iPlus pytanie o grę on-line
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus pytanie o grę on-line
Witam
Mam takie pytanko.
Mam iPlusa, łączę się przez Nokia PC Suite, podłączony telefon Nokia 6120 po usb.
Czy da się przez takie coś zagrać w gierkę online.
Gierka to PES 2008. Port jaki potrzebuje to 5739.
Próbowałem się połączyć ale mogę tylko przeglądać poszczególne pokoje przy próbie połączenia z jakimś użytkownikiem zwraca błąd.
Na normalnym necie jest oczywiście bez problemu.
Pozdro
Mam takie pytanko.
Mam iPlusa, łączę się przez Nokia PC Suite, podłączony telefon Nokia 6120 po usb.
Czy da się przez takie coś zagrać w gierkę online.
Gierka to PES 2008. Port jaki potrzebuje to 5739.
Próbowałem się połączyć ale mogę tylko przeglądać poszczególne pokoje przy próbie połączenia z jakimś użytkownikiem zwraca błąd.
Na normalnym necie jest oczywiście bez problemu.
Pozdro
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: iPlus pytanie o grę on-line
Gierka powinna Ci działać - każda. Jeśli byś chciał postawić grę na kompie wtedy może nie działać, bo iPlus nie daje Portów.
Ja jeśli gram w SAMP (San Andreas Multi Player) to serwery mają przeróżne porty i ze wszystkimi się łącze.
Może coś masz z kompem? Myślę, że tutaj powinien wypowiedzieć się ktoś bardziej doświadczony.
Ja jeśli gram w SAMP (San Andreas Multi Player) to serwery mają przeróżne porty i ze wszystkimi się łącze.
Może coś masz z kompem? Myślę, że tutaj powinien wypowiedzieć się ktoś bardziej doświadczony.
-
No właśnie z kompem nic nie mam (chyba ) bo na tym samym kompie na kablu wszystko pięknie śmiga.
szlag mnie trafia bo kupiłem sobie gierkę i moge sobie na niej pograć tylko w pracy jak jestem na kablu.
A że w pracy nie ma czasu to grałem jakieś 3 mecze

A że w pracy nie ma czasu to grałem jakieś 3 mecze

-
No właśnie, na kablu ok. Może masz złe ustawienia sieci bezprzewodowej?
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
-
no właśnkie chciałbym się dowiedzieć ci i jak ustawić żeby mi działało 
Bo mam w domu jeszcze oprócz iplusa normalnego neta ale admin nie chce przekierować mi portu od gierki i tu się już nic nie ugra.
Więc pytanie co trzeba ustawić żeby działało

Bo mam w domu jeszcze oprócz iplusa normalnego neta ale admin nie chce przekierować mi portu od gierki i tu się już nic nie ugra.
Więc pytanie co trzeba ustawić żeby działało

-
Dostawca czy masz Router (osiedlowy net)?szycha pisze:Bo mam w domu jeszcze oprócz iplusa normalnego neta ale admin nie chce przekierować mi portu od gierki i tu się już nic nie ugra.
Ja nic w iPlusie nie przestawiałem. A jaki błąd Ci wyskakuje?
-
blokowy net w domu mam swój router na dwa lapki wifi i stacjonarny ale to nie wina mojego routera bo nawet jak wepnę się bezpośrednio bez routera to nie zagram w żadną gierkę przez neta. Zablokowane wszystko oprócz niezbędnych poczty , ftp, http
W gierce łączy mi się z serwerem bo przeglądam ludzi on line ale już sama próba rozegrania meczu kończy się komunikatem
W gierce łączy mi się z serwerem bo przeglądam ludzi on line ale już sama próba rozegrania meczu kończy się komunikatem

-
Pogadaj z adminem sieci (ktoś z ludzi ma głowny router) zeby Ci przekierował porty. Może za małą dopłatą? ![:]](./images/smilies/splash.gif)
A co do tego zdjęcia - nie wiem. Może nie aktualny Patch? Ale jeśli w innym necie działa... hmm nie wiem.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
A co do tego zdjęcia - nie wiem. Może nie aktualny Patch? Ale jeśli w innym necie działa... hmm nie wiem.
-
Kurna dzwoniłem do Plusa nie blokują żadnych usług.
Koleś mówił że to może być kwestia wolnego netu ale jak sprawdzałem to wyciąga mi między 700 a 800 kbps więc raczej wolne to to nie jest.
A przynajmniej na grę tego typu raczej powinno wystarczyć.
Czy może jest to spowodowane tym że łączę się przez Nokia PC Suit
Próbowałem przez dial-up windy i to samo.
Może to kwestia stałego ip ? też chyba nie
ma ktoś jakieś pomysł.
Koleś mówił że to może być kwestia wolnego netu ale jak sprawdzałem to wyciąga mi między 700 a 800 kbps więc raczej wolne to to nie jest.
A przynajmniej na grę tego typu raczej powinno wystarczyć.
Czy może jest to spowodowane tym że łączę się przez Nokia PC Suit
Próbowałem przez dial-up windy i to samo.
Może to kwestia stałego ip ? też chyba nie
ma ktoś jakieś pomysł.
-
Tak, pomyślałem i przypomniało mi się coś - problem neta.
Masz za wysokie pingi i net Cię nie chce wpuścić (nie chce połączyć). Ja grałem w GTA San Andreas Multi Player to też nie raz nie wchodziłem na serwer, bo nie udało się, a nie raz po kilku minutach gry wyskakiwała wiadomość "Gracz Corpose został wyrzucony z serwera przez XXX za: Za wysokie pingi".
Więc raczej sobie nie pograsz. Skoro na kablu możesz, a na Plusie nie - wina pingów. Niestety, ale w Grach Online Pingi grają wielką rolę.
Masz za wysokie pingi i net Cię nie chce wpuścić (nie chce połączyć). Ja grałem w GTA San Andreas Multi Player to też nie raz nie wchodziłem na serwer, bo nie udało się, a nie raz po kilku minutach gry wyskakiwała wiadomość "Gracz Corpose został wyrzucony z serwera przez XXX za: Za wysokie pingi".
Więc raczej sobie nie pograsz. Skoro na kablu możesz, a na Plusie nie - wina pingów. Niestety, ale w Grach Online Pingi grają wielką rolę.
-
Dziś akurat wyszedł patch do gierki i teraz na iplus pokazuje mi taki komunikat

-
Hmm... więc chyba zależy od Patcha. Napisz problem na forum gry - jeśli nie pomoże - wróć.