BliSki pisze:
A to jest ranking z przed roku a przez ten czas dużo się zmieniło. Nie chcę tu się rozwodzić dlaczego sie zmieniło
rzeczywiście sie zmienilo bo porównująć dane z sprzed roku do tych z grudnia tego roku widać wyrażny ubytek polskich użytkowników linuxa z 0,9 % przed rokiem do 0,5% dzisiaj, jedynie za granica jest wzrost z 0,7 % do 0,9 %.
Nie można porównywać tego tego do samochodów z myjni korzystających. To są twarde fakty. Jedynie jaki ewentualnie argument móglby wam zostać to taki że użytkownicy linuxa generalnie rzadziej korzystają z netu. chodz to wedlug mnie nieprawda ale dywagować możecie.
Piszesz tutaj że wedlug twoich statystyk odwiedza to strone 5-6 procent maszyn z linuxem. A ja znam strony polskie których statystyki mówią o 0,1 -0,2 %. Czy;i wszystko może sie uśdrednić.
Inne statystyki korzystające z innych metodologi badań są bardzo podobne do tych wyników, a ta strona ranking.pl jest bardzo ciekawa że względu na swoją dokladność, zlicza wszystko dokladnie.
Jak dla mnie system operacyjny ma być tak jakby niewidoczny, mam sie skupić na pracy a nie pracować nad systemem operacyjnym. Na tym komuterze mam zainstalowanego windowsa xp od 2,5 roku i wszystko chodzi bardzo dobrze nie potrzebowalem żadnych reinstalek i innych podobnych rzeczy. Od czasu do czasu czytam jakieś teksty oszolomów którzy piszą że przeszli na linuxa bo w windowsie xp wyskakiwaly im co chwile bluescreny
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-12-10, 19:02 ]
Poprawiłem cytowanie i zdublowany fragment.