po dłuższym okresie narzekania postanowiłem napisać temat, aby ktoś doświadczony i znający się na rzeczy pomógł mi w doborze anteny. Głównie zależy mi na stabilności i nieco na prędkości. Przy pobieraniu nie doświadczam jakichś złych wyników bo jeżeli już coś pobieram z internetu to są to granice 4mb/s. - Większe problemy natomiast stają się przy grach, gdzie ping nie jest zbyt stabilny a waha się od 60 do 180 i nawet paru tysięcy (tak skacze na kilka sekund, no ale niestety jest to mega denerwujące) Wcześniej korzystałem z tego samego internetu lecz innego modemu jak i antenty (3 lata wstecz) prędkość tam była słaba, lecz ping był stabilny (80). Posiadam internet w Cyfrowym Polsacie, moje położenie nie jest zbyt idealne gdyż praktycznie dookoła mam lasy, mimo wszystko mam dość wysoki dom więc antena byłaby na czubku. Tak jak wspomniałem wcześniej, na innym sprzęcie kiedyś wszystko śmigało lepiej, stabilność była o wiele lepsza, gorzej było z prędkością. Moje położenie mniej więcej to: https://www.google.pl/maps/dir/52.50337 ... 778092,16z
Mój router: B252s-a23
Tak na koniec, jestem ogólnie dość zielony w tym temacie, więc proszę o nie rzucanie hasłami które mogłyby mi sprawic problem. Z góry dzięki wielkie za wszelkie chęci i pomoc