W takim przypadku internet po kablu ładnie śmigał. Jednak tu pojawia się też problem, ponieważ docelowo liczyłem, że zamontuje w dwóch miejscach routery, które brały by internet z gniazdek i udostępniały go w swojej sieci WiFi. W zeszły weekend próbowałem w taki sposób zmusić do działania dość stary router DSL-G624T. Tak więc dezaktywowałem na nim DHCP, nadałem mu IP: 192.168.8.10 i zabezpieczyłem sieć WiFi. W B528 DHCP ustawione jest, aby nadawać ip w zakresie 192.168.8.100-192.168.8.200, gdy sam modem znajduje się pod adresem 192.168.8.1. Jednakże takie połączenie nie chce działać (i nie ważne czy po drodze był switch, czy też podłączałem router bezpośrednio do modemu).
Ponieważ jestem trochę zielony w tych tematach sam nie wiem czy coś źle robię, czy po prostu potrzebowałbym tak zwanego Bridge Mode o którym gdzieś czytałem, a sam B528 go chyba nie posiada (przynajmniej w wersji od T-Mobile). Stąd chciałem się Was zapytać, czy dobrze myślę, lub co źle robię, bądź jakich innych sposobów mógłbym spróbować użyć, żeby mieć internet w gniazdkach i jednocześnie mieć możliwość podłączenia do takiego gniazdka routera, który mógłby w swojej sieci bezprzewodowej udostępniać ten właśnie internet.
Pozdrawiam