Mam problem z laptopem kolegi który nie łączy się z konkretną siecią wifi , wszystkimi innimi tak problem powstał gdy przeprowadzil się do innego domu a nic nie robił w ustawieniach , router przepiął w inne miejsce laptop i wszystko to same

Mam problem z laptopem , który nie łączy się z modem huawei e5180s(drugi laptop, telefony łącza się bez problemu)system windows 10. Robiłem resetowanie sieci z poziomu windowsa , odinstalowywałem sterowniki wifi(po odinstalowaniu zaraz wskakują nowe albo wyglada jak nie idzie ich odinstalować) itp i nadal jest problem. Podczas łączenia z tą konkretną siecią długo to trwa i wyskakuje komunikat że nie może połączyć się z tą siecią. Poszedłem do mnie z laptopem i tam się łączy bez problemu z moim internetem z innymi sieciami tupy jak udostępniłem z telefonu. Nie wiem czy restartować windowsa do stanu fabrycznego czy co mam robić. W routerze wyłączałem uwierzytelnianie żeby szło bez hasła i to samo, zmieniałem kanały itp . Brakuje mi pomysłów proszę o pomoc