o oglądaniu filmów można zapomnieć. Rozumiem że to to są konsekwencje użytkowania internetu mobilnego i nawet jeszcze bym to wytrzymał gdyby nie to że ludzie mieszkający w okolicy wykazują żywe zainteresowanie tą ofertą i martwi mnie to co może być np. za 3-4 miesiące. A i z tego co wiem mają pozwolenie na założenie 1800 MHz ale mają też czas na realizację do pół roku więc wolę jeszcze wstrzymać się z wyborem T-Mobile.
A co do T-Mobile to tak mam LTE 800 z Lewoszowa i prędkości bez obciążenia BTS-a są na poziomie D:20-28 mb U:15-20mb i ping: 40-50ms ale za to wieczorami zaczyna się dopiero zabawa bo w szczycie spadki potrafią być nawet 10-krotne jakikolwiek komfort z użytkowania znika. A czasami znowu prędkości mam na normalnym poziomie, lecz to się nie przekłada w praktyce ponieważ strony internetowe potrafią się wczytywać po 3 minuty a o oglądaniu filmów można zapomnieć. Rozumiem że to to są konsekwencje użytkowania internetu mobilnego i nawet jeszcze bym to wytrzymał gdyby nie to że ludzie mieszkający w okolicy wykazują żywe zainteresowanie tą ofertą i martwi mnie to co może być np. za 3-4 miesiące. A i z tego co wiem mają pozwolenie na założenie 1800 MHz ale mają też czas na realizację do pół roku więc wolę jeszcze wstrzymać się z wyborem T-Mobile.
-
- Guru bezprzewodowy
Szukaj salonu Play gdzie będą mieli te startery RBM 7MNP, to oferta na kartę więc bez umowy i ryzyko niewielkie. Koszty są śmieszne. Pokaż jak wygląda zakładka z parametrami sygnału i CID BTS-a na B525 z T-Mobile.
-
- Użytkownik forum
Do następnego salonu muszę jechać prawię 50 km więc nie bardzo mi po drodze
A zalety tej oferty znam doskonale i jeszcze ilość częstotliwości na w miarę pustym BTS-ie przekonuje mnie jeszcze bardziej ale chyba nie będzie mi dane
.
A tak szczerze to nie wiem po co Ci te parametry ale proszę bardzo : http://www40.zippyshare.com/v/aEWKNFKN/file.html

A tak szczerze to nie wiem po co Ci te parametry ale proszę bardzo : http://www40.zippyshare.com/v/aEWKNFKN/file.html
-
- Stały użytkownik forum
Żeby mieć DIL nie musisz przenosić się z innej sieci, tylko można kodami z dowolnej taryfy playowey do RBM5 (przez fakt mobile), ale wtedy nie będzie RWK i wyjdzie prawie 20 zł na miesiąc.
-
- Użytkownik forum
No tak ale wtedy ta oferta traci na atrakcyjności, znaczy nadal jest bardzo dobra ale rozumiesz, można taniej
a w sumie za 20 zł miesięcznie to już lepiej kupić Grunwald na allegro za 100 zł na 5 mies bo daje 3x tyle transferu za te same pieniądze i bez klikania
No RBM wątpię że jeszcze gdzieś u siebie dostanę, a znacie może jeszcze właśnie jakieś dobre oferty podobne do tych ? Czy to już wszystko ?
Albo jakieś pomysły czym zastąpić główny internet ?

No RBM wątpię że jeszcze gdzieś u siebie dostanę, a znacie może jeszcze właśnie jakieś dobre oferty podobne do tych ? Czy to już wszystko ?
Albo jakieś pomysły czym zastąpić główny internet ?
-
- Stały użytkownik forum
Rejestrujesz w w salonie kartę Orange za 5 zł, taką gdzie jest napis na opakowaniu, że można wybrać nr., trzeba podać adres i zgodę na kontakt, przy aktywacji simki w telefonie, trzeba wybrać taryfę Free. Na start dostajesz automatycznie 50 GB i masz 30 dni na uruchomienie 100 GB za podanie danych i zgodę na kontakt. RWK też warto właczyć kodem.
-
- Użytkownik forum
Mam kupiony starter z orange bo z niego chciałem przenieść numer ale z pośpiechu i wolnych działań niemiłej Pani która mnie obsługiwała musiałem iść na pocztę zarejestrować, ale tam podałem tylko dane bez żadnych zgód i przez to mi nie przyznali 100 GB. Oferta spoko ale znowu co miesiąc chodzić do orange rejestrować numer ? a i jeszcze chyba jest jakiś limit numerów do zarejestrowania na jedną osobę, tak ?
-
- Stały użytkownik forum
Na tylko jeden będzie przyznany bonus
-
- Użytkownik forum
No więc od razu jest skreślony
wracamy do punktu wyjścia

-
- Stały użytkownik forum
Skąd takie info? Czytalem, że ktoś 10 razy dostał, ja sam już 2 raz mam 50 + 100 na 1,5 miesiąca.damian00716 pisze:Na tylko jeden będzie przyznany bonus
-
- Guru bezprzewodowy
U mnie to już ponad 10 pewnie, nie liczę tego nawet, bo wciąż działa.
A jak mi się nie chce czekać w kolejce do salonu orange, to w kiosku Ruchu kupuje starter orange za 5 zł i mam 6 GB + 50 GB z bonusu na 14 dni.
A jak mi się nie chce czekać w kolejce do salonu orange, to w kiosku Ruchu kupuje starter orange za 5 zł i mam 6 GB + 50 GB z bonusu na 14 dni.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Użytkownik forum
A orange i T-mobile nie korzystają z tych samych BTS-ów ? Czyli jeśli t-mobile się zapycha to oragne też będzie zdychał więc równie dobrze można zostać przy t-mobile i wyjdzie na to samo tylko bez kombinowania. A zresztą kiepsko to widzę jako rozwiązanie długoterminowe, nie zawsze jest czas żeby skoczyć nawet do głupiego kiosku.
-
- Guru bezprzewodowy
Ta promocja w kioskach Ruchu już się kończy - tylko do końca miesiąca można aktywować bonus.
Ja to używam w komplecie z rbm5, aby zwiększyć szybkość i ilość GB do wykorzystania.
Ja to używam w komplecie z rbm5, aby zwiększyć szybkość i ilość GB do wykorzystania.
-
- Użytkownik forum
No i tym bardziej, ale dalej nadal moje możliwości są takie jak i przed posiadaniem informacji o tym 

-
- Guru bezprzewodowy
Odpowiedzi już dostałeś - albo rbm5 z rwk i dil albo orange grunwald z allegro
-
- Użytkownik forum
No czyli w sumie wiem tyle ile wcześniej. A jest może jakaś strona na której można znaleźć dostępnych lokalnych dostawców internetu ? Bo nie wszyscy znowu mają strony internetowe (tak dostawcy INTERNETU bez strony INTERNETOWEJ) a nie ma takiego jednego zbioru.
Albo jeszcze może jakieś pomysły ?
Bo te "rozwiązania" mnie nie satysfakcjonują
Albo jeszcze może jakieś pomysły ?
Bo te "rozwiązania" mnie nie satysfakcjonują

-
- Guru bezprzewodowy
Jest kilka stron tego typu, google twoim przewodnikiem --> lokalni operatorzy internetu.
-
- Użytkownik forum
Miałem w życiu wielu przewodników, google w tej kwestii był jak na razie najgorszym 

-
- Stały użytkownik forum
Byłem w salonie i kobieta powiedziała, że nie dostanę kolejnego bonusu za rejestrację
-
- Guru bezprzewodowy
Cóż, istnieje grupa ludzi, która twierdzi, że Ziemia jest płaska - im też byś uwierzył na słowo?
-
- Stały użytkownik forum
No co jak co ale ona akurat powinna to wiedzieć, no cóż
-
- Guru bezprzewodowy
Konsultant w salonie ma prowizję od abonamentu, a nie od startera za 5 zł, który jeszcze musi zarejestrować, co zajmuje cenny czas. Spławiła Cię i tyle.