witam wszystkich jestem tu nowy
ostatnio wziąłem na testy ( 15 dni ) internet domowy od plusa odu-300 i idu-300
problem polega na tym ze w dzień np od 6 do 13 prędkość internetu wynosi w granicach 30mb/s a od godz. 15 do 22 max 3mb/s
jestem zielony trochę w tym proszę o pomoc
moja lokalizacja Malbork ul 500 Lecia
Wziąłeś na testy więc grzecznie spakuj i oddaj im ten szit i podziękuj za internet od tego pseudo lidera LTE. Omijaj go szerokim łukiem, doświadczasz typowego działania internetu z Plusa/CP czyli masakrycznie zapchanej sieci LTe w godzinach szczytu internetowego. Tak działa Plus w większości lokalizacji w Polsce.
powiem ci ze masakra liczyłem ze będzie lepiej miałem na testach t-mobile prędkość w domu to 70/90mb/s nieraz powyżej 100mb/s na dworze ponad 120mb/s i chyba wezmę z T-mobile tylko jaki ruter wziąć od nich??????
W T-mobile masz tez 14 dni na testy, bierz z B525. W pobliżu BTS-y z LTE2600, LTE800 T-mobile i LTE1800Networks z agregacją. W domowym T-Mobile DL do 60Mb/s za 65 zł/m-c a z DL do 20Mb/s za 49 zł/m-c. A co do Plusa to zero zaskoczenia, przecież takie prędkości i działanie to standard od dawna. Powszechnie o tym wiadomo.
Tylko żeby się nie okazało, że te testy były robione na telefonie z 3CA i 4x4 MiMo. Także podaj czym zmierzyłeś te 100 Mb/s, bo na B525 może tyle nie być.
radius pisze:Tylko żeby się nie okazało, że te testy były robione na telefonie z 3CA i 4x4 MiMo. Także podaj czym zmierzyłeś te 100 Mb/s, bo na B525 może tyle nie być.