e620 blueconnect transfer w kratke
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
e620 blueconnect transfer w kratke
Witam
Mam blueconnecta i modem huawei e620. Z nawiązaniem połączenia nie ma problemu, łączy się szybko i bez problemu. Po wpisaniu w terminalu at+csq pokazuje sie 31,99 więc nie tak tragicznie. Jednak mam problem z utrzymaniem połączenia. To znaczy, raz chodzi ładnie, strony sie otwierają wszystko jest ok. Czasem jednak coś się zacina, na netmeterze pokazują się tylko zielone kreseczki i wartość UL waha się w granicach 0,2 0,3 i koniec. Tak przez jakiś czas i wraca do normy. Nie wiem czy to wina konfiguracji, wyboru nadajnika czy może wada sprzętu... (Używam anteny kierunkowej)
Mam blueconnecta i modem huawei e620. Z nawiązaniem połączenia nie ma problemu, łączy się szybko i bez problemu. Po wpisaniu w terminalu at+csq pokazuje sie 31,99 więc nie tak tragicznie. Jednak mam problem z utrzymaniem połączenia. To znaczy, raz chodzi ładnie, strony sie otwierają wszystko jest ok. Czasem jednak coś się zacina, na netmeterze pokazują się tylko zielone kreseczki i wartość UL waha się w granicach 0,2 0,3 i koniec. Tak przez jakiś czas i wraca do normy. Nie wiem czy to wina konfiguracji, wyboru nadajnika czy może wada sprzętu... (Używam anteny kierunkowej)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: e620 blueconnect transfer w kratke
Być może twoja antena skierowana na konkretny nadajnik i gdy staje się on bardziej przeciążony modem przełącza się na inny np.tylko z GPRS który może być dalej w tej samej linii.moracz pisze:wyboru nadajnika (...) (Używam anteny kierunkowej)
-
Już sprawdzałem taką możliwość. Podczas takiego "zacięcia" przestawiłem antene na inny nadajnik i nawiązałem połączenie od nowa ale zmian nie było.
Nie wiesz może czemu na tym modemie nie działa komenda at+creg=2?
Nie wiesz może czemu na tym modemie nie działa komenda at+creg=2?
- Jaco
Nie miałem styczności z tym modemem. Wejdź tu: http://www.wieprz.net/bts/ i sprawdź swoje położenie i BTSów w twojej okolicy.moracz pisze:Nie wiesz może czemu na tym modemie nie działa komenda at+creg+2?
-
no i rzeczywiście w jednej linii mam dwa nadajniki, tylko nie wiem jak na tym modemie sprawdzić z którym akurat się łącze. Szajs jakiś mi wcisneli. Mam nokie n95, nie wiem czy niebyłaby lepsza, tylko anteny nie podłącze. Pozdrawiam
- Jaco
Podłączysz podobnym konektorem jak tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=41413#41413moracz pisze:tylko anteny nie podłącze
-
Jaco a jestes pewien ze ten konektor bedzie pasowal do n95?Jaco pisze:Podłączysz podobnym konektorem jak tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=41413#41413moracz pisze:tylko anteny nie podłącze
-
- Mistrz bezprzewodowy
Spróbuj w hyperteminalu dać najpierw komendę inicjującą. Komuś dopiero z tym zadzialalo.moracz pisze:Nie wiesz może czemu na tym modemie nie działa komenda at+creg=2?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=39039#39039
Czy przyjmuje Ci PIN ???
- Jaco
Napisałem że podobny nie akurat ten bo ten jest do N 6230.
-
Pin przyjmuje, niektóre komendy AT działają np. at+csq a po niektórych wyskakuje tylko error. Musze napisać do skośnookich albo zadzwonić do Ery. skoro sprzedają taki sprzęt powinni mieć też liste komend. Jak myslicie?Ufo atakuje pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2007-12-04, 20:42 przez moracz, łącznie zmieniany 1 raz.