zastanawiam się nad wyborem IDU ODU 300 od Plusa do lokalizacji 52.172379, 21.611046
Wg BTSearch działa tam tylko częstotliwość 2600 http://beta.btsearch.pl/bts/ukedetails/3484,26001/, nadajnik ten mam w odległości 2,3km.
Czy to może działać i czy warto w ogóle brać na próbę Plusa? Dodam, że pod kątem samej instalacji ODU IDU byłby idealne, ponieważ mam zrobioną pod niego instalację (z "serwerowni" na poddaszu, w której stałby router na mam pociągnięty na strych jeden koncentryk, który wyprowadzony na dach łączyłby modem zamontowane na maszcie na kominie). Wolałbym nie przewiercać się przez strop i nie kłaść drugiego koncentryka, co jest konieczne do podłączenia routera typu Huawei B315/525 z 2xMIMO do zewnętrznej anteny LTE na dachu.
Z kolei T-Mobile ma na testach na dachu/strychu wieczorami maks 20MB/s, na ogół poniżej 10MB/s, a wg Cell Info łączy się z nadajnikiem w Nowych Osinach, niefigurującym ani w bazie BTSearch ani UKE

Play odpada, testowany w takich samych warunkach, jak T-Mobile, wykazuje średnio 1-3 MB/s.
Plusa nie testowałem, chciałem wziąć starter na testy, ale dałem się przekonać do wzięcia na próbę do 2 miesięcy wspomnianego zestawu. Niby za 9zł testuję przez 2 miesiące, opcja lepsza niż starter.
Dzięki za wskazówki