Internet LTE czy jest w mojej miejscowości oraz jaki operator
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet LTE czy jest w mojej miejscowości oraz jaki operator
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy w mojej miejscowości jest internet LTE, posiadam internet od Plusa mobilny, ale nie mogę połączyć się z LTE. Miejscowość to Korczowa, a dokładnie Bąkowszczyzna.
Czy internet od t mobile domowy działałby w mojej miejscowości ?
Pozdrawiam
Czy internet od t mobile domowy działałby w mojej miejscowości ?
Pozdrawiam
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet LTE czy jest w mojej miejscowości oraz jaki operator
A kto w Korczowej korzysta z Plusa, przeciez tam nie ma LTE a na 3G Plus ma ścisły limit i lejek 32Kb/s. W Korczowej korzysta się z NetWorks lub Play. Plusa omija się szerokim łukiem.
-
No właśnie skończyła się umowa i zastanawiam się nad zmianą internetu. Na kabel nie mogę, światłowód odpada. Czy t mobile będzie dobrze działał w mojej miejscowości a szczególnie w Bąkowszczyzna jeśli zakupie antenę? Chodzi mi o ten domowy do 60Mb/s
Połącze się z bts od networks? Nie wiem jak to wyglada.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Połącze się z bts od networks? Nie wiem jak to wyglada.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Właśnie wypiłem kawę po polsku i na dnie szklanki fusy ułożyły się a cyfrę 8 może ma to coś wspólnego z Twoim internetem od Tmobile.
poz Hermogenes
poz Hermogenes
-
- Guru bezprzewodowy
Podaj współrzędne tej Bąkowszczyzny. BTS NetWorks z LTE1800NW za zajazdem Cyklada. Zrób najpierw test na zewnątrz na karcie T-Mobile i telefonie LTE z aplikacją Network Cell Info i pokaż zakładkę DANE i speedtest. Play ma BTS w Młynach, zrób tez jego test tak jak T-Mobile.
-
Dziękuję za odpowiedź, wyśle jak już będę w domu i kupię ten starter.
Do Play Młyny małe szanse na do rysowania zasięg ponieważ mam las przed domem i w linii prostej do tego btsa, natomiast do networks!, aktualnie mam skierowana antene na hspa od plusa. Gdy będę w domu zrobię test
Do Play Młyny małe szanse na do rysowania zasięg ponieważ mam las przed domem i w linii prostej do tego btsa, natomiast do networks!, aktualnie mam skierowana antene na hspa od plusa. Gdy będę w domu zrobię test
-
Współrzędne to
Szerokość geograficzna: 49.935367 | Długość geograficzna: 23.072967
Szerokość geograficzna: 49.935367 | Długość geograficzna: 23.072967
-
- Guru bezprzewodowy
Zasięg z Korczowej NetWorks na LTE1800 i 3G z UMTS2100 z Korczowej praktycznie nieosiągalny, szczatkowy zasięg na 3G z UMTS2100 i UMTS900 z BTS-a NW Kalinków o ile działa lub z BTS-a Nienowice. W okolicy też jakiś szczatkowy zasięg na LTE z BTS-a Nienowice na LTE1800NW. Strefa przygraniczna z Ukrainą a więc brak LTE800. Play na LTE1800 i LTE2100 z Młynów nie dociera , dużym problemem jest ten las. Trzeba sprawdzić Orange i T-mobile na zewnątrz tak jak napisałem. U tych operatorów na 3G i LTE sa te same zasady w abonamencie. to nie Plus gdzie 3G ma mały limit.
-
Wziąłem na próbę na 14 dni od t mobile w najbliższym czasie ma mi kurier doręczyć sprzęt. Router wybrałem b525 bez anten.
Mam antenę od cybertech tylko nie wiem dokładnie jaką, odbieram. A routerze b593 od plusa hspa.
Chyba nie ma możliwośćci połączenia tej anteny b525 i połączyć się z LTE od t mobile?
Antena nie wiem dokładnie jaką 17 dbi odbieram hspa.
Mam antenę od cybertech tylko nie wiem dokładnie jaką, odbieram. A routerze b593 od plusa hspa.
Chyba nie ma możliwośćci połączenia tej anteny b525 i połączyć się z LTE od t mobile?
Antena nie wiem dokładnie jaką 17 dbi odbieram hspa.
-
- Guru bezprzewodowy
Antena cybertecha 17dBi na 2100MHz którą masz pracuje też w paśmie 1800MHz więc i do LTE1800, złącza w B593 tak jak w B525 czyli SMA. Ustawisz na BTS w Korczowej jak Plus lub na kierunek Kalinów/Nienowice bo tam T-Mobile ma LTE1800NW lub 3G na UMTS2100.
-
Właśnie bałem się że zostanę bez anteny i trzeba będzie kupić a to jednak kolejny czas czekania. Czekam na kuriera i dam znać jak się spisuję. Dziękuję matek za pomoc, nie wiem czy już kiedyś mi nie pomogłeś ale na tamto konto się zalogować nie mogę. Dzięki pozdrawiam
-
https://www.cybertech.com.pl/p76,antena ... fme-z.html
Dokładnie taką mam antenę, kurier dostarczył mi router.
Dziś zobaczę co i jak.
Ta antena obsłuży mi LTE?
Czy nie ma takiej możliwości?
Dokładnie taką mam antenę, kurier dostarczył mi router.
Dziś zobaczę co i jak.
Ta antena obsłuży mi LTE?
Czy nie ma takiej możliwości?