Huawei b715 - kilka pytań

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
artoist
Użytkownik forum

Huawei b715 - kilka pytań

Post autor: artoist »

Witam

Od lokalnego znajomego sprzedawcy Play od kilku dni mam na testach wymieniony w temacie router/modem znanego chińskiego producenta.
Do tej pory użytkuję Fritza 6840 Lte i oprócz niewątpliwej korzyści z agregacji nic ale to nic <sic> nie przemawia na modemem na H. ma dużo słabszy zasięg - mówię tu o wbudowanych antenach, jeśli chodzi o agregację nie wiem od czego to zależy ale rzadko się włącza /rozumiem, że chodzi o plusik przy LTE ale chyba nie agreguje tych częstotliwości co trzeba bo pomimo tego plusa prędkości jakie uzyskuję są niższe niż na Fritzu na 2600MHz... rozumiem, że wymiana oprogramowania na oryginalne Huaweia pozwala samemu decydować co i jak? chciałbym się jeszcze spytać o jedno... czy w tym urządzeniu jest możliwość przypisania na stałe urządzenia sieciowego do danego adresu IP? dzisiaj przegrywajać materiał z tunera VU /via FTP/ Huawei zmienił mi IP Synology 3x co wiazało się z tym że w Total Commanderze musiałem tyleż krotnie edytować adres w ustawieniach eszzz :wsciekly: czy jakaś dobra dusza może mi podpowiedzieć czy można przypisać ten adres na stałe?? człowiek uchciwi się na te 20 mbps ale ten sprzęt na H jednak pod względem możliwości programowych jest daleko za Fritzem...
fatum1
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Huawei b715 - kilka pytań

Post autor: fatum1 »

To jest router pod operatora, którego głównym atutem jest agregacja 3-ch pasm częstotliwości, ma 5GHz ac, symultaniczne 5GHz/2.4GHz i to wszystko. Nie wiem jaki masz firmware, jeżeli z Play to jest wykastrowany. Po zmianie nabiera rumieńców ale fritzOS to nie jest a niestety sprzęt w postaci Fritza pamiętam tylko z 1&1.
ODPOWIEDZ