Uruchomienie Redbull Mobile 100GB na starym modemie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Uruchomienie Redbull Mobile 100GB na starym modemie
Witam serdecznie. Z racji problemów z zasięgiem w moim nowym miejscu zamieszkania(obrzeża Wrocławia) jestem zmuszony łączyć się z internetem za pośrednictwem sieci UMTS.Mieszkanie wynajmuję, dlatego też raczej nie mam możliwości zawarcia umowy internetu kablowego. Kombinowałem z różnymi operatorami, jednak bez znaczących rezultatów - UMTS i max. transfer 380 kb/s. Rozumiem, że w moim przypadku nie ma możliwości skorzystania z tej oferty?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- onken
- ** Moderator **
Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
DIL tylko po LTE.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Z jakiego urządzenia korzystasz?
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Witam. Byłem pytać w salonie Play o przeniesienie od innego operatora(Karta) do RBM7(karta) lecz powiedzieli że tylko taka możliwość na abonament.
Czy kupując niezarejstrowaną kartę RBM7 oraz udając się do salonu play w celu przeniesienia numeru z karty na tą kartę(kupioną na Allegro) aby mieć na niej RWK wykonają mi taką usługę ? Czy próbować szczęscia w innych salonach? (bez umów i abonamentu)
Czy kupując niezarejstrowaną kartę RBM7 oraz udając się do salonu play w celu przeniesienia numeru z karty na tą kartę(kupioną na Allegro) aby mieć na niej RWK wykonają mi taką usługę ? Czy próbować szczęscia w innych salonach? (bez umów i abonamentu)
-
Korzystam z modemu Option iCON 505. Testowałem też jakość połączenia na modemie Vodafone k3765, ale była dokładnie taka sama. Używam sieci play, jednak byłem zmuszony wybrać opcję roamingu krajowego(plus), ponieważ na domyślnych ustawieniach był dramat - połączenie było stale przerywane, a transfer wołał o pomstę do nieba. Zapoznałem się z kilkoma wątkami na forum i doszedłem do wniosku, że spróbuję kupić starter t-mobile, włączyć usługę strong lte i sprawdzić, jak to będzie wyglądało.dzejk pisze:Z jakiego urządzenia korzystasz?
-
- Stały użytkownik forum
Przecież to modemy bez LTE... boszeGallagher pisze:Korzystam z modemu Option iCON 505. Testowałem też jakość połączenia na modemie Vodafone k3765,dzejk pisze:Z jakiego urządzenia korzystasz?
-
W porządku, rozumiem. W poprzednim miejscu zamieszkania korzystałem z dokładnie tego samego modemu i osiągałem o wiele wyższe transfery, a połączenie było stabilne. W telefonie mam dokładnie taką samą jakość połączenia, co w tej chwili. Jest sens zakupu modemu, który obsługuje LTE?
-
- Guru bezprzewodowy
Bez podania lokalizacji nie możemy Ci za bardzo pomóc. W dodatku powinieneś założyć własny temat, zamiast pisać w wątku o darmowym LTE, z którego nie jesteś w stanie skorzystać przez brak sprzętu.
Zamiast startera t-mobile kup starter orange za 5 zł i włącz darmowe 20GB na 20. urodziny sieci.
Zamiast startera t-mobile kup starter orange za 5 zł i włącz darmowe 20GB na 20. urodziny sieci.
-
Pomoże ktos?damianek420 pisze:Witam. Byłem pytać w salonie Play o przeniesienie od innego operatora(Karta) do RBM7(karta) lecz powiedzieli że tylko taka możliwość na abonament.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB na starym modemie
Nie do końca wiadomo, o co Ci chodzi. Pisane było nie raz, że RWK jest tylko z przeniesienia numeru z innej sieci (orange, plus, t-mobile) do red bulla na kartę.
-
- Guru bezprzewodowy
A salon musi posiadać startery RBM 7MNP, które sa nie do sprzedaży. Konsultanci robią cię w balona.
-
No tak ale sprawa taka czy jak zamówię starter RBM7, niezarejstrowany np Allegro i udam się do salonu w którym np nie mają tych starterów to czy w takim wypadku mogą oni przenieść numer od innego operatora na ten zakupiony gdzie indziej nierejstrowany starter? zamiast czekać aż im dostarczą
Takie drobne pytania techniczne jeszcze co oznacza MNP ? oraz z tego co widzialem starter RBM7 jest dostępny na allegro w 2 wersjach po doladowaniu 100 dni oraz 150. Czy w salonach też mogą mieć ten w wersji 150d?
Takie drobne pytania techniczne jeszcze co oznacza MNP ? oraz z tego co widzialem starter RBM7 jest dostępny na allegro w 2 wersjach po doladowaniu 100 dni oraz 150. Czy w salonach też mogą mieć ten w wersji 150d?
-
- Guru bezprzewodowy
RBM7MNP to starter do przenosin od innego operatora, dostepny tylko w salonach. To co innego niż te na Allegro.
-
- Guru bezprzewodowy
150 dni ważności konta (po doładowaniu za 50 zł) miały bardzo stare karty z pierwszej edycji RBM7. W salonach już dawno ich nie ma, tylko na allegro zostały. Obecnie, w taryfie RBM5, jest to 100 dni ważności konta po doładowaniu za 50 zł.
MNP (Mobile Number Portability) to proces, w którym przenosisz swój numer telefonu do innego operatora. RBM7 MNP to długa nazwa taryfy.
Salon play musi posiadać takie startery:

MNP (Mobile Number Portability) to proces, w którym przenosisz swój numer telefonu do innego operatora. RBM7 MNP to długa nazwa taryfy.
Salon play musi posiadać takie startery:
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie da się kupić na allegro starter RBM7 i przenieść go do RBM7
On tam już jest 
Przypomnę tylko że nie masz sprzętu do LTE. Odwracasz kolejność. Najpierw sprzęt, później pomiary, a na końcu dobór oferty z dostępnych w Twojej lokalizacji.

Przypomnę tylko że nie masz sprzętu do LTE. Odwracasz kolejność. Najpierw sprzęt, później pomiary, a na końcu dobór oferty z dostępnych w Twojej lokalizacji.