A Ty masz na 100% aktywne przesyłanie danych na swojej karcie? Bo ten komunikat wskazuje, że nie.Grzesman pisze:Niestety nie pomogło - nadal wyskakuje żebym najpierw zaabonował GPRS
Palm ASUS A639 + NOKIA 6020 = ????
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Palm ASUS A639 + NOKIA 6020 = ????
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak mam aktywne
byście poczytali Panowie temat od początku, tam wszystko jest opisane co mi działa co nie działa 

-
"Byście" czytali dokładniej pytania...Grzesman pisze:byście poczytali Panowie temat od początku

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Skąd masz konfigurację? Czasem trzeba "ręcznie" wpisać.Grzesman pisze:Tak mam aktywne
-
Na samym początku jak zaczynałem próby połączenia miałem ustawienia wpisane ręcznie, potem ktoś mi doradził żebym wszystko wykasował i ściągnął ze strony Orange jak też nie zadziałało to ściągnąłem ze strony Nokii.
Gdybym nie miał aktywnej usługi to nie działałoby mi gg w telefonie no i nie łączyłoby mi PC z internetem (ale nie tworzę dial-up'a tylko za pomocą nokia pc suite).
PS
"Byście" <- sorki
nie było to umyślne.
Gdybym nie miał aktywnej usługi to nie działałoby mi gg w telefonie no i nie łączyłoby mi PC z internetem (ale nie tworzę dial-up'a tylko za pomocą nokia pc suite).
PS
"Byście" <- sorki

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Wiem bo ja to pisałemGrzesman pisze:potem ktoś mi doradził żebym wszystko wykasował i ściągnął ze strony Orange jak też nie zadziałało to ściągnąłem ze strony Nokii.

A z tym Bluetoothem próbowałeś ?
-
Właśnie skończyłem bawić się z Nokią 6230i.
Tym razem sieć ERA (ja mam Orange).
Próbowałem przez IrDA i przez Bluetooth niestety to samo co na mojej Nokii 6020 czyli (Najpierw uaktywnij GPRS - a jestem w 100% pewien że jest aktywny)
Ciekawi mnie jak i gdzie wpisał tę dodatkową komendę Thiaggo ale chyba się już nie dowiem
może to by w czymś pomogło mimo, że ma starszą wersję WM
Tym razem sieć ERA (ja mam Orange).
Próbowałem przez IrDA i przez Bluetooth niestety to samo co na mojej Nokii 6020 czyli (Najpierw uaktywnij GPRS - a jestem w 100% pewien że jest aktywny)

Ciekawi mnie jak i gdzie wpisał tę dodatkową komendę Thiaggo ale chyba się już nie dowiem

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A tę domenę wpisywałeś. Może to właśnie tu należy dopisać komendę dodatkową lub może APN ?
[ Dodano: 2007-12-15, 12:03 ]
Jeśli możesz to zapodaj foty robienia połączenia przez BT. Chyba że wygląda tak samo i niczym się nie różni.Czy w fonie ustawiłeś punkt dostępu APN .
[ Dodano: 2007-12-15, 12:03 ]
Jeśli możesz to zapodaj foty robienia połączenia przez BT. Chyba że wygląda tak samo i niczym się nie różni.Czy w fonie ustawiłeś punkt dostępu APN .
-
U mnie jest to w zaawansowanych, zakladka general czyli ogolne i tam mam mozliwosc ustawienia predkosci portu i wpisania dodatkowego stringu inicjujacego polaczenie. U Ciebie widze tylko zakladki TCP/IP i Serwery czyli musi to byc gdzies indziej, a gdzie to nie wiem bo zadnego palma z WM 6 nie mialem jeszcze w reku.
Edit: spojrzalem na fotki jeszcze raz i widze ze robisz nowe polaczenie ale przez "siec w firmie", a probowales przez "dostawca ISP"?
Edit: spojrzalem na fotki jeszcze raz i widze ze robisz nowe polaczenie ale przez "siec w firmie", a probowales przez "dostawca ISP"?
-
Tutaj jest kreator troszkę inny, tworzy kilka połączeń (dial-up, połączenie com1, połączenie nokia pc suite i coś w rodzaju zwykłej sieci tzn mogę przeglądać katalogi telefonu). Jeśli chodzi o tego dial-up'a przez bluetootch to prócz nazwy i numeru z którym ma się łączyć jest jeszcze do wpisania kod kraju i numer lokalny (kierunkowy) ale to pomijam i wpisuję tylko *99#thiaggo pisze:Jeśli możesz to zapodaj foty robienia połączenia przez BT. Chyba że wygląda tak samo i niczym się nie różni.Czy w fonie ustawiłeś punkt dostępu APN .
Tworzyłem połączenia i przez sieć w firmie i przez dostawcę ISP - bez różnicy.thiaggo pisze:spojrzalem na fotki jeszcze raz i widze ze robisz nowe polaczenie ale przez "siec w firmie", a probowales przez "dostawca ISP"?
[ Dodano: 2007-12-15, 20:20 ]
Ja się Panowie chyba poddaję

Na forum jornady znalazłem coś takiego
http://jornada.m01.pl/viewtopic.php?pid=205
zmieniłem rejestr w palmie i nadal to samo chyba że zmieniam coś nie tak

Nie wiem albo ja taki niekumaty albo nie da się tego jednak zrobić

-
Problem zapewne jest, tak jak w moim przypadku w szczególe, zapewne konieczny jest ten dodatkowy string inicjujący połaczenie, kwestia tylko gdzie się go dopisuje. Chyba będziesz musiał zwrócić sie z tym pytaniem do Billa G. bo WM 6 to jego produkt 

-
- Stały użytkownik forum
Odgrzeje temat bo może się komus przydać
Zrobiłem połączenie Motoroli V8 z karta iPlus'a do PDA Mio p550
W telefonie w zasadzie nic nie ustawiałem internet ruszył z kopyta
natomiast w p550 troszeczjkę sie nagimnastykowałem
i jak pisał ktoś z poprzedników wpisanie ciągu inicjującego modem bez początkowych "AT" uruchomiło internet w PDA via Motka V8
ciag dałem taki +CGDCONT=1,"IP","www.plusgsm.pl"

Zrobiłem połączenie Motoroli V8 z karta iPlus'a do PDA Mio p550
W telefonie w zasadzie nic nie ustawiałem internet ruszył z kopyta
natomiast w p550 troszeczjkę sie nagimnastykowałem
i jak pisał ktoś z poprzedników wpisanie ciągu inicjującego modem bez początkowych "AT" uruchomiło internet w PDA via Motka V8
ciag dałem taki +CGDCONT=1,"IP","www.plusgsm.pl"
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przed chwilą ten sam komunikat i ten sam problem co Grzesman, miałem na PDA Pocket Loox N520, pod systemem WM5, łącząc go przez Bluetootha z komórka N6310i.Grzesman pisze: Ciekawi mnie jak i gdzie wpisał tę dodatkową komendę Thiaggo ale chyba się już nie dowiemmoże to by w czymś pomogło mimo, że ma starszą wersję WM
Ten dodatkowy string
Kod: Zaznacz cały
+CGDCONT=1,"IP","internet"
[ Dodano: 2008-05-04, 01:23 ]
AFAIK WM6 nie jest dziełem MS, lecz grupy Rosjan.thiaggo pisze: Chyba będziesz musiał zwrócić sie z tym pytaniem do Billa G. bo WM 6 to jego produkt
Krzysztof
-
Tak OT:
A możesz jakieś źródła podać? Bo pierwszy raz o tym słyszę.AFAIK WM6 nie jest dziełem MS, lecz grupy Rosjan
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Faktycznie, zagalopowałem sie.
To co napisałem dotyczy tylko i wyłącznie wersji WM6 na mojego PDA, która np. w ogóle nie obsługuje BT.
To co napisałem dotyczy tylko i wyłącznie wersji WM6 na mojego PDA, która np. w ogóle nie obsługuje BT.
Krzysztof
-
Sam WM6 z tego co wiem, to dzieło MS
ale oczywiście na wiele modeli PDA są różne przeróbki z różnymi nowymi funkcjami i te "przerobione" wersje są także robione przez Rosjan 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)