T-mobile domowy a mobilny, inne zasoby ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
T-mobile domowy a mobilny, inne zasoby ?
Witam,
Mam pytanie czy ktoś z was doświadczył podziału zasobów na btsach Internetu domowego a mobilnego max ?
Złożyłem zamówienie na domowy 60 mb/s Pani zadzwoniła, że siec u mnie jest przeciazona i mogę na swoją odpowiedzialność zamówić zestaw. Zaproponowała za to Internet Max i tam zasoby podobno są, co mnie zdziwiło i myślałem że chce naciągnąć tylko na wyższy abonament.
Zamówiłem dostałem b525s, prędkości z dwoma antenami kierunkowymi na domowym były ok 5-10 mb/s. W tym samym momencie na karcie sim abonament prędkości 40 mb/s.
Sytuacja sprawdzana kilkukrotnie, w salonie też to potwierdzili...
Mam pytanie czy ktoś z was doświadczył podziału zasobów na btsach Internetu domowego a mobilnego max ?
Złożyłem zamówienie na domowy 60 mb/s Pani zadzwoniła, że siec u mnie jest przeciazona i mogę na swoją odpowiedzialność zamówić zestaw. Zaproponowała za to Internet Max i tam zasoby podobno są, co mnie zdziwiło i myślałem że chce naciągnąć tylko na wyższy abonament.
Zamówiłem dostałem b525s, prędkości z dwoma antenami kierunkowymi na domowym były ok 5-10 mb/s. W tym samym momencie na karcie sim abonament prędkości 40 mb/s.
Sytuacja sprawdzana kilkukrotnie, w salonie też to potwierdzili...
-
- Guru bezprzewodowy
Re: T-mobile domowy a mobilny, inne zasoby ?
Nie ma żadnych zasobów różnych. Po pierwsze czy łączyłeś się z tym samym BTS? Po drugie czy na tej samej częstotliwości? Po trzecie jakie były parametry sygnału na telefonie, a jakie na routerze B525 i po czwarte kiedy robiłeś test? Z tego co wiem w ostatnich dniach mieli jakieś problemy i własnie one się objawiały w ten sposób, który opisujesz
-
- Użytkownik forum
U mnie było weekend jakiś mały problem ale zapewnię coś robili ale teraz jest prawie max
http://www.speedtest.net/result/7622846386.png
http://www.speedtest.net/result/7622846386.png
Huawei B525 

-
Ten sam router, 2 różne SIM, przekładane w tym samym miejscu (na dachu) wraz z anteną... No to ciekawe, bo w salonie też mieli informację że domowy przeciążony i że tylko mobilny.
Dodatkowo domowy jest podobno przypisany do ulicy/lokalizacji po części dlatego pytają gdzie będzie świadczona usługa (tak samo jak play netbox).
Nie wiem, nie będę wnikał. Wziąłem mobilny MAX za 15 zł więcej dla świętego spokoju ;-)
Dodatkowo domowy jest podobno przypisany do ulicy/lokalizacji po części dlatego pytają gdzie będzie świadczona usługa (tak samo jak play netbox).
Nie wiem, nie będę wnikał. Wziąłem mobilny MAX za 15 zł więcej dla świętego spokoju ;-)
-
- Guru bezprzewodowy
Konsultanci w T-Mobile wygadują bzdury, w regulaminie Domowego T-Mobile nie ma żadnego zapisu o lokalizacji.
- Grupens
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Potwierdzam miałem identyczną sytuację w ostatni weekend tylko sam dzwoniłem...Złożyłem zamówienie na domowy 60 mb/s Pani zadzwoniła, że siec u mnie jest przeciazona i mogę na swoją odpowiedzialność zamówić zestaw. Zaproponowała za to Internet Max i tam zasoby podobno są, co mnie zdziwiło i myślałem że chce naciągnąć tylko na wyższy abonament.

Deformują nas formuły.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Prędkości będziecie mieli te same, domowy max czy biznes z zewnętrzne ip
w tym ostatnim jest inna trasa i lepszy ping o 2ms-5ms do dziś nigdy transfer sie nie różnił i mam nadzieje, że tak pozostanie
Wszystko zależy od nadajnika, jak jest zapchany to nie chca sprzedawać 60Mbps czasami nawet 20Mbps, proste jak drut. Pytaja o lokalizacje wiedza z jakim nadajnikiem albo jakimi będziemy się łączyć, więdza ilu userów i jak obciążony jest. Może maja od tego nawet aplikacje.
Jak gadałem z 4mc temu z konsultantem chciałem 60mbps nie chciał mi dać nic nawet 20mbps i powiedział, że albo max albo biznes
, jako że mam obie karty(biznes i domowy) to wiedziałem, że działa tak samo i popołudniami było max 7mbps.
Zgodził się dać jak go przekonałem, że biorę na własną odpowiedzialność i wiem jak działa wspomniał, że mi to da tylko dla tego, że będą rozbudowywać nadajnik w ostatecznośći dostałem te 60mbps.
Wczoraj na okolicznym nadajniku włączyli 1800 i 2600 i na moim nadajniku który będzie dopiero rozbudowywany zrobiło się z 7Mbps popołudniami 20Mbps
Ale coś na rzeczy musi być z przypisaniem do miejsca gdyż za każdym razem jak dzwoniłem z zapytaniem kiedy rozbudują nadajnik uparcie twierdzili że łącze sie z nadajnikiem innym niż powinnienem bo mam do niego dalej i na nic były tłumaczenia, że mam las z tamtej strony i znacznie gorsze transfery. Może ten program który maja by zapobiegać sprzedaży na zbyt obciążonych nadajnikach oblicza miejsce zamieszkania do nadajnika po lini prostej.

Wszystko zależy od nadajnika, jak jest zapchany to nie chca sprzedawać 60Mbps czasami nawet 20Mbps, proste jak drut. Pytaja o lokalizacje wiedza z jakim nadajnikiem albo jakimi będziemy się łączyć, więdza ilu userów i jak obciążony jest. Może maja od tego nawet aplikacje.
Jak gadałem z 4mc temu z konsultantem chciałem 60mbps nie chciał mi dać nic nawet 20mbps i powiedział, że albo max albo biznes

Zgodził się dać jak go przekonałem, że biorę na własną odpowiedzialność i wiem jak działa wspomniał, że mi to da tylko dla tego, że będą rozbudowywać nadajnik w ostatecznośći dostałem te 60mbps.
Wczoraj na okolicznym nadajniku włączyli 1800 i 2600 i na moim nadajniku który będzie dopiero rozbudowywany zrobiło się z 7Mbps popołudniami 20Mbps
Ale coś na rzeczy musi być z przypisaniem do miejsca gdyż za każdym razem jak dzwoniłem z zapytaniem kiedy rozbudują nadajnik uparcie twierdzili że łącze sie z nadajnikiem innym niż powinnienem bo mam do niego dalej i na nic były tłumaczenia, że mam las z tamtej strony i znacznie gorsze transfery. Może ten program który maja by zapobiegać sprzedaży na zbyt obciążonych nadajnikach oblicza miejsce zamieszkania do nadajnika po lini prostej.
-
Miałem wczoraj taką samą rozmowę i drążąc temat otrzymałęm informację że domowy jest świadczony na paśmie 800Mhz a Max na wszystkich dostępnych.
-
- Guru bezprzewodowy
Kolejna bzdura nie ma określonego pasma na którym jest świadczona usługa internetu domowego działa na wszystkich częstotliwościach i technologiach dostępnych w T-Mobile
-
Cześć. Mam okres próbny na Internet Domowy do środy i wczoraj spadła mi prędkość do 3 mb/s, a za chwilę wszystko powróciło do normy i wahało się między 17, a 20 mb/s. Mi sprzedawca też powiedział, że maksymalnie mogę mieć do 20 mb/s i poniżej 15 mb/s nie będzie spadało. Niestety już kilka razy miałem poniżej 10 mb/s . Wczoraj koło 20:00 do 21:00 ping skakał od 190 do 310.
- onken
- ** Moderator **
To Ci nakłamał 
Wszystko zależy od obciążenia BTS

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
A to w T-mobile po roku tej oferty wzrosło i rośnie nadal . Tu nawet dwa pasma LTE na BTS-ie już nie dają rady viewtopic.php?f=14&t=53947
-
- Guru bezprzewodowy
A nie dają rady bo po pierwsze 1800 jest wspólna z Orange, a 800 ma spory obszar do obsłużenia. Gdyby to było w mieście problemu by nie było.
-
onken pisze:To Ci nakłamał
Dlatego mam okres próbny

I zostanie mi jedynie 6 mb/s na kablu

Ostatnio zmieniony 2018-09-27, 16:48 przez arek0097, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
A co to zmienia dla użytkowników T-Mobile z tamtego terenu ? Na dodatek BTS-ów z LTE800 tam wiele. A w miastach też bywa wcale nie tak różowo. Nie na darmo cała ta gadka konsultantów i częste sugerowanie że DL tylko do 20Mb/s. Nie sądzisz chyba że to ich własna inicjatywa ?
-
- Guru bezprzewodowy
Gadka jest taka żeby sprzedać jak najwięcej. U mnie też sugerują 20 Mb/s a tym czasem wieczorem spokojnie jest 65 Mb/s i to na samym 1800. BTS owszem jest wiele tylko sprawdź jaki obszar. Wiadomo że ta oferta idzie najbardziej po za miastami a tam najczęściej jest samo LTE800 lub 1800
-
Mieszkam na wsi. LTE 800 i LTE 2600 od T-Mobile jest około 3 km, LTE 1800 podobnie, ale w innej miejscowości. Zauważyłem, że najgorsze wyniki mam, gdy serwer połączy się z serwerem z Wołomina, czyli z Tonetic Group. Na pozostałych jest ok, czy to T-Mobile z Warszawy, czy też Vectra i Orange.piotrzet pisze:Gadka jest taka żeby sprzedać jak najwięcej. U mnie też sugerują 20 Mb/s a tym czasem wieczorem spokojnie jest 65 Mb/s i to na samym 1800. BTS owszem jest wiele tylko sprawdź jaki obszar. Wiadomo że ta oferta idzie najbardziej po za miastami a tam najczęściej jest samo LTE800 lub 1800
Na tym necie raz udało mi się osiągnąć 31 mb/s, a tak to koło 20 mb/s z chwilowymi spadkami wieczorem. Mieszkam koło 30 000 miasta, gdzie jest światłowód, lokalny dostawca internetu i Vectra. Orange i tak dalej pominę już. W rozmowie z Multimedia Polska pracownik stwierdził, że ich nadajnik jest za daleko odenie i więcej nie mogą udostępnić. Zanim dotrze do mnie światłowód to miną lata.
-
Czyli potwierdzacie że mając Internet Domowy do 20Mb/s lub 60Mb/s - sama agregacja działa? Podeśle ktoś screen jakiś?
Bo tak jak napisałem na infolinii sprzedażowej najwyrażneij kłamią że tylko jedno pasmo dla domowego.
Bo tak jak napisałem na infolinii sprzedażowej najwyrażneij kłamią że tylko jedno pasmo dla domowego.
-
- Guru bezprzewodowy
Działa agregacja na pewno. NIestety mam inną ofertę więc sam ci tego nie wyśle.