Huawei E630 z BC na iSimdata
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E630 z BC na iSimdata
Kopiłem na allegro Huawei E630 z Blue Connecta i chciałbym go używać w iSimdata.Jak to zrobić ?
1) Jak zdjąć simlocka ?
2) Wkładam modem do laptopa,komputer go wykrywa i montuje.Potem wgrywa się soft z BC zaimplementowany w modemie. CZy należy skonfigurowac dial-up ?
3)Zaraz kupię kartę iSimdata starter.Potrzebuję coś jeszcze ?
1) Jak zdjąć simlocka ?
2) Wkładam modem do laptopa,komputer go wykrywa i montuje.Potem wgrywa się soft z BC zaimplementowany w modemie. CZy należy skonfigurowac dial-up ?
3)Zaraz kupię kartę iSimdata starter.Potrzebuję coś jeszcze ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei E630 z BC na iSimdata
ad 1. serwis komórkowy, domorosłych metod na razie brak
ad2. tak, poczytaj faq
ad3. nic więcej ale przed zdjęciem simlocka sprawdziłbym wszystko na starterze ery
ad2. tak, poczytaj faq
ad3. nic więcej ale przed zdjęciem simlocka sprawdziłbym wszystko na starterze ery
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
najlepiej wywalić oprogramowanie BC, zainstalować modem i skonfigurować dial upa.ArturKania pisze:Wkładam modem do laptopa,komputer go wykrywa i montuje.Potem wgrywa się soft z BC zaimplementowany w modemie. CZy należy skonfigurowac dial-up ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=48408#48408ArturKania pisze:1) Jak zdjąć simlocka ?
Tak: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248ArturKania pisze:CZy należy skonfigurowac dial-up ?
Szczęścia że poprawnie wszystko skonfigurujesz i zdejmiesz simlocka z modemuArturKania pisze:.Potrzebuję coś jeszcze ?

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
- pablo
- Stały użytkownik forum
A może nie ma simloka... Ja mam E220 z plusa i nie miał, co więcej po zmianie softu na "eroski" karta plusa była akceptowana. Sprawdź wkładając jakąkolwiek inną kartę sim. Ewentualnie zmiana softu na plusa.
Pozdrawiam.
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
-
Jakich komunikatów mam się spodziewać pozytywnych i negatywnych ?
Dial-up pokazuje błąd 876 - więc chyba ma simlocka.
A soft plusa i ery krzyczy cos o braku akceptacji.
Koszty :
Czy Internet - 100 KB połączenia HSDPA/3G(UMTS)/EDGE/GPRS 0,03 zł to duzo czy mało ?
Kupiłem modem,żeby zaoszczędzić na kosztach abonamentu.Mam dostep do neta w pracy i w domu . W laptopie net potrzebny mi tylko do ściągania poczty i zrobienia od czasu do czasu przelewu.
A rozumiem za koszt abonamentu 60zł z VAT będę miał iSimdata - 0,2 GB czego zapewne niewykorzystam.Szkoda tylko,że nie ma licznika impulsów i trzeba będzie przekładać kartę do telefonu ... a może jest to managerze ? (chyba coś widziałem takiego).
A może wie ktoś jak doładomać Simdata z telefonu abonamentowego ?
PS.JAk się zdejmuje SIMlocka ? Zdaje się,że mam gdzieś w gratach CAS 3 !!!
Dial-up pokazuje błąd 876 - więc chyba ma simlocka.
A soft plusa i ery krzyczy cos o braku akceptacji.
Koszty :
Czy Internet - 100 KB połączenia HSDPA/3G(UMTS)/EDGE/GPRS 0,03 zł to duzo czy mało ?
Kupiłem modem,żeby zaoszczędzić na kosztach abonamentu.Mam dostep do neta w pracy i w domu . W laptopie net potrzebny mi tylko do ściągania poczty i zrobienia od czasu do czasu przelewu.
A rozumiem za koszt abonamentu 60zł z VAT będę miał iSimdata - 0,2 GB czego zapewne niewykorzystam.Szkoda tylko,że nie ma licznika impulsów i trzeba będzie przekładać kartę do telefonu ... a może jest to managerze ? (chyba coś widziałem takiego).
A może wie ktoś jak doładomać Simdata z telefonu abonamentowego ?
PS.JAk się zdejmuje SIMlocka ? Zdaje się,że mam gdzieś w gratach CAS 3 !!!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak, jest. Ustawienia -> Wyślij USSDArturKania pisze:Szkoda tylko,że nie ma licznika impulsów i trzeba będzie przekładać kartę do telefonu ... a może jest to managerze ?
Tutaj jest dosyć fajnie opisane na przykładach. iPlus simdata analogicznie do Simplusa.ArturKania pisze:A może wie ktoś jak doładomać Simdata z telefonu abonamentowego ?
-
Natrafiłem na spore trudności.Wiele firm twierdzi,że niepotrafi zjąć simloka z Huwei 630 . 

-
Podbijam temat-może mi ktoś pomoże .
Jak zdjąć simloka z tego modemu ???? Może poprostu iść do salonu ERY ?
Jak zdjąć simloka z tego modemu ???? Może poprostu iść do salonu ERY ?
-
I po problemie . Modemik śmiga 7,2
Simlocka ściągneła mi firma FANTEL z Warszawy . Mają stoisko na G14 w KDT na Świętokrzyskiej w Warszawie
A miało się nie dać.

Simlocka ściągneła mi firma FANTEL z Warszawy . Mają stoisko na G14 w KDT na Świętokrzyskiej w Warszawie
A miało się nie dać.

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Wszystko się da tylko trzeba poszukać .ArturKania pisze:A miało się nie dać.

Ile wzieli za sciagniecie sima ?ArturKania pisze:I po problemie . Modemik śmiga 7,2![]()
Ja mam problem ze sciagnieciem sima, poniewaz w Poznaniu nie moge znalezc nikogo kto swiadczylby takas usluge

Pozdrawiam
Air23
-
- Stały użytkownik forum
Modemik może śmiga 7,2 ,ale w warszawie max wyciągają 3.6 (iplus), pozatym trzeba mieć szczęście, sprzyjające wiatry, mocną antenę i siedzieć w nocy a może wtedy będzie coś powyżej 3000 kbpsArturKania pisze:I po problemie . Modemik śmiga 7,2![]()
Toshiba Core 2 Duo 2 ghz/2 GB ram/GF 7600/100 GB