Doładowujesz 5 zł czy już z tego co masz na koncie kupujesz pakiet ?matek451 pisze:16 zawsze rozdają lejek, 5 zł wydane na 600MB i znów na maksa.
Co zamiast RBM DIL?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Co zamiast RBM DIL?
-
- Stały użytkownik forum
Tylko u mnie usługa DIL jest niedostępna? Sprawdzam w aplikacji i na stronie, ale nie jest widoczna.
- onken
- ** Moderator **
A forum czytał ostatnio ???
Od listopada nie ma i nie będzie już więcej DIL
Od listopada nie ma i nie będzie już więcej DIL
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Sory za zamieszanie, właśnie doczytałem i teraz widzę.
-
- Stały użytkownik forum
W taryfie play na karte pakiet noce bez limitu "gryzie" się z pakietem 100GB, wiecie może czy w jakiejś innej sieci lub taryfie nie ma takiego problemu z pakietem 100GB -ish?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zawsze możesz wziąć dwie karty w playu
z tego co się orientuje ten starter z 25GB za 50zł ma rok ważności konta więc by pasował. Nocki kosztują 5zł więc 60zł per rok by się uzbierało. To pierwsza opcja.
Druga to PInK 9 i ich stara oferta IbL za 45zł/m-c, który się nie gryzie z nockami, oba można mieć włączone jednocześnie.

Druga to PInK 9 i ich stara oferta IbL za 45zł/m-c, który się nie gryzie z nockami, oba można mieć włączone jednocześnie.
Huawei B315s-22, nju 100GB - 29zł/m-c; TP-Link TL-WR1043ND + Alcatel OneTouch L850V, Play InK50 NbL - 8,33zł/m-c
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Też się dzisiaj zdziwiłem. Co gorsza sfrajerzyłem się doładowując 50 zł 2 tygodnie temu. Na koncie mam teraz 457 zł. Co z tą kasą teraz zrobić?bolu pisze:Tylko u mnie usługa DIL jest niedostępna? Sprawdzam w aplikacji i na stronie, ale nie jest widoczna.

Dlink Dwr-921, Huawei B315 - s22, Huawei 5377s, 2 szt Huawei E3372s Hilink, Huawei E176G, 2 szt Asus Wl-500gp V1, Asus RT-AC87U, jakiś TP link, Cybertech 1800 MHZ dual Lte 15 dBi, Cybertech 2100 MHZ 17 dBi, Atk-20.
- wojteks
- *** Administrator ***
Przeczytać trochę więcej postów na forum albo kupować 100GB za 40zł.lechowiec pisze:Na koncie mam teraz 457 zł. Co z tą kasą teraz zrobić?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Czy mógłbyś dać linka do tej oferty "... Teraz pora na te IBL 100GB za 20 zł/m-c na głosowej FORMUŁA 4.0 ..." Z góry dzięki Pozdrawiam.matek451 pisze:5 lat , na wielu kartach z RWK. Rekordowo nawet 2TB na jednej więc pozostaną miłe wspomnienia. Teraz pora na te IBL 100GB za 20 zł/m-c na głosowej FORMUŁA 4.0 a nocki 0-9 na pobieranie w ramach NbL za 5 zł/m-c na karcie Internet na Kartę 50.
- onken
- ** Moderator **
To oferta jak ktoś sobie zachomikował abonament.
Ale to wcale nie samo 20 zł ... a 20 + abonent. I do tego lejek na max prędkości 70/20
Ale to wcale nie samo 20 zł ... a 20 + abonent. I do tego lejek na max prędkości 70/20
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Na jakich ogólnie dostępnych w sprzedaży starterach można uruchomić w Play - Internet bez Limitu za 45 zł./m-c? Oczywiście chodzi mi o jak najtańszy starter i jakie warunki musi spełniać taka karta (np. RWK itp., jakaś kwota na koncie), żeby można było co miesiąc aktywować tę usługę? W sprzedaży na znanym portalu aukcyjnym All...o są startery w kwotach ok. 30/40 zł. z rzekomo unikalnej grupy starterów (PInK 1 , PInK 9 , PInK 19 , PInK 50), na których można uruchomić tę usługę. Czy tylko na nich można ją uruchomić?
-
- Stały użytkownik forum
Czyli chyba dobrze zrobiłem ze ni wyrzuciłem karty PINK9 a miałem to zrobić jakiś miesiąć temu. Teraz sobie zasiliłem za 45zł i smiga.. No trudno..
Zastanawiam się jak będzie to funkcjonowało z dodatkową usługą noc transferowa za 10zł.. Czy wtedy też liczy te GB z pakietu miesiąc bez limitu? Bo jakos nie sądze ze moge np w nocy scaigac setki terabajtów
. Chociaż własciwie mało co sciagam głównie gry i czasami jakies blu-raye 
Zastanawiam się jak będzie to funkcjonowało z dodatkową usługą noc transferowa za 10zł.. Czy wtedy też liczy te GB z pakietu miesiąc bez limitu? Bo jakos nie sądze ze moge np w nocy scaigac setki terabajtów

- onken
- ** Moderator **
A ograniczenie prędkości do 70/20 Ci nie wadzi
?
W nowym INK pakiet nocny to koszt 5 zł, ale chyba się wyklucza z tym za 49 na miesiac.

W nowym INK pakiet nocny to koszt 5 zł, ale chyba się wyklucza z tym za 49 na miesiac.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Tzn jakie ograniczenie prędkości? J ai tak u siebie nie uzyskiwałem na osiedlu więcej niż 50 mbpis downloadu
Teraz mam 20-30 mbit jak widze .. Mi to styka.. I tak używam sam.. Do netflixa 4K czy innej rozrywki styknie. Zobaczę zrestą po miesiąciu mogę zrezygnować.
I tak zastanawiam się jescze nad orange za 45zl od kumpla z taryfą nocną. On ma to w abonamencie jeszcze na 6 miesiecy i u niego sie kurzy.
A chce jakoś przetrwać do wakacji bo wtedy chce poprosic Orange o rozbudowe mojej lini stacjonarnej bo obecnie mam Netię do 20mbit (gdzie w rzeczywistości mam do 10 mbit + wiele userów korzysta).

I tak zastanawiam się jescze nad orange za 45zl od kumpla z taryfą nocną. On ma to w abonamencie jeszcze na 6 miesiecy i u niego sie kurzy.
A chce jakoś przetrwać do wakacji bo wtedy chce poprosic Orange o rozbudowe mojej lini stacjonarnej bo obecnie mam Netię do 20mbit (gdzie w rzeczywistości mam do 10 mbit + wiele userów korzysta).
- onken
- ** Moderator **
A skąd pomysł że Orange rozbuduje sieć ?
Prawda jest taka że jeśli im się opłaca to to zrobią, ale to sami od siebie raczej badają czy im się to opłaci.
U mnie nie ma szans na światłowód od Orange, bo to nie bloki czy osiedla...
Prawda jest taka że jeśli im się opłaca to to zrobią, ale to sami od siebie raczej badają czy im się to opłaci.
U mnie nie ma szans na światłowód od Orange, bo to nie bloki czy osiedla...
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Ponawiam pytanie. Czy Internet bez Limitu za 45 zł. / 30 dni można uruchomić na zwykłym starterze Play Internet na kartę czy tylko na starterach serii PINK?
- onken
- ** Moderator **
Tylko na "starych" Pink
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
A czemu nie mozna na tych nowych "Ink"? Nie czaje czemu tak kombinuje play? Jakies zalety ma Ink wzgledem Pink? Cz jednak lepiej mieć pink ?
onken--> ja nie wierze ze rozbuduja.. ale zawsze moze jakoś zwiekszą mi do tych 30-40mbit? Na stronie orange wyswietla ze moj dom ma do 80 mbit neostrady ale również to moze znaczyc ze do tylu ilu mam
. Lepiej i tak odejsc z netii bo oni nic nie zrobia i prosic orange o jakies tam zwiekszenie przepustowości.. A nóż widelec sie uda..
onken--> ja nie wierze ze rozbuduja.. ale zawsze moze jakoś zwiekszą mi do tych 30-40mbit? Na stronie orange wyswietla ze moj dom ma do 80 mbit neostrady ale również to moze znaczyc ze do tylu ilu mam

-
- Stały użytkownik forum
To tylko jeszcze zapytam czy po pobranych 100 GB włącza się faktycznie w Internet bez Limitu lejek 2 Mbit/s w odróżnieniu od 1 Mbit/s, który jest w pozostałych usługach internet na kartę Play np. w Miesiąc Bez Limitu?
-
- Stały użytkownik forum
Kupiłem ten pakiet i po 2 dniach znowu lejekEXILON pisze:@kiko80 Kup pakiet za 5zl, który zdejmie ci lejka. I tak pewnie skarbonki nie masz na co wydać.
-
- Użytkownik forum
No bo lejki są 16,18,21,24 i czasem 26/28 dnia miesiąca (przynajmniej u mnie). Możesz znowu kupić pakiet i mieć nolimit.kiko80 pisze:Kupiłem ten pakiet i po 2 dniach znowu lejekEXILON pisze:@kiko80 Kup pakiet za 5zl, który zdejmie ci lejka. I tak pewnie skarbonki nie masz na co wydać.
-
- Stały użytkownik forum
Czy ze startera Play na Kartę Internet w telefonie można przejść na Play Internet na Kartę z możliwością uruchomienia Internet bez Limitu za 45 zł/mc?onken pisze:Tylko na "starych" Pink
- onken
- ** Moderator **
Tak, z tego starego jeśli go masz na mysli
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- wojteks
- *** Administrator ***
Należy domniemać że zbyt wielu aktywnych nie ma na dziś i nie będzie bo się startery przeterminowały. Play odrobił lekcję i się nie da zrobić na szaro jak z RBM DIL.
Nie pomagam na PW!
- onken
- ** Moderator **
Ale czym tu się "jarać" ze tak powiem takimi Pinkami ??
45 zł, 100 GB ( + brak lejka jak się uda i jak długo się uda... ) no i ograniczenie do 70/20 w dobie agregacji 3CA, 4 CA po 220-250 Mb/s....
45 zł, 100 GB ( + brak lejka jak się uda i jak długo się uda... ) no i ograniczenie do 70/20 w dobie agregacji 3CA, 4 CA po 220-250 Mb/s....
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Play spadło na psy ... przynajmniej w moich okolicach.
Po zatrzymaniu DIL są mimo wszystko co raz bardziej obciążone nadajniki, zamiast być lepiej to jest gorzej niż z DIL`em ... pozostaje przepłacać w innych sieciach ale bez nerwów ...
Po zatrzymaniu DIL są mimo wszystko co raz bardziej obciążone nadajniki, zamiast być lepiej to jest gorzej niż z DIL`em ... pozostaje przepłacać w innych sieciach ale bez nerwów ...
-
- Stały użytkownik forum
Czy zmianę taryfy w takim przypadku robi się przez kod USSD *163# i później 1?onken pisze:Tak, z tego starego jeśli go masz na mysli
- onken
- ** Moderator **
U mnie Play już odżył po wywaleniu DILa ale co z tego skoro na główny net się nie nadaje do domu....
Limity limity....
Limity limity....
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wczoraj było u mnie dramatycznie, dzisiaj jako tako.
-
- Użytkownik forum
onken nie wypisuj bzdur bo siejesz ferment i podajesz nieprawdziwe informacje do Maximus Magnus, jakim cudem chcesz przejsc z taryfy glosowej Play na Kartę Internet w telefonie do taryfy internetowej? mozna przejsc do PINK9 za pomoca np. takiego startera https://allegro.pl/starter-migracyjny-d ... 43460.html .PINK to na chwile jedyna propozycja ktora ma sens, co z tego, ze w INKU masz pelna predkosc, jak po 100GB od razu lapiesz lejek 1Mb.
Ja osobiscie w tym miesiacu na PINKU mam jakies 600 Gigasow wiec co ty chcesz porownywac ?
Ja osobiscie w tym miesiacu na PINKU mam jakies 600 Gigasow wiec co ty chcesz porownywac ?
Ostatnio zmieniony 2018-11-20, 21:53 przez spasix, łącznie zmieniany 2 razy.