Modem USB wspierający LTE Advanced
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem USB wspierający LTE Advanced
Witam szanowne grono.
Szukam po internecie i nic nie znajduję, a nie chcę mi się wierzyć, że takie urządzenie (jeszcze?) nie istnieje. Otóż, czy ktoś z szanownych użytkowników słyszał o modemie na USB wspierającym technologię LTE Advanced?
Z uszanowaniem,
dziedzic
Szukam po internecie i nic nie znajduję, a nie chcę mi się wierzyć, że takie urządzenie (jeszcze?) nie istnieje. Otóż, czy ktoś z szanownych użytkowników słyszał o modemie na USB wspierającym technologię LTE Advanced?
Z uszanowaniem,
dziedzic
- onken
- ** Moderator **
Re: Modem USB wspierający LTE Advanced
Nie istnieje
-
Potwierdziłeś moje obawy... Mam nadzieję, że taki stan rzeczy się niedługo zmieni.
Pozdrawiam,
dziedzic
Pozdrawiam,
dziedzic
- onken
- ** Moderator **
Ja niestety chcąc korzystac z LTE A kupiłem Huawei E5186 - podłączony po sieci do routera.
-
Czy pojawił się może w międzyczasie jakiś modem na USB z LTE-A ?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Artykuł mój jest cały czas aktualny, nie pojawiły się żadne istotne zmiany w tej kwestii.
http://jdtech.pl/2016/12/dlaczego-ciagl ... a-usb.html
- Problem z zasilaniem przez USB
- Problem z wydajnością USB 2.0
Dodam, że dochodzą jeszcze problemy takie, jak wielkość (3 oddzielne moduły komórkowe mają w zasadzie w jakimś stopniu 3 oddzielne anteny typu MIMO, czyli robi się z tego potencjalnie niezła plątanina 6 anten, które muszą być od siebie jeszcze jakoś fizycznie odseparowane, żeby zadziałało MIMO)
http://jdtech.pl/2016/12/dlaczego-ciagl ... a-usb.html
- Problem z zasilaniem przez USB
- Problem z wydajnością USB 2.0
Dodam, że dochodzą jeszcze problemy takie, jak wielkość (3 oddzielne moduły komórkowe mają w zasadzie w jakimś stopniu 3 oddzielne anteny typu MIMO, czyli robi się z tego potencjalnie niezła plątanina 6 anten, które muszą być od siebie jeszcze jakoś fizycznie odseparowane, żeby zadziałało MIMO)