matek451 pisze:Jakbyś znał regulamin to byś wiedział ze w usłudze Darmowy internet LTE na karcie RBM na Kartę 5 limit 100GB nie jest obligatoryjny tylko może zastosować lejek 2Mb/s ale nie musi. Stąd transfery powyżej 100GB na maksa jeśli użytkownik nie przesadza i nie obciąża nadmiernie sieci w godzinach szczytu. Kolego do września 2017 w sieci T-Mobile hulał wiatr, ilość przewalanych transferów w stosunku do Play czy Plusa była nieporównywalnie mała. Operator nie miał pomysłu na ofertę więc był zmuszony coś zaproponować klientom aby powstrzymać ich odejścia.Początkowo był to no limit za 80 zł/m-c a teraz tanie bez limitu za 25/35 zł na m-c z ograniczonym DL/UL ,bo 20 zł to rata za sprzęt. No i jest to oferta z prędkościami do 20Mb/s i 60Mb/s choć łatwo przewidzieć że w większości lokalizacji przy tym co się dzieje realna będzie z tym pierwszym progiem DL. Internet mobilny bez limitu danych za takie pieniądze jest na tyle atrakcyjny że wiadome że klienci przybywają i musi to skutkować zmniejszeniem DL ale to już zmartwienie operatora. Play ma w wielu lokalizacjach zatkaną sieć i nie tylko on, nie ma zasięgu na dużej części Polski dlatego jak każdy operator musi rozbudowywać sieć i to czyni. Ilość wniosków o budowę nowych lokalizacji jest zaskakująco duża , do tego dowiesza się do konkurencji. To samo czeka T-Mobile jeśli będzie chciał utrzymać poziom usług i prędkości. To że u ciebie działa OK nie znaczy że tak jest wszędzie. A co do Play to w czasach gdy zaoferował bez limitu LTE z lejkiem 2Mb/s w T-Mobile nawet nie było LTE. DIL na RBM na Kartę 5 działa juz 5 rok i tak naprawdę zrewolucjonizował i wymusił dalsze kroki ze strony konkurencji. Dlatego każda innowacyjna oferta, niezależnie od operatora jest warta pochwały ale jednocześnie należy zachowywać dystans bo to wciąż internet mobilny z ograniczeniami jakie niesie technika radiowa. Póki co klienci T-Mobile są w większości zadowoleni ale z wydawaniem ostatecznych ocen poczekajmy jeszcze trochę.
Oferta nielimitowanego internetu domowego nie jest od dzisiaj tylko od września bodajże także sprzedali już trochę tych ofert i co T-Mobile jak na razie w sppedtestach wypada najlepiej nie ma jakiegoś dramatycznego spadku średniej. Wiem że niektórym się to nie podoba bo oferta jest świetna i obcenie nikt nie ma lepszej dlatego też te narzekania że się zapcha itd. Ale jak widać na razie to nie nastąpiło i zobaczymy co będzie dalej nie sądzę żeby jakoś drastycznie się to zmieniło

Co do LTE tego od Play gdy on wprowadzał LTE z taką prędkością śmieszną to T-Mobile miał o wiele szybsze 3G nie mów że tego już nie pamiętasz. Wiem wiem zaraz play wprowadzi 5G tylko cóź z tego jak prędkości będą gorsze niż LTE u konkurencji. Play jest to i wyłącznie marketing i nic więcej. Oferta kiepska, zasięg kiepski jakość połączeń kiepska jedynie co marketing zadowalający widać to chociażby po nazwie LTE+ które u nich nazywa się LTE Ultra żenada i nic więcej. Ciekawe jaka nazwa będzie 5G super hiper ultra?

Wracając do RBM jest to tylko i wyłącznie internet LTE bez limitu 3G w to nie wchodzi. Po za tym nie interesuje mnie co jest napisane bo widzę w regulaminie wyraźnie 100 GB więc te 100 GB jest dla mnie obligatoryjne. Jedyną ofertę bez limitu prawdziwą ma T-Mobile i żadna inna sieć.