Problem z LTE Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z LTE Orange
Witam.
mam problem z LTE orange o ile jeszcze kilka dni temu dzialal mi na poziomie 20Mbps to teraz dziala mi ok. 0,5 Mbps co ciekawe ta sama karta sim wlozona w telefonie(uzywany jako hotspot dla PC) osiaga ok. 4Mbps. Lepsze pobieranie mam na H+ niz na lte mimo 3 kresek zasiegu H a 5 LTE, lokalizacja Frank woj pomorskie od siebie mam 2km nadajnik play i podobno tyle samo orange ktory ma pasmo Lte 800mhz
H+
Ping
opóźnienia
* 42 ms
Download
predkość pobierania
* 6.55 Mb/s
Upload
prędkość wysyłania
* 1.53 Mb/s
LTE
Ping
opóźnienia
* 25 ms
Download
predkość pobierania
* 1.24 Mb/s
Upload
prędkość wysyłania
* 0.66 Mb/s
mam problem z LTE orange o ile jeszcze kilka dni temu dzialal mi na poziomie 20Mbps to teraz dziala mi ok. 0,5 Mbps co ciekawe ta sama karta sim wlozona w telefonie(uzywany jako hotspot dla PC) osiaga ok. 4Mbps. Lepsze pobieranie mam na H+ niz na lte mimo 3 kresek zasiegu H a 5 LTE, lokalizacja Frank woj pomorskie od siebie mam 2km nadajnik play i podobno tyle samo orange ktory ma pasmo Lte 800mhz
H+
Ping
opóźnienia
* 42 ms
Download
predkość pobierania
* 6.55 Mb/s
Upload
prędkość wysyłania
* 1.53 Mb/s
LTE
Ping
opóźnienia
* 25 ms
Download
predkość pobierania
* 1.24 Mb/s
Upload
prędkość wysyłania
* 0.66 Mb/s
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z LTE Orange
Na telefonie instalujesz Network Cell Info i pokazujesz screena z zakładki DANE. To samo na B315 z LTEwatchh jesli to z niego korzystasz. Na BTS-ie Frank Orange korzysta z LTE800 oraz 3G UMTS2100HSPA+DC i UMTS900HSPA+ NetWorks.
-
zrzut z lte watch
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mogą być dwa powody. Pierwszy to wiosna i zmiana warunków propagacji fal radiowych. Drugi to zmiany w konfiguracji sieci Orange, które są prowadzone od jakiegoś miesiąca sukcesywnie na różnych obszarach.
W sprawie tego drugiego możesz zadzwonić do Orange, powiedzieć z jaką stacją bazową, na której ulicy się łączysz i powiedzą ci czy są jakieś prace prowadzone lub czy jest awaria. Mogą nawet nie wiedzieć, że jest jakiś problem na stacji bazowej, spotykałem się już z takim czymś.
W sprawie tego drugiego możesz zadzwonić do Orange, powiedzieć z jaką stacją bazową, na której ulicy się łączysz i powiedzą ci czy są jakieś prace prowadzone lub czy jest awaria. Mogą nawet nie wiedzieć, że jest jakiś problem na stacji bazowej, spotykałem się już z takim czymś.
-
dzwonilem do konsultanta powiedzial ze zadnych prac nie ma i nie wie czym to moze byc spowodowane i zresetowal mi ustawienia ale nic sie nie poprawilo...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To chyba wiosna bo u mnie od jakiegoś tygodnia również coraz gorzej. SINR spadł, prędkości marne (download 5 Mbps, upload w okolicy 1 Mbps). Rejon inny bo północ woj. mazowieckiego.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja bym obstawiał wysycenie sieci ( miasto zjechało ) od 3 dni u mnie na poł-zach Mazowszu internet klęczy. Z download na poziomie 40 Mbps spadło do 3-5 Mbps choć poziom sygnału jest porównywalny z wcześniejszym. wklejam dzisiejszy ciut lepszy. poz Hermogenes
http://www.speedtest.net/result/7194410397
http://www.speedtest.net/result/7194410397
-
U mnie nadal lipa.. H+ chodzi duzo szybciej niż LTE, ale zastanawia mnie fakt dlaczego na tel wszystko jest okay a na routerze takie wolne predkosci? Tel i Router lacza sie z ta sama antena Orange LTE 800mhz
- ansu
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Właśnie u mnie z tym LTE również lipa. Myślałem, że slaby sygnał zainwestowałem w anteny LTE 350zł sygnał skoczył na maxa, a prędkość nie dalej poniżej 1M. Na DC-HSPA+ ledwo jedna kreska i prędkość ponad 30M
E3372h/mod Hilink, B525s-23a/mod, B535, zte mf286d
-
Witam, mam ten sam problem. Niestety nic już nie pomaga, dzwoniłem wiele razy do działu technicznego i tylko mnie zbywają. Reklamacje również nie są rozpatrywane. Przyczyny jak dotąd nie znane, było dobrze nagle od kilku miesięcy sytuacja analogiczna jak Twoja. Pomiar prędkości na poziomie 2-3mb/s na http://speedtestonline.pl i podobnych stronach speed test.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dla porównania dzisiejszy test jeszcze się dzieciarnia nie obudziła. poz Hermogenes
http://www.speedtest.net/result/7200464805
http://www.speedtest.net/result/7200464805