Kabel USB do Nokii nie działa. POMOCY!

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Kabel USB do Nokii nie działa. POMOCY!

Post autor: klisza »

Kupiłem niedawno kabel USB do Nokii 6020 firmy FOOF. Zainstalowałem sterowniki do kabla, potem sterowniki do Nokii z pakietu PCsuite, podłączyłem telefon z kompem i ...nic nie działa :cry: . Probowałem łączyć się z netem przez program z PCsuite, potem sam tworzyłem połączenie dial-up i nie mogę się połączyć. Komp nawet nie widzi komórki, jedynie kabel. CO MAM ZROBIĆ?!
Awatar użytkownika
dreamoftheviper
Stały użytkownik forum

Re: Kabel USB do Nokii nie działa. POMOCY!

Post autor: dreamoftheviper »

Tak jak wczesniej pisalem w postach kupiles kabel FOOF a to jest podrobka nie trzeba bylo troche dolozyc i kupic oryginalny (na allegro 40 zl) kabelek usb DKU-2? teraz masz klopot bo PCSuite nie dziala z kablami podrobkami i internet na tych kablach jest ciezko ustawic a jesli juz sie ustawi to podobno jest wolniejszy niz przez IRDE moim zdaniem wydales kase na prozno, kup oryginalny kabel i bedziesz zadowolony ja na swoim wyciagam download 20-34kb/s ty z nokia 6020 (ona ma slabsza klase EDGE niz moje 6230) osiagniesz w granicach 20 kb/s Pozdrawiam
[email protected]

Post autor: [email protected] »

po pierwsze cierpliwosci. sciagnij sobie ze strony nokii ...... najnowsza wersje nokia pc suite. Zainstaluj program (nie podlaczajc wczesniej kabelka). Po instalacji podlacz kabel i w panelu sterowania przejdz do modemow. dodaj nowy modem. zaznacz opcje nie wykrywaj mojego modemu, wybiore go z listy. wybierz w "producent" nokie i w modele posiadany model (w moim przypadku 3220). kliknij dalej i wybierz port COM (pod modem najlepiej com3). wlacz NOKIA pc Suite i wybierz "zarzadzanie polaczeniami" nastepnie "kabel szeregowy (DKU5, CA42)" wybierz "konfiguruj" i ustaw ten sam nr COM pod ktorym masz zainstalowany modem. Po zatwierdzeniu i wyjsciu z "zarzadzania polaczeniami powinna wyswietlic sie informacja o podlaczonym telefonie. nastepnie w nokia pc suite wybierasz opcje "laczenie z internetem" wybierz ustawienia, swojego operatora i gotowe.

iPlus
Nokia 3220 (ta sama klasa EDGE co w 6020)
kabel DKU-5 (39zl sklep GSM)
transfer do 20KB/s

pytania GG 1421515
Gość

Post autor: Gość »

dreamoftheviper,

Do 6020 nie DKU-2, a DKU-5
Awatar użytkownika
dreamoftheviper
Stały użytkownik forum

Post autor: dreamoftheviper »

Tak wiem że DKU-5 do 6020 ale ja pisałem jaki ja kupiłem kabelek do swojej 6230 Pozdrawiam

Jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to sorry
Lelo

Problemik

Post autor: Lelo »

HMmmm mam duzy problemik mam nokie 3220 i kabel Usb Dku-2 z oprogramowaniem nokia pc suite ale jak podłanczam koma wyskakuje mi nie rozpoznani urzadzenia USb i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co mam zrobic jak by mogł ktos byc łaskawy i mi napisac emali [email protected] Macie podobny przypadek???z gory dzienki
Gość

Mam problem kupiłem kabel USB duk-5 do noki 3100 zainstalowalem te zeczy z tej malej plytki podlaczam do PC i nic
:( :(
[email protected]

Post autor: [email protected] »

[email protected] pisze:po pierwsze cierpliwosci. sciagnij sobie ze strony nokii ...... najnowsza wersje nokia pc suite. Zainstaluj program (nie podlaczajc wczesniej kabelka). Po instalacji podlacz kabel i w panelu sterowania przejdz do modemow. dodaj nowy modem. zaznacz opcje nie wykrywaj mojego modemu, wybiore go z listy. wybierz w "producent" nokie i w modele posiadany model (w moim przypadku 3220). kliknij dalej i wybierz port COM (pod modem najlepiej com3). wlacz NOKIA pc Suite i wybierz "zarzadzanie polaczeniami" nastepnie "kabel szeregowy (DKU5, CA42)" wybierz "konfiguruj" i ustaw ten sam nr COM pod ktorym masz zainstalowany modem. Po zatwierdzeniu i wyjsciu z "zarzadzania polaczeniami powinna wyswietlic sie informacja o podlaczonym telefonie. nastepnie w nokia pc suite wybierasz opcje "laczenie z internetem" wybierz ustawienia, swojego operatora i gotowe.

iPlus
Nokia 3220 (ta sama klasa EDGE co w 6020)
kabel DKU-5 (39zl sklep GSM)
transfer do 20KB/s

pytania GG 1421515
WYMIENILEM NOKIE 3220 NA 7600 LACZE SIE PO IRDA, JESLI KTOS JEST ZAINTERESOWANY TO ODSPRZEDAM KABELEK DKU5 NA KTORYM CHASALEM Z 3220

691399991
GG 1421515
[email protected]
Gość

zapomniałeś dodać ,żę dku-5 nie jest orginalny,wprowadzasz ludzi w błąd a te 20 KB to też chyba dochodzi czasami czy jest cały czas(oczywiście przez kabel)[/i]
Gość

kupiłem kabel usb do noki 3220 ale to nie ten kabel jaki mam kupić żeby znowu nie stracić pieniędzy????????
Robert

Post autor: Robert »

Jaki kupiles,to Ci napisze bo ostatnio przetestowałem parę
X

Post autor: X »

Witam!
mam kabel usb również z allegro do nokii 6610i. niestety nie działa mi na nim gprs. nokia pc suite go nie widzi, OPM natomiast dziala. zastanawialem sie nad zakupem DKU-5 z allegro, ale wyczytałem tu na forum, że te podróbki nie działają. Do nokii 6610i orginalny kabel wg. info z nokii to ca-42 jednak jego cena na allegro najtaniej jak widziałem 75pln. trochę drogo. Jakby ktoś jednak miał kabel z allegro i działał mu gprs to niech napisze co to za kabel.
tu są kable nad którymi się zastanawiałem:
http://www.allegro.pl/item87176679_dku_ ... _inne.html
http://www.allegro.pl/item87313546_kabe ... _gwar.html
http://www.allegro.pl/item88681866_kabe ... d_ss_.html
http://www.allegro.pl/item88183606_dku_ ... 10_cd.html
Jest sens, któryś kupić ?
Pozdrawiam!
X

jeszcze odnośnie kabli ca-42.
co myślicie o tym:
http://www.allegro.pl/item88272380_kabe ... od_ss.html
Pozdrawiam!
Robert p

Post autor: Robert p »

Kazdy kabel ciezko jest zainstalowac ja z orginalem sie meczylem.a testowalem tez kilka podrobek i kazdy dzialal tylko nie mial pelnego edge.ale jak potrzebujesz do noki 6610 ktora ma tylko gprs to wystarczy podroba a 6610 nie ma czasem podczerwieni
X

ma podczerwień. właśnie jutro będę próbował przez nią. powinno się udać. w sumie planuje kupno nokii 6020, więc i tak będę musiał na jakiś kabel się zdecydować, bo ona ma EDGE.
Robert p

Jak Ci nie potrzebny aparat w telefonie to kup 6021 to jest to samo tylko nie ma aparatu a ma bluetooth odejdzie Ci cena kabelka ca-42 ktory to orginal kosztuje w salonie 180 zł a cena telefonów taka sama
siubul87
Stały użytkownik forum

Post autor: siubul87 »

Ja wlasnie dzisiaj kupiłem kabel DKU-5 podrobke za 40zł i podlaczylem do Nokii 3220 i transfer mam w okolicach 20KB/s:)
X

siubul87:
jakbyś mogł to podaj mi nazwę kabla jaki kupiłeś (firmę). i jeszcze może gdzie go kupiłeś.
Pozdrawiam !
siubul87
Stały użytkownik forum

Post autor: siubul87 »

Witaj!
Na pudełku nie ma zadnej nazwy firmy ani nic. Kupiłem go w kimisie w Brzesku (woj.małopolskie)
X

Dzięki za info.
Ja sobie jednak kupie oryginała. Na allegro są teraz po 66zł, czyli nie tak źle. Nie będę ryzykował z tymi podróbami.
Pozdrawiam !
Robert p

Rzeczywiście, miesiac temu nie było żadnego , a w salonie 180 zł,Polecam są zaj.....e bo mam taki
m.a.t.i.

Post autor: m.a.t.i. »

Cholera...!!kupilem kabel USB a nie chce mi dzialac nie ma sterownikow !!!!!!!!!!!!!!kto mi poradzic gdzie twn sterownik znlesc...;/
bo ja nie wiem pomocy!!!!!!!!!!!!!!!a ja mam takie fajne zdjatka i filmiki...;]
[/b]
Sqter1
Początkujący użytkownik forum

Re: Problemik

Post autor: Sqter1 »

Lelo pisze:HMmmm mam duzy problemik mam nokie 3220 i kabel Usb Dku-2 z oprogramowaniem nokia pc suite ale jak podłanczam koma wyskakuje mi nie rozpoznani urzadzenia USb i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co mam zrobic jak by mogł ktos byc łaskawy i mi napisac emali [email protected] Macie podobny przypadek???z gory dzienki
mam taki sam problem :(
i czy mogl by mi ktos wytlumaczyc jak to zrobic?
Robert p
Użytkownik forum

Przecież do ObrazeknokiObrazek 3220 dku-2 się nie nadaje.Musi być dku-5 lub lepiej ca-42
Pawloxp

Post autor: Pawloxp »

kupiłem kabel do noki (nokia 6230- mój fon) podłączyłem zainstalowałem i nic system widzi tylko kabel
kiedy podłaczam telefon to nic sie nie dzieje. kabel nie jest oryginalny no ale nie wiem czy to jest jego wina, gdyż kiedy próbuje skonfigurowac pc suite to wyskakuje informacja ze telefon moze byc zabiezbieczony za pomoca kodu zabezpieczajacgo. tylko nie wiem czy sie tym przejmowac bo słyszałem ze pc suite nie działa z nieoryginalnymi kablami
POMOCY
co mam zrobic żeby to działało
kabel jest wykrywany jako USB-UART Tx Line
niech ktoś pomoze
krzysztofdrugi

Jaki kabel do Nokii, by internet działa - patrz tutaj:

Post autor: krzysztofdrugi »

zajrzyjcie na post Kliszy z tego wątku - zobaczycie zdjęcie pudełka z kabla DKU-5 na którym działa mu net[/url]
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

A ja jak kupowałem kabel do Nokii 6230 to po:
1:Miałem telefon ze sobą
2:Poprosiłem sprzedawcę aby podłączył go w mojej obecności do telefonu
3 Po podłączeniu kabla musi być wyświetlony komunikat :podłączono akcesorium Jesli będzie akcesorium niekompatibilne to wiadomo że sie nie nadaje.
Podczas zakupu były wypróbowane różne droższe i te tańsze.Mój kosztował 39zł.Działa bez problemu nawet z Nokią 6230i.
Ostatnio zmieniony 2007-12-23, 10:39 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawloxp

No dobra ale jak ja podłączam ten kabel co mam to nie wyświetla sie nic w telefonie. Ani że akcesorium jest niekompatybilne ani ze akcesorium podłączone nic poprostu tak jabym nic nie podłączał.
może to jest wina telefonu ja już sam nie wiem
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Pawloxp pisze:No dobra ale jak ja podłączam ten kabel co mam to nie wyświetla sie nic w telefonie.
Kabel podłącz do komputera a następnie do telefonu.A nie sam kabel do telefonu.To nie zestaw słuchawkowy że podłączysz i słuchasz.
Pawloxp

tak tylko ze kabel jest cały czas podłączony do komputera wiec nie wiem dlaczego nic nie wyskakuje albo telefon nie obsługuje tego kabla albo jest jakis zablokowany już sam nie wiem.
w sumie to w programie nokia pc suite wyskakuje informacja żeby sprawdzic czy telefon nie jest zablokowany za pomocą kodu zabezpieczającego.
tylko nie wiem jak zdjąc ten kod jeśli to jest prawda
ODPOWIEDZ