Posiadam modem Huawei e3372s-153, modem był w wersji no hilink, ale przerobiłem go kiedyś na hilink - tak, by bez problemów działał z moim routerem. Niestety modem stracił sieć - nie ma zasięgu na żadnej z sieci, częstotliwości etc, w "statistics" pokazywał w wielu miejscach "unknown". Poczytałem w googlach i szukając rozwiązania próbowałem przywracać modem do ustawień fabrycznych, wgrywać inny soft - bezskutecznie. Teraz modem nie uruchamia się (tzn nie działa strona 192.168.8.1).
Na domiar złego, moim "awaryjnym" modemem z inną kartą jest inny model Huaweia, i wgrywanie sterowników i pliczków które potrzebne są do odratowania e3372 jakby to powiedzieć, mieszają mi w działaniu tego awaryjnego modemu.
Potrzebowałbym więc instrukcji, procedury, jak krok po kroku przeprowadzić jak podejrzewam, czyszczenie tego mojego niesprawnego modemu i wgrywanie na nowo firmware - tak, żebym pościągał sobie wszystko co potrzebne, odłączył internet i modem awaryjny i to wszystko zrobił. Jak zaznaczyłem na początku, wiem, że jest na forum już wiele tego typu poradników, jednak nie wszystkie traktują dokładnie o tym (bo np. dotyczą modelu z H na końcu), w niektórych linki są już nieaktywne.
Czytałem jeszcze o metodzie na igłę, jeśli wykonanie jej będzie niezbędne to prosiłbym również o podpowiedź w tym zakresie, albo post z dokładniejszą instrukcją łączenia tych pinów na modemie.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc