Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
Moderator: Moderatorzy
- onken
- ** Moderator **
Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
Ale RWK nie przejdzie inaczej do RBM5
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Początkujący użytkownik forum
przeniosłem się z Play Fresh do Fakt kodem*163*12#, konto ważne 14 dni
ale po doładowaniu 5zł ważne rok!
teraz warto włączać bonus za przeniesienie do sieci? tzn. 500zł na rozmowy i sms 50gb wazne 150 dni? przejdzie to dalej?

teraz warto włączać bonus za przeniesienie do sieci? tzn. 500zł na rozmowy i sms 50gb wazne 150 dni? przejdzie to dalej?
-
- Guru bezprzewodowy
Weź nie żartuj sobie, przeczytaj najpierw https://www.faktmobile.pl/download/regu ... OBILE..pdf
-
mam taką opcję na play24, więc pytanie nie włączy czy nie. Jeśli tak to czy przejdzie dalej?matek451 pisze:Weź nie żartuj sobie, przeczytaj najpierw https://www.faktmobile.pl/download/regu ... OBILE..pdf
- onken
- ** Moderator **
Spróbuj, sprawdź.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
dobra dzwonilem jeszcze na infolinie RB i powiedzieli ze da się tylko przenieść z innej sieci do play na RBM7 i mieć RWK lub wtedy przejść do RBM5 z ofertą DIL lecz traci się RWK .
Czy jest może ktoś z podkarpackiego i dokonywał w jakimś salonie przeniesienia na RBM7? jeśli tak to prosiłbym o podanie namiarów salonu
Czy jest może ktoś z podkarpackiego i dokonywał w jakimś salonie przeniesienia na RBM7? jeśli tak to prosiłbym o podanie namiarów salonu
-
przy próbie uruchomienia bonusa w fakcie: przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie póżniej
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czytałem sporo stron tego wątku i nadal nie wiem... Play w końcu włącza lejek po 100 GB, czy więcej? Chcę korzystać z LTE2600, które jeszcze się dobrze trzyma: 40Mb/sDL 30Mb/sUL
Huawei B315s-22, nju 100GB - 29zł/m-c; TP-Link TL-WR1043ND + Alcatel OneTouch L850V, Play InK50 NbL - 8,33zł/m-c
- onken
- ** Moderator **
Jednym włącza innym później, loteria.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
średnia to ok. 120 GB, ale są wyjątki, np. w grudniu i styczniu zapomnieli o lejku.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
Pytałem w kilku i praktycznie nie jest to możliwe żeby dostać gdzieś taki starter, w jednym miejscu powiedzieli że jakoś dwa tygodnie temu jeszcze je mieli ale musieli je odesłać A ty dowiedziałeś się coś więcej?damianek420 pisze:dobra dzwonilem jeszcze na infolinie RB i powiedzieli ze da się tylko przenieść z innej sieci do play na RBM7 i mieć RWK lub wtedy przejść do RBM5 z ofertą DIL lecz traci się RWK .
Generalnie,czy nie mogę kupić ten starter gdzieś indziej i pójść z nim i numerem z obcej sieci, do salonu play i poprosić o przeniesienie numeru aby otrzymać RWK? Teoretycznie to nie ma sensu ale..
Trochę nie rozumiem, dla mnie nie ma to żadnego znaczenia że numer będzie inny, chodzi tylko o RWK, CHYBA że jest wymagane aby numer został taki sam bo bonus ten inaczej nie przejdzie. Mam rozumieć że przenosząc w salonie mieli oni trochę inne "startery" tzn. karty sim gdzie numer zostawał ten sam, czy jak? Nic na ten temat w tym temacie nie widziałem aby było pisane.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Przenieść numer możesz tylko na kartę RBM7 MNP. Takiego startera nigdzie nie kupisz (np. w kiosku) tylko dostajesz go w salonie Playa, ale właśnie rzadko który je ma.
Numer nie może być inny... Właśnie musi być numer z innej sieci przeniesiony na RBM7 MNP, to na tym numerze wykonujesz wszystkie operacje.
Albo inaczej - te karty do przenosin nie mają żadnego numeru i dopiero przychodzisz ze swoim numerem z Plusa/Orange/T-Mobile, mówisz że chcesz przenieść do Red Bulla i pani Ci daje kartę RBM7 MNP (o ile ma) przypisując do niej w systemie Twój numer z Plusa. Następnego dnia ten sam numer nie działa już w Plusie/Orange/T-Mobile (dotychczasowa karta traci zasięg) tylko na nowej karcie w RBM.
Numer nie może być inny... Właśnie musi być numer z innej sieci przeniesiony na RBM7 MNP, to na tym numerze wykonujesz wszystkie operacje.
Albo inaczej - te karty do przenosin nie mają żadnego numeru i dopiero przychodzisz ze swoim numerem z Plusa/Orange/T-Mobile, mówisz że chcesz przenieść do Red Bulla i pani Ci daje kartę RBM7 MNP (o ile ma) przypisując do niej w systemie Twój numer z Plusa. Następnego dnia ten sam numer nie działa już w Plusie/Orange/T-Mobile (dotychczasowa karta traci zasięg) tylko na nowej karcie w RBM.
-
- Stały użytkownik forum
RMB7MVNO czy jak to się zwie, a nie da się aktywować bonusu za przeniesienie 200zł ileś GB na 60 dni a potem RWK?damianek420 pisze:dobra dzwonilem jeszcze na infolinie RB i powiedzieli ze da się tylko przenieść z innej sieci do play na RBM7 i mieć RWK lub wtedy przejść do RBM5 z ofertą DIL lecz traci się RWK ....
- onken
- ** Moderator **
Da się. Ale to nie przejdzie do RBM5
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Drodzy moi, czy jak mam pakiet 600mb ważny do 10.04 to mam kolejny włączyć 9.04 czy 10.04? Czy nie zajdzie możliwość że jak skończy sie pakiet 600mb 10.04 np o godz 11 to dil od razu się nie wyłączy? (dil właśnie dziś zastał ponownie włączony, lecę na miesięcznych rozpiskach)
-
- Guru bezprzewodowy
Nie DIL będzie nadal działał ale z prędkością 16Kb/s. Pakiet 600MB jest konieczny aby działął z normalnymi prędkościami, to oferta głosowa.
-
- Stały użytkownik forum
@matek451 dziękuję za rzeczową odpowiedź! Wyczerpujaca w 110% =)
- DiilGang
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Witam. Chciałbym się upewnić, mianowicie dorwałem starter RB Mobile ten z puszką za 9 zł, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w tym przypadku Darmowy Internet LTE oraz ew. opłaty za utrzymanie.
Dzięki z góry za odpowiedź
Dzięki z góry za odpowiedź

Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
-
- Stały użytkownik forum
Skończyła mi się umowa w Play, z początkiem miesiąca jestem na ofercie na kartę. Pan w salonie na zapytanie o przeniesienie do RBM odparł że mogę to zrobić sam kodami. I mam 2 opcje SIEMA , gdzie są różne benefity ale nie ma RWK i SIEMA PL gdzie wszystko płatne ale jest RWK.
1. Czy z tych taryf można przejść na RBM5?
2. Jeżeli tak, czy jest jakaś szansa na zatrzymanie RWK przy przejściu z SIEMA PL?
1. Czy z tych taryf można przejść na RBM5?
2. Jeżeli tak, czy jest jakaś szansa na zatrzymanie RWK przy przejściu z SIEMA PL?
-
- Guru bezprzewodowy
1. nie
2. nie
2. nie
-
- Stały użytkownik forum
Zadzwoniłem na 790 666 666 (infolinia RBM a nie Playa). Konsultantka potwierdziła że odkąd weszły nowe taryfy SIEMA nie ma już żadnej możliwości przejścia na RBM5, ani z innej sieci ani przez kody ( PnKRWK kodem *163*2# po odczekaniu 3 -4 godzin zmienić na Fakt *136*12 a dalej na RBM5 kodem *163#)
-
- Guru bezprzewodowy
konsultanci lubią gadać głupoty, sam to sprawdź.
-
- Stały użytkownik forum
Niestety ale po przejściu na Fakt (kod *163*12#) mam brak taryf na które mogę przejść. Zarówno po wpisanu *163# jak i w panelu play24. Nawet zasiliłem 5zł żeby się upewnić.
Jedyna nadzieja to że ten kod jest gdzieś ukryty. Bo kodu Faktu też nie widziałem w obu menu a zadziałał. Jest gdzieś gotowy kod RBM5? Wpisywałem już *163*83# (a także 8# i 3#) bo z tego co czytałem właśnie 8 i 3 się wpisywało żeby przejść w menu wyboru do RBM5. Ale za każdym razem wywala że kod niedostępny dla taryfy.
Jedyna nadzieja to że ten kod jest gdzieś ukryty. Bo kodu Faktu też nie widziałem w obu menu a zadziałał. Jest gdzieś gotowy kod RBM5? Wpisywałem już *163*83# (a także 8# i 3#) bo z tego co czytałem właśnie 8 i 3 się wpisywało żeby przejść w menu wyboru do RBM5. Ale za każdym razem wywala że kod niedostępny dla taryfy.
-
- Guru bezprzewodowy
Taryfa rbm5 była w różnych miejscach pod *163 - czasami była od razu widoczna, a czasami trzeba było wybrać 8 (dalej) i dopiero tam się pojawiała.
Jeśli dziś przeszedłeś do faktu, to odczekaj do jutra i ponów próbę. Systemy w play czasem działają z opóźnieniem.
Jeśli dziś przeszedłeś do faktu, to odczekaj do jutra i ponów próbę. Systemy w play czasem działają z opóźnieniem.
-
- Stały użytkownik forum
W przypadku odświeżania po zmianie taryfy zazwyczaj miałem komunikat że "nie można zmienić taryfy, system jest w trakcie wprowadzania zmian" czy coś podobnego. A tutaj od razu mam że brak wyboru.
No nic, nie mam wyjścia, poczekam. A jeżeli nie da rady to chyba trzeba będzie poszukać innej oferty około-playowej do 30zł z przyzwoitą paczką internetu (przynajmniej 10GB) i poprosić o przeniesienie w salonie. O ile się jeszcze da. Jeżeli nie to chyba trzeba tymczasowo zmienić operatora.
No nic, nie mam wyjścia, poczekam. A jeżeli nie da rady to chyba trzeba będzie poszukać innej oferty około-playowej do 30zł z przyzwoitą paczką internetu (przynajmniej 10GB) i poprosić o przeniesienie w salonie. O ile się jeszcze da. Jeżeli nie to chyba trzeba tymczasowo zmienić operatora.
-
- Guru bezprzewodowy
Ze znalezieniem salonu play, który przeniesie numer do rbm też jest duży problem. Lepiej poszukaj zestawu z puszką napoju red bulla. Orlen, lotos, czy inna żabka. Względnie allegro, czy olx.
-
- Stały użytkownik forum
Ok, tylko i tak na coś muszę przenieść aktualny numer który mam. Nie zostanę na tym Fakcie bo tam nic nie ma. Chyba żebym powalczył o ten bonus z przenosin. Ale nie chcę mi się bawić dla jednorazowego bonusu.
-
- Guru bezprzewodowy
Jak chcesz do rozmów i neta, to chyba najlepszą ofertę ma orange na kartę - za 25 zł masz nolimit na rozmowy i smsy + 35GB.
Do tego teraz masz promocję - jednorazowo 100 zł na rozmowy + 20 GB na 30 dni.
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
Do tego teraz masz promocję - jednorazowo 100 zł na rozmowy + 20 GB na 30 dni.
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
-
- Stały użytkownik forum
W play kody wbija się skutku, jest RBM5 pod *163#, bo 2 dni sprawdzałem.doman18 pisze: A tutaj od razu mam że brak wyboru.
-
- Stały użytkownik forum
kolor100 pisze:W play kody wbija się skutku, jest RBM5 pod *163#, bo 2 dni sprawdzałem.doman18 pisze: A tutaj od razu mam że brak wyboru.