dzisiaj rozwiązałem umowę z Orange na Internet Domowy z którego korzystałem na routerze Huawei B315. Jestem zdecydowany na zakup Internetu domowego w Play, bo mam bardzo dobrą infrastrukturę niedaleko domu

Moja lokalizacja: GPS: 51.398329 16.182690 ⇔ 51º23'53.98'' N 16º10'57.68'' E
2 maszty Play z LTE 800, 1800, 2100 i 2600 ok 700-1000m od domu też bez większych przeszkód.
Teraz grubo zastanawiam się nad wyborem sprzętu w Play... Po przeczytaniu kilku wątków byłem już zdecydowany na Huawei B715, ale ten w Play jest tylko w ofercie z limitowanym transferem 200GB na miesiąc za 80zł... To trochę mało, w Orange tyle miałem i nie przekraczałem, ale transfer nocny 22-6 nie był liczony do zużywanego limitu, więc można było sobie jakoś poradzić... Czy w Play też transfer nocny nie wlicza się do limitu? Natomiast druga opcja to NET BOX Huawei B2368 z limitem miesięcznym 300GB, taniej, bo za 70zł miesięcznie. Jednak z tego co czytałem ta antena dookólna nie sprawdza się w miejscach, gdzie są 2,3 maszty z różnych stron domu, nie można zarządzać połączeniem oraz sprzęt agreguje tylko 2 pasma, natomiast Huawei B715 aż 3 pasma i można nim swobodnie zarządzać... Więc tak, zależy mi na jak największym transferze i na routerze Huawei B715, który będzie idealny w mojej lokalizacji, tym bardziej jak dokupię do niego dobrą antenę kierunkową. Wymyśliłem takie rozwiązanie, żeby wziąć ten NET BOX Huawei B2368 za 70zł miesiąc i dostać 300GB transferu miesięcznie. Sprzedać od razu komplet za 700-800zł (takie ceny są na Allegro) i kupić na wolnym rynku nowego Huawei B715 za 500zł (takie ceny są na Allegro) + dobrą antenę kierunkową za 200zł, a więc koszty zakupu pokryje sprzedaż NET BOXa

Na stronie Play nie ma już dostępnych routerów Huawei B715, natomiast byłem u siebie w salonie i zostały dwie sztuki z których jedną zarezerwowałem do środy... Proszę o pilną pomoc, czy Waszym zdaniem opłaca się kombinować? Teraz na Allegro/OLX dość ciężko go kupić...
Pozdrawiam