wzmocnić antene wew.

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bert
Początkujący użytkownik forum

wzmocnić antene wew.

Post autor: bert »

Witam wszystkich i bardzo proszę o poradę
zakupilem dell xps m1330 z zainstalowanym modemem wew. Globe trotter modul HSDPA jednak jakość połączenia w porównaniu z Fujitsu + fusion+ to polowa szybkości starego. :zly:
Mieszkam w terenie gdzie jest tylko EDGA. Dużo jestem poza domem więc przetestowałem Della już i na gsm i na wi-fi np. na okęciu "hulał" nieźle w HSDPA, na wi-fi hotspot orange też śmiga. Denerwujące jest ślimaczenie się w domu :faq: I tu pytania:Czy istnieje jakiś wzmaczniacz anteny wew., a może trzeba poprostu oddać do firmy ten modem wew. i kupić coś na expres card, albo rozwiązać kwestie adapterem pcmcia na expres.
Z góry dziękuję za sugestię
bert
Jarek no.1

Re: wzmocnić antene wew.

Post autor: Jarek no.1 »

Ja osobiście odradzam przejściówki, czasem bywają z nimi kłopoty, sam nowy modem na express card może chodzić identycznie jak stary. Jeśli masz tylko kłopoty w domu z netem to:
1. przeanalizuj mapkę z BTS w Twoim rejonie
2. dopiero potem łatwiej będzie podjąć korzystną decyzję
Powodzenia
bert
Początkujący użytkownik forum

przejściówka

Post autor: bert »

Witam
Może się komuś przyda. :? Kupiłem przejścówkę i zainstalowałem starego Fusion + Szybkość "wrociła" do normy, a może nawet lekko się poprawiła bo dość regularnie jest ponad 40 kb. :hurra:
Dodatkowy plus to na przejścówce mogę używać tuneru TV AverMedia, który w standartowym gnieździe PCIM tak się grzał, że po 15 min przestawał cokolwiek odbierać.
Ciekawe, że w zasięgu UMTS jednak wewnętrzny Globtroter jest nie do pobicia
Bert
ODPOWIEDZ