Lokalizacja kogoś komu chcę pomóc: BETA.BTSEARCH
O co chodzi:
Ogólnie to wieś taka że przerywa rozmowy telefoniczne na zewnątrz budynku (plus, t-mobile)
W domu "abonent poza zasięgiem sieci". O internecie strach myśleć.
Robiłem już próbę na ATK-10 z routerem Huawei B315 i internet się pojawia

Na komórce chce ustawić przekierowanie na numer karty w routerze czyli na tel stacjonarny podpięty po RJ-11
(przekierowanie tylko gdy numer właściwy jest niedostępny)
Co wiem:
- Tryb sieci w routerze zawsze musi być ustawiony na automatycznie żeby router przełączał sie z LTE na 3G przy połączeniach
- karta w routerze głosowo-internetowa
- W fazie poczatkowej lepsze bylo by urzadzenie gdzie wklada się SIMkę z komórki i wszystko dziala bez weryfikacji PINów (chodzi o przekladanie karty z komórki na ktora sie nie mozna dodzwonic do routera dawcy internetu i polaczen na stacjonarny)
Które urządzenie kupić - jak najtańsze:
B593s-22 - testowałem chwilę, wiem ze z kartą głosową działają oba gniazda RJ11. Po wyglądzie zewnętrznym i interfejsie www wyglądał na niebrandowany
MF-283+ - gdzieś przeczytałem ze tez będzie działał w takim układzie.
Co polecacie?
Czy to będzie działać?
Jakie są Wasze rady?
Orientujecie sie czy można zrobić, u któregoś operatora taką podkartę SIM podciagnietą pod główny numer żeby nie płacić dwoch abonamentów ale jakies półtorej abonamentu i unikać przy tym przekładania karty z telefonu do routera?
Pomysł i inspiracja via forum bez-kabli.pl i matek451, który pewnie się doczepi że nie wkleiłem speedtestów każdego pasma

Dzięki z góry za każdą radę.