Kupiłem dom jednorodzinny we Wrocławiu na Złotnikach - początek ulicy Małopolskiej. Obecnie mam tam internet radiowy o przepustowości 6mb/1mb który jest niezadowalający. Orange zaproponowało mi Neostradę po kablu telefonicznym z prędkością do 10mb.
Pojawił się pomysł internetu via LTE. Do nadajnika LTE (Orange i T-mobile) na ul. Kamiennogórskiej mam mniej niż 300 m w linii prostej. Proszę was o radę co wybrać : pozostać przy radiowym internecie, zdecydować się na Neostradę po kablu, czy też LTE ?
Internet LTE zamawiałbym na firmę, Orange i T-mobile mają dobre oferty z cenami do przeżycia (w granicach 60 zł miesięcznie). Zastanawiam się jaki modem lte wybrać do domu ? Wolę kupić niż dzierżawić lub 2 lata spłacać go operatorowi.
Zastanawiam się nad Huawei b525
https://consumer.huawei.com/pl/smart-home/b525/
może jakis tp-link, d-link lub linksys ? Proszę doradźcie.
lub jakimś innym. Dom jedno piętrowy, mam możliwość zainstalowania anteny zewnętrznej na balkonie lub na kominie. Internet zamierzam rozsyłać przez wifi oraz live-plug (urządzeniem do przesyłu internetu przez instalacje elektryczną) Rodzina 4 osobowa, każdy korzysta z internetu. Dodatkowo będzie oglądany Netflix itp. Proszę o konkretne propozycje, szczególnie tych którzy przerabiali temat w praktyce. Wg speedtest.net zrobionego wewnątrz domu iphonem 6 : pobieranie 12,7 Mbps, wysyłanie 9,17 Mbps, ping 30 ms - sieć Orange.
Z góry dziękuję. Wiem że jestem laikiem

Maras