Plus nie jest liderem... upload w umts = tragedia ...

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Plus nie jest liderem... upload w umts = tragedia ...

Post autor: szalony »

Witam mowie sobie tu to napisze bo pewnie na moje pismo reklamacyjne Plus by mnie zbyl i odpisal jak idiocie (zglaszalem ten problem wsparciu Iplusa i jak z katarynki mi gadaja ze w Plusie upload jest w umts do 386kb/s ) :zly: Moze ktos z Plusa wezmie moje uwagi sobie do serca... i Plus zrobi cos z tym "smiesznym" uploadem 64kb/s w umts :zdziwko: Na poczatek troche wyjasnien ;) chodzi mi o upload w umts - na modemach ktore nie wspieraja hsdpa a maja do/od symetryczne 386kb/s np wiele modeli telefonow (N73 itp)... Robilem wiele testow by wykluczyc "wine" wolnego uploadu w umts - telefonow i stwierdzic ze to siec a konkretnie Plus przynajmniej u mnie w lodzi i okolicach "blokuje" upload na modemach bez hsdpa... Otoz w plusie max upload na modemach bez hsdpa jest 64kb/s , w Erze jest na "akceptowalnym" poziomie 128kb/s za to Orange bardzo mnie zaskoczylo na plus :szok: i tu upload jest faktycznie do 386kb/s :) - na modemach ktore maja "zwykly" umts ... Pytam sie jaki to wazny jest powod ze w "zwyklym" umts upload w Plusie jest ustawiony przez "technikow" tej sieci co niby uwaza sie za lidera technologicznego na poziomie 64kb/s ? Przeciez to paranoja ze bedac w umts w Plusie nie majac hsdpa upload jest tak niski i duzo gorszy nawet od edge :( Prosze niech ktos cos z tym zrobi bo wyslanie np zalacznika co ma kilka mb to tragedia :cry:
ODPOWIEDZ