B618 w Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: B618 w Play
Witam
Czy jesli bede miał B618 z salonu play to moge wgrać duński soft i wszystko będzie jak bym miał touter z Dani ?
Rozumie ze trace wtedy gwarancje ?
Jaki najlepiej wgrać soft ?
Dziękuje za odpowiedz
Czy jesli bede miał B618 z salonu play to moge wgrać duński soft i wszystko będzie jak bym miał touter z Dani ?
Rozumie ze trace wtedy gwarancje ?
Jaki najlepiej wgrać soft ?
Dziękuje za odpowiedz
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Na chwilę obecną wgrasz tylko oprogramowanie z Play.
-
To słabo. Na sofcie z PLAY nie ustawie wybranej częstotliwości i będe miał gorsze transfery ?
MIMO tez nie bedzie działało ?
MIMO tez nie bedzie działało ?
-
- Guru bezprzewodowy
Częstotliwości nie ustawisz. MIMO zależne od nadajnika czy wspiera czy nie chyba że play zablokował. Transfery nie powinny się róźnic
-
To nie wiem co robic, myslalem ze da sie ten najlepszy soft wgrac na soft PLAY. Router PLAY moge miec za 700, Duński za 950 czyli to 250pln róznicy
Bez sensu bo samo 700 to juz jest duzo za taki sprzęt jak rownie dobrze moge kupić za połowe tej ceny ale gorszy.
Bez sensu bo samo 700 to juz jest duzo za taki sprzęt jak rownie dobrze moge kupić za połowe tej ceny ale gorszy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Można ustawić za pomocą HManagera. W podobnej cenie są B715, które agregują jedno pasmo więcej, wiec...
-
Skad sciagne HManagera ? W Google markecie nie ma a poza nim nie chce jakiegos wirusa złapać
-
Jakie wejscia antenowe Ma b715?? Mam antene kierunkowa z cp zwykla wyglad długi pret z kilkoma poprzecznymi krótszymi wejscie ts9 ?? czy bedzie pasowała?? czy wg jest sens takiej anteny do tego modemu ??
-
- Mistrz bezprzewodowy
@adriand
viewtopic.php?f=12&t=51231
viewtopic.php?f=12&t=51231
-
- Stały użytkownik forum
sma.MATO8989 pisze:Jakie wejscia antenowe Ma b715?? Mam antene kierunkowa z cp zwykla wyglad długi pret z kilkoma poprzecznymi krótszymi wejscie ts9 ?? czy bedzie pasowała?? czy wg jest sens takiej anteny do tego modemu ??
Huawei B715 + Cybertech LTE-A/4G 17dBi MIMO 1800-2600MHz 

-
Czy ktoś posiada firmware o numerze 11.192.01.00.264 i jest w stanie się podzielić?
-
Witam
Kupiłem ten router z PLAY
W środku karta PLAY INTERNET
NIestety max jaki zanotowałem to 70mb
Tyle czasami wyciągałem przez chwile na starym modemie z agregacją tylko jednego pasma który mnie kosztował 150PLN
Jak na razie jestem zawiedziony a cena routera masakryczna.
ROzumie ze ten router nie ma 3 pasm ?
Jak sprawdzić czy jest włączone MIMO ?
Pzdr
Kupiłem ten router z PLAY
W środku karta PLAY INTERNET
NIestety max jaki zanotowałem to 70mb
Tyle czasami wyciągałem przez chwile na starym modemie z agregacją tylko jednego pasma który mnie kosztował 150PLN
Jak na razie jestem zawiedziony a cena routera masakryczna.
ROzumie ze ten router nie ma 3 pasm ?
Jak sprawdzić czy jest włączone MIMO ?
Pzdr
-
- Stały użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
A z jakiego kraju piszesz? Agregacja w obrębie jednego pasma to E5788 i jak kupiłeś go za 150zł to wyjątkowa okazja.adriand pisze:na starym modemie z agregacją tylko jednego pasma
Albo coś Ci się porządnie pokiełbasiło, albo zmieniłeś siekierkę na kijek.
-
CHodzi o to ze miałem zwykły modem LTE który miał tylko jedno pasmo np LTE2600 i na nim miałem max 8,5 Megabajta na sekundę. Na B618 mam tyle samo tyle że bardziej stabilnie. Jak ten B618 dodaje jedno pasmo to na to wychodzi że za dużo to nie wnosi. Liczyłem na MAX transfer w okolicach ponad 100 Megabitów ale niestety się przeliczyłem. B618 na pewno ma bardziej stabilne połączenie i ogólnie lepiej ciągnie ale to nie jest jakaś porażająca różnica. Byłem z routerem u brata który ma router z jednym pasmem i u niego tez jakiejs dużej różnicy nie widzieliśmy, praktycznie w ogóle. I teraz nie wiem czy ten soft z PLAY to kicha czy poprostu nadajniki które mam w pobliżu poprostu na wieksze transfery nie pozwalają
Tak jak myślałem : Regulamin mojej oferty z PLAY
Do wyczerpania limitu transmisji danych Abonent może pobierać dane z maksymalną dostępną prędkością
wynoszącą obecnie nie więcej niż 70 Mb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych pobieranych oraz
nie więcej niż 20 Mb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych wysyłanych.
Już wiem dlaczego ciągnie to max 70MB
Tak jak myślałem : Regulamin mojej oferty z PLAY
Do wyczerpania limitu transmisji danych Abonent może pobierać dane z maksymalną dostępną prędkością
wynoszącą obecnie nie więcej niż 70 Mb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych pobieranych oraz
nie więcej niż 20 Mb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych wysyłanych.
Już wiem dlaczego ciągnie to max 70MB
-
- Stały użytkownik forum
Pany akademicka rozprawa, b618 mam na 2.4 ustawione ale w trybie WPA2/WPA czyli mixed. I nowy laptop gubi zasięg rozłącza się itd. stary igła bez problemów. Zmieniłem na tylko WPA2 i problem znikł przynajmniej na 2 h możliwe ? toż to cuda ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Skoro stary działa to czemu szukasz przyczyny w ruterze?
-
Извините, что на русском!
Если кому-то интересно, то я нашел загрузочный пин и уже есть способ перепрошивки и разблокировки этого роутера!
Подробности тут http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... ry70974539
Если кому-то интересно, то я нашел загрузочный пин и уже есть способ перепрошивки и разблокировки этого роутера!
Подробности тут http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... ry70974539
-
- Guru bezprzewodowy
Thanks for sharing it !Sorry, that in Russian!
If anyone is interested, I found a bootable pin and already there is a way to flush and unlock this router!
Go here https://translate.google.com/translate? ... t=&act=url
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
first flash modifed firmware https://yadi.sk/d/1sXSpbMp3T5tVv
NVRAM recovery
than repair nvram https://yadi.sk/d/HFcnYi7c3T5t4x
Apply only when the device is not working due to complete loss of NVRAM.
For example, if you used a non-patched usbloader to flash the router.bin.
NVRAM recovery
than repair nvram https://yadi.sk/d/HFcnYi7c3T5t4x
Apply only when the device is not working due to complete loss of NVRAM.
For example, if you used a non-patched usbloader to flash the router.bin.
-
Witam
Jestem nowym użytkownikiem, więc pozdrawiam wssystkich i przechodzę do rzeczy.
W maju wracam z UK do Polski chciałem w nowym lokum urządzić sieć na bazie LTE, gdzie sercem będzie huawei b618. Jako, że kabel u mnie szybko nie zawita postanowiłem zinwestować w sprzęt, który będzie służył przez kilka lat.
Moja lokalizacja to https://goo.gl/maps/Ht1BsPLsqXD2
Zauważyłem, że Huawei ma dwa wyjścia LAN, do jednego chciałem podłączyć, access point ac np:
https://www.ebuyer.com/761987-zyxel-802 ... gJwhvD_BwE
do drugiego switch 4x1gb, 4xpoe np:
https://mega-bajt.com/switche/15838-d-l ... 4xpoe.html
Access point ma obsługiwać urządzenia mobilne switch urządzenia stacjonarne w tym system cctv.
Co myślicie o takiej konfiguracji biorąc pod uwagę położenie budynku i możliwości b618, czy oba lany sa gigowe w tym routerze? Jak sam router sobie poradzi z około 12 urządzeniami (4 kamery CCTV)
Planuje korzystac z sieci Tmobile, czy prędkości podawane w ofercie internet domowy wynikają ze sprzętu jaki się dokupuje do oferty czy też są jakoś odgórnie ograniczane i kupno własnego routera nie pomoże zwiększyć szybkości internetu?
Jestem nowym użytkownikiem, więc pozdrawiam wssystkich i przechodzę do rzeczy.
W maju wracam z UK do Polski chciałem w nowym lokum urządzić sieć na bazie LTE, gdzie sercem będzie huawei b618. Jako, że kabel u mnie szybko nie zawita postanowiłem zinwestować w sprzęt, który będzie służył przez kilka lat.
Moja lokalizacja to https://goo.gl/maps/Ht1BsPLsqXD2
Zauważyłem, że Huawei ma dwa wyjścia LAN, do jednego chciałem podłączyć, access point ac np:
https://www.ebuyer.com/761987-zyxel-802 ... gJwhvD_BwE
do drugiego switch 4x1gb, 4xpoe np:
https://mega-bajt.com/switche/15838-d-l ... 4xpoe.html
Access point ma obsługiwać urządzenia mobilne switch urządzenia stacjonarne w tym system cctv.
Co myślicie o takiej konfiguracji biorąc pod uwagę położenie budynku i możliwości b618, czy oba lany sa gigowe w tym routerze? Jak sam router sobie poradzi z około 12 urządzeniami (4 kamery CCTV)
Planuje korzystac z sieci Tmobile, czy prędkości podawane w ofercie internet domowy wynikają ze sprzętu jaki się dokupuje do oferty czy też są jakoś odgórnie ograniczane i kupno własnego routera nie pomoże zwiększyć szybkości internetu?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
może ktoś przybliżyć po polsku jakie korzyści daje wgranie firmware od unlochka ? modował już ktoś ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ktoś instalował to nowe firmware? Jak się sprawuje?
-
Miałem wgrany soft 11.195.03.00.00 M AT 04.02 na dzień dzisiejszy działa stabilnie ale jeszcze niie ma do niego WEBUI więc nie są widoczne graficznie zmiany względem niebrandowanego.
-
- Stały użytkownik forum
Witam,
Pany mam z b618 problem, mam 1km do nadajnika więc praktycznie 3 i 4 g to 60-70 db więc zasięg to nie problem.
W skrócie wifi nie chce współpracować z moją kartą wifi w nowym lapku, co więcej nie tylko moim lapkiem ale innym też nowym karta to atheros. Czasem trzeba kilka razy rozł. i połączyć żeby ruszyło a czasem łączy się 1min, potrafi 30 min śmigać na full i nagle się rozłącza, pomogło wymuszenie na karcie w laptopie b/g i wyłączenie n/ac.
Wifi w lapku jest ok bo jak 4 tel udostępnie wifi to śmiga z pełnym transferem nawet jak telfon jest daleki i nie ma mowy o zrywaniu połączenia i czy innych historiach i niestety to samo tyczy się telefonów i huwaweya lączą się bez problemu ... Pany pozmieniałem co się dało, resetowałem wyłączyłem Firewole no nic nie pomaga ... sterowników kilkanaście i lipa na linuchu to samo
Pany mam z b618 problem, mam 1km do nadajnika więc praktycznie 3 i 4 g to 60-70 db więc zasięg to nie problem.
W skrócie wifi nie chce współpracować z moją kartą wifi w nowym lapku, co więcej nie tylko moim lapkiem ale innym też nowym karta to atheros. Czasem trzeba kilka razy rozł. i połączyć żeby ruszyło a czasem łączy się 1min, potrafi 30 min śmigać na full i nagle się rozłącza, pomogło wymuszenie na karcie w laptopie b/g i wyłączenie n/ac.
Wifi w lapku jest ok bo jak 4 tel udostępnie wifi to śmiga z pełnym transferem nawet jak telfon jest daleki i nie ma mowy o zrywaniu połączenia i czy innych historiach i niestety to samo tyczy się telefonów i huwaweya lączą się bez problemu ... Pany pozmieniałem co się dało, resetowałem wyłączyłem Firewole no nic nie pomaga ... sterowników kilkanaście i lipa na linuchu to samo
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli zmieniasz systemy to widzisz że to problem sprzętowy. Pozostaje ustalić czy z ruterem, czy kartami.
-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Chyba rozwiązałem problem zmieniłem kanał na nr 2 zmniejszając szerokość wiązki oraz przepustowość z auto na 20Mhz obserwuję ale jest mega lepiej albo taki dzień.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Właśnie warto się pobawić próbując różne kanały, może tamten jest u Ciebie po prostu zakłócany.
-
- Stały użytkownik forum
Najlepsze wyniki mam na kanałach 1-3,6-7 reszta koszmar, czyli częstotliwość na 11 kanale 2462 (zabjcza) każdy niższy - 5mhz już działa znośnie.
Co ciekawe na Linuchu dalej lipa, winda zaczęła pięknie gadać a linuch nie trawi tego Routera,
Co ciekawe na Linuchu dalej lipa, winda zaczęła pięknie gadać a linuch nie trawi tego Routera,