Polecany internet mobilny z publicznym ip
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Polecany internet mobilny z publicznym ip
Witam
O dłuższego czasu z powodzeniem używam internetu na kartę od orange (zostało mi jakieś 500 GB z orange 1410) jako mojej głównej sieci domowej. Ostatnio pojawiła się potrzeba dostępu do sieci z zewnątrz. Niestety Orange się na mnie wypięło mówiąc że usługi publicznego ip są u nich tylko dla taryf abonamentowych. Możecie polecić jakąś dobrą ofertę internetu mobilnego z publicznym ip? Najlepiej bez abonamentu, ale nie będę wybredny byle by wychodziło jakoś w miarę korzystnie cenowo.
Ew. może jest jakiś inny sposób wypięcia sieci na zewnątrz? Posiadam zestaw TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 z WebUI mod 1.10
O dłuższego czasu z powodzeniem używam internetu na kartę od orange (zostało mi jakieś 500 GB z orange 1410) jako mojej głównej sieci domowej. Ostatnio pojawiła się potrzeba dostępu do sieci z zewnątrz. Niestety Orange się na mnie wypięło mówiąc że usługi publicznego ip są u nich tylko dla taryf abonamentowych. Możecie polecić jakąś dobrą ofertę internetu mobilnego z publicznym ip? Najlepiej bez abonamentu, ale nie będę wybredny byle by wychodziło jakoś w miarę korzystnie cenowo.
Ew. może jest jakiś inny sposób wypięcia sieci na zewnątrz? Posiadam zestaw TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ Gargoyle + Huawei e3372s-153 z WebUI mod 1.10
- onken
- ** Moderator **
Re: Polecany internet mobilny z publicznym ip
Tylko abonament
I wtedy masz do wyboru prawie wszystkich, oprócz Play
Albo pomyśl o postawieniu (wykupieniu) VPS i na nim VPN ale to spowolni sporo transfer.
I wtedy masz do wyboru prawie wszystkich, oprócz Play
Albo pomyśl o postawieniu (wykupieniu) VPS i na nim VPN ale to spowolni sporo transfer.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Szybkosc VPNa zalezy od szybkosci dostepu do sieci. Jesli serwer bedzie w wlasnej firmie, to nie powinno byc czuc zwolnienia.
Nie pomagam na PW.
- onken
- ** Moderator **
A to tak.
Chyba że będzie od firmy zewnętrznej to już nie ma tak kolorowo. Poza tym nadal w tej "własnej" firmie musi być stały tj publiczny IP by był sens, a kolega tego nie ma...
Chyba że będzie od firmy zewnętrznej to już nie ma tak kolorowo. Poza tym nadal w tej "własnej" firmie musi być stały tj publiczny IP by był sens, a kolega tego nie ma...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niekoniecznie. Mozna odwrocic polezenie serwera i klienta.
Przy firmach zewnetrznych dostajesz to, za co placisz. Szybkie VPN po prostu kosztuja wiecej.
Przy firmach zewnetrznych dostajesz to, za co placisz. Szybkie VPN po prostu kosztuja wiecej.
Nie pomagam na PW.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Szybkość vpn zależy głównie od prędkości sprzętu... klient<> serwer i nie będzie wyższa niż łacze serwera... to logiczne...
O czym tutaj mowa jesli założyciel tematu chce tanio, tanio nie ma nic dobrego.
Publiczny ip to musi sobie kupić taką usługę, u kilku operatorów jest i tylko w abonamencie oraz można ją uzyskać np. orange
Tego do nawet najlepszego vpn równać nie można.
Czyż nie wyjdzie taniej niż dodatkowa opłata u innego operatora za serwer (w dodatku samemu sie paprać nie każdy vps na to pozwala w 98% tylko KVM) to koszt spory i mieć ping +10ms oraz masę problemów jak ma operator problem, czy też dedykowaną usługę wykupioną vpn
chyba lepiej oraz taniej
Nawet badziewna usługa vpn kosztuje swoje
O czym tutaj mowa jesli założyciel tematu chce tanio, tanio nie ma nic dobrego.
Publiczny ip to musi sobie kupić taką usługę, u kilku operatorów jest i tylko w abonamencie oraz można ją uzyskać np. orange
Tego do nawet najlepszego vpn równać nie można.
Czyż nie wyjdzie taniej niż dodatkowa opłata u innego operatora za serwer (w dodatku samemu sie paprać nie każdy vps na to pozwala w 98% tylko KVM) to koszt spory i mieć ping +10ms oraz masę problemów jak ma operator problem, czy też dedykowaną usługę wykupioną vpn

Nawet badziewna usługa vpn kosztuje swoje