Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
U mnie już prędkość wróciła do normy jednak problemy np. z Netflixem oraz Twichem dalej pozostają.
-
- Stały użytkownik forum
U mnie prędkości prędkościami pigni i pakiety ciągle leżą. Bez jaj od grudnia z tym się borykam.
-
- Użytkownik forum
włożyłem inną kartę Sim tyle, że tego samego operatora. Raczej występuje ten sam problem z ładowaniem stron. Czyli nadal myślę, że to router coś sobie nie radzi. Bo drugi bliźniaczy router ustawiony jak już pisałem czegoś takie nie ma. Choć ciekawe jakby ten drugi stał u mnie a mój w tamtym miejscu czy zachowanie obydwu by się zmieniło
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dwa dni temu udało mi się podpiąć antenę zewnętrzną. Wszystko było ok, do wczoraj rano, kiedy to internet zamulał niemiłosiernie. Jak po podpięciu anteny miałem 50Mb/s+ DL i ping 20ms (w grach około 55ms), tak od wczoraj ping w grach po 80-90ms i do wp:
Prędkość około 16 wczoraj wróciła do normy, natomiast ping nie.
Parametry sygnału: Czym może to być spowodowane?
Antena jaką posiadam to ATK-502.
Przy okazji zapytam, czy robi różnice, który kabel podepniemy w które złącze?
Kod: Zaznacz cały
Pinging wp.pl [212.77.98.9] with 32 bytes of data:
Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=48ms TTL=56
Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=43ms TTL=56
Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=47ms TTL=56
Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=55ms TTL=56
Ping statistics for 212.77.98.9:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 43ms, Maximum = 55ms, Average = 48ms
Parametry sygnału: Czym może to być spowodowane?
Antena jaką posiadam to ATK-502.
Przy okazji zapytam, czy robi różnice, który kabel podepniemy w które złącze?
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Początkujący użytkownik forum
hejka
Mam internet na abonament w t-mobile,zawsze mogłem dokupić dodatkowe gb do abonamentu np 20 gb za 25 zł.Wczoraj zalogowałem się na konto i okazuje się,że nie ma mozliwości dokupienia gb i ogólnie zmienił się cały interfejs.Można wykupić pakiety minut sms,ale internetu nie można dokupić
Sprawdziłem dokładnie i nie ma takiej opcji.Czy t-mobile wycofało taką możliwość czy może to przez awarie po pożarze ? W zeszłym miesiącu jeszcze działało i dokupiłem gb.
Oczywiście dzwoniłem na infolinie,ale nie dodzwoniłem się,na facebooku skierowali mnie na infolinie.Wykorzystałem prawie cały miesięczny limit bo byłem pewny,że jak zawsze dokupię gb a okazuje się,że mogę zostać bez internetu na 2 tygodnie:(
Mam internet na abonament w t-mobile,zawsze mogłem dokupić dodatkowe gb do abonamentu np 20 gb za 25 zł.Wczoraj zalogowałem się na konto i okazuje się,że nie ma mozliwości dokupienia gb i ogólnie zmienił się cały interfejs.Można wykupić pakiety minut sms,ale internetu nie można dokupić

Oczywiście dzwoniłem na infolinie,ale nie dodzwoniłem się,na facebooku skierowali mnie na infolinie.Wykorzystałem prawie cały miesięczny limit bo byłem pewny,że jak zawsze dokupię gb a okazuje się,że mogę zostać bez internetu na 2 tygodnie:(
-
- Użytkownik forum
Kup sobie starter nju na karte 10Gb za 4zł i nie marudz 

-
Nie zdazylo mi sie , miec pingu mniejszego niz 80ms wiec .... moze tmobile tak ma
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Sisay pisze:Nie zdazylo mi sie , miec pingu mniejszego niz 80ms wiec .... moze tmobile tak ma

Ping mam zawsze poniżej 80ms. Prędkość pobierania prawie Umowna ale wysyłania to jakieś nieporozumienie

-
- Guru bezprzewodowy
A jakie masz parametry sygnału? Skoro z downoladem jest ok to znaczy, że masz problemy z sygnałem
-
Mam modem z simlockiemOxygene pisze:Kup sobie starter nju na karte 10Gb za 4zł i nie marudz

-
jurekz1978 pisze:włożyłem inną kartę Sim tyle, że tego samego operatora. Raczej występuje ten sam problem z ładowaniem stron. Czyli nadal myślę, że to router coś sobie nie radzi. Bo drugi bliźniaczy router ustawiony jak już pisałem czegoś takie nie ma. Choć ciekawe jakby ten drugi stał u mnie a mój w tamtym miejscu czy zachowanie obydwu by się zmieniło
u mnie chyba już działa OK, co prawda nie siedzę w domu cały czas na kompie (www), raczej sporadycznie, bo net dla mnie to głownie netflix, YT na telefonach, tablecie i TV, ale przez ostatnie dwa dni raczej nie było problemów już.
PS
Wyłączyłem w kompie BT, bo był włączony cały czas. Przypomniałem sobie, że jakiś czas temu włączyłem BT w telefonie, żeby wysłać muzykę do soundbara i...DL na 2.4Ghz spadł mi z 50 na 6! (Wifi AC mam tylko na telefonach, na kompie mam N) Myślałem, że net siadł z Tmobile, a tu się okazało, że BT w telefonie takie zakłócenia robił...dlatego pomyślałem, że może włączony w kompie BT też może coś zakłócać...
tak chodzi u mnie:

-
Hej,SierraWireless pisze: i dlatego zdecydowalem sie na ta oferte, tj "Internet mobilny MAX"
a teraz okazuje sie ze ta aktualna oferta z roku 2019 "Internet mobilny MAX" (t-mobile.pl/internet-mobilny/cat10032.chtml ),
to nie jest ta sama oferta, ktora byla oferowana w 2018 czy 2017, nazwa zostala, ba nawet opis na zalinkowanej stronie jest taki sam, ale regulaminowe szczegoly juz nie.
tylko ze nawet z tym nowym regulaminem koncowy limit w LTE powinien wynosic 300GB,
a tutaj po 200GB juz lejek.(...)
a pytanie - czy w usługach w Mój T-Mobile (od czasu awarii udało mi się z 3 razy zalogować) widnieje gdzieś informacja, że aktywna na koncie jest usługa "LTE bez limitu danych'?
Pytam, bo podpisałem umowę 4.02, dostałem załączniki w których jasno zaznaczono, że w pakiecie MAX usługa ta jest w standardzie i nic nie kosztuje - nawet sprzedawca w salonie zaznaczył, że korzystając z tej opcji, mimo zapisanych w nowej wersji 200GB dane nie będą przycinane a zapis jest w formie zabezpieczenia operatora.
Tymczasem minęło kilka dni, a ja widzę że z konta uciekają dane z paczki 200GB (LTE bez limitu nie powinno mieć wyższego priorytetu rozliczania?).
Obawiam się podobnej sytuacji do Twojej - po 200GB lejek...
W nowej wersji warunków z dnia 5.02 zapis o LTE bez limitu zniknął z tabelki przy pakiecie MAX... Myślę, jednak że umowa i załączniki są ważniejsze ?! Trzeba dochodzić swoich praw. T-Mobile nie wie co oferuje klientom ?
Czy ktoś jeszcze z Was w 2019 roku podpisywał umowę na INTERNET MAX i powie jak to wygląda w praktyce ?
pozdrawiam,
- onken
- ** Moderator **
Masz 200 GB, konsul Cię oszukał....
Obecny MAM tylko z nazwy jest podobny
Obecny MAM tylko z nazwy jest podobny
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Albo go oszukał albo po prostu nie wiedzą co mają. Pamiętam jak max był bez limitu wtedy większosc konsultantów twierdziła że jest tam tylko 100GB jak w innych taryfach.
-
- Guru bezprzewodowy
A co to zmienia ? I tak wprowadził klienta w błąd. I do tego przytulił prowizję od kolejnego jelenia.
-
Ok, ale jak się to ma do umowy i załączników, które dostaje się wraz przy podpisywaniu cyrografu ? Już abstrahując od no limita, to jak ktoś poprzednio zauważył, zgodnie z 'papierami' powinno być 300GB (100 z LTE bez limitu i 200 z pakietu). Ich dokumenty nie obowiązują ?

- onken
- ** Moderator **
A jestes pewny że masz w użyciu tylko w trybie LTE ??
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Jestem pewny - wymuszone tylko LTE na modemie, Cybertech za oknem, nadajnik 600 m. Prędkości też bardzo fajne bo po 100/30 Mb/sonken pisze:A jestes pewny że masz w użyciu tylko w trybie LTE ??
No nic, zobaczymy co się stanie jak do 200GB dobije

-
- Guru bezprzewodowy
matek451
A czy ja napisałem, że coś zmienia? Jakoś nie widzę. Po raz kolejny po prostu zwracam uwagę na to jaki ten operator ma konsultantów. Trafienie na kogoś kto ma pojęcie o ofercie itp to jak trafienie 6 w lotto. Po za tym niestety ale sam jest sobie winien powinien chociaż spojrzeć do regulaminu promocji a nie wierzyć konsultantowi na słowo. Równie dobrze mógł mu podsunąć umowę kredytową, a on by to podpisał.
pachol83
Zmienili widocznie rozliczanie pakietów we wcześniejszych umowach było tak że pakiet był tylko na 3G a LTE bez limitu tylko do LTE. Jeśli pierw schodzi ci pakiet i korzystasz z LTE to nie masz się czego obawiać i będziesz miał te 300 GB.
A czy ja napisałem, że coś zmienia? Jakoś nie widzę. Po raz kolejny po prostu zwracam uwagę na to jaki ten operator ma konsultantów. Trafienie na kogoś kto ma pojęcie o ofercie itp to jak trafienie 6 w lotto. Po za tym niestety ale sam jest sobie winien powinien chociaż spojrzeć do regulaminu promocji a nie wierzyć konsultantowi na słowo. Równie dobrze mógł mu podsunąć umowę kredytową, a on by to podpisał.
pachol83
Zmienili widocznie rozliczanie pakietów we wcześniejszych umowach było tak że pakiet był tylko na 3G a LTE bez limitu tylko do LTE. Jeśli pierw schodzi ci pakiet i korzystasz z LTE to nie masz się czego obawiać i będziesz miał te 300 GB.
- onken
- ** Moderator **
Ale to będzie niestety max 300 GB a nie bez limitu, stare umowy miały bez limitu, a konsulowi należy się opiernicz
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że tak ja nie twierdzę, że nie. W każdym razie oprócz wierzenia "na słowo" wszystkim tym co pracują u operatorów i nie tylko należą się gratulacje, że nie czytają tego co podpisują.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czy Wy naprawdę języka polskiego nie rozumiecie masz pakiet 200 GB we wszystkich technologiach w tym w LTE bez limitu danych; ale z limitem prędkości po ściągnięciu 100 GB na LTE wynosi 2 Mbps. Na innych technologiach między 100 a 200 nie ma limitu prędkości, po 200 GB jest koniec innych technologi zostaje tylko wolne LTE.
poz Hermogenes
poz Hermogenes
- onken
- ** Moderator **
Fakt, źle popatrzyłem.
Czyli jest 200 GB we wszystkich technologiach, potem samo LTE z prędkością 2 Mb/s
Ewentualnie jeszcze + 100 GB w LTE z max prędkością
Czyli jest 200 GB we wszystkich technologiach, potem samo LTE z prędkością 2 Mb/s
Ewentualnie jeszcze + 100 GB w LTE z max prędkością

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Mistrz bezprzewodowy
Po 200 GB nie ma pakietu zostaje LTE z mała prędkością ile ściągniesz tyle Twoje przez godzinę 3600 * 2/8 MB teoretycznie.
poz Hermogenes
poz Hermogenes
- onken
- ** Moderator **
Może być 100 GB bo jest zapis że po przekroczeniu 100 GB w LTE dają lejek.
Mało sensownie byłoby jakby to się zawierało w pakiecie bazowych 200 GB
Mało sensownie byłoby jakby to się zawierało w pakiecie bazowych 200 GB
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Ograniczenie do 2Mbit/s to i tak 20GB na dzień i 600GB na miesiąc - zakładam pobieranie non-stop 24h/dobę z taką właśnie prędkością (z reguły łatwą do uzyskania nawet w godzinach szczytu, choć oczywiście nie wszędzie i nie zawsze).
-
Nie o ilość tu bardziej będzie chodziło a o szybkość właśnie ze względu na HBO GO, Netflix i Player.pljarekt pisze:Ograniczenie do 2Mbit/s to i tak 20GB na dzień i 600GB na miesiąc - zakładam pobieranie non-stop 24h/dobę z taką właśnie prędkością (z reguły łatwą do uzyskania nawet w godzinach szczytu, choć oczywiście nie wszędzie i nie zawsze).
Ogólnie to ten załącznik jest tak sformułowany beznadziejnie, że każdy może go sobie w dowolny sposób zinterpretować - T-Mobile niestety też więc pewnie każda reklamacja będzie niezasadna.
-
- Guru bezprzewodowy
Ale co tu jest beznadziejnie sformułowane? Bo bardzo nie wiem. Możesz powiedzieć?
-
- Stały użytkownik forum
Do "oglądania" w dzień, 2Mbit/s jest oczywiście za niska, ale do ściągnięcia trochę danych przez kilka dni jest nawet spoko.
-
Zapis dotyczący "LTE bez limitu danych". Przy opcji INTERNET MAX mamy zaznaczone, że opcja jest w standardzie, pod tabelką informację, że po przekroczeniu 100GB w cyklu usługi (czyli LTE bez limitu bo jest usługą osobną) nastąpi ograniczenie do 2 Mb/s chyba, że (co też jest zapisane stronę dalej) pozostała paczka danych, której można używać z normalną prędkością (czytaj pakiet danych 200GB).piotrzet pisze:Ale co tu jest beznadziejnie sformułowane? Bo bardzo nie wiem. Możesz powiedzieć?
Zabijcie mnie - 300GB jak nic, a powyżej to już można pluć sobie w twarz, że się konsulom w salonie wierzy...