NETGE WGR614- kolejny problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: NETGE WGR614- kolejny problem
bez hasla (tak jak pisaliście) było na początku, wyszukiwało sieć,ale nie łączyło ,dlatego pozniej na robe wlaczylem szyfrowanie co nic nie pomoglo
[ Dodano: 2007-12-17, 10:05 ]
a adresy w laptopie drugim było wszystko na automatyczne (a może jakoś ustawić WAN w routerze, zeby nie byl automatyczny?)
[ Dodano: 2007-12-17, 10:05 ]
a adresy w laptopie drugim było wszystko na automatyczne (a może jakoś ustawić WAN w routerze, zeby nie byl automatyczny?)
- wojteks
- *** Administrator ***
więcej szczegółów proszę, czy jak zapytał o hasło itp. to się nie połączył czy połączył sie z routerem tylko internetu na nim nie było???.seki3 pisze:Otóż na drugim laptopie wykrywa sieć, pyta o haslo itd, lecze się nie łączy. Na docelowyl laptopie program ktory wczesniej poleciliscie zainstalowac tez wykryl juz sieć
Jak spowodujesz że Twój Laptop zapyta o hasło i go podasz to czy we właściwościach tego połączenia pisze "połączony", jeżeli tak to daj wynik >ipconfig /all albo ekranik "stan" i "stan/zaawansowane"
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Udało się połączyć z drugim laptopem;) Zresetowałem ustawienia routera i wszystko od początku,ale zaowocowało. Zostało mi się jeszcze konfiguracja laptopa glownego
[ Dodano: 2007-12-17, 10:20 ]
a na głównym laptopie wykrywa sieć inny program ten Ostatni co mi podaleswojteks, ale przez niego chyba nie da się połączyc:/
[ Dodano: 2007-12-17, 10:20 ]
a na głównym laptopie wykrywa sieć inny program ten Ostatni co mi podaleswojteks, ale przez niego chyba nie da się połączyc:/
- wojteks
- *** Administrator ***
on jest tylko do wykrywania sieci w zasięgu anteny, do łączenia jest Windows XP albo program producenta karty, najprosciej to zrobić z poziomu Windows (połączenia, to do wireless, właściwości, sieci bezprzewodowe, zaznacz pozwól windows podłączyć sieć czy coś podobnego u góry i powinno wykrywać z poziomu windows sieci bezprzewodoweseki3 pisze:program ten Ostatni
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
tak, mam to włączone,co najśmiesniejsze pokazuje mi komunikat na pasku zadan przy sieci bezprzewodowej ze conajmniej jedna siec jest w zasięgu, a gdy juz odswiezam liste nic nie znajduje
- wojteks
- *** Administrator ***
to może czasami być potrzebna reinstalacja Windowsa, co by było jak ręcznie dodasz sieć, i sprawdź na Wyłączonym szyfrowaniu bo tu może być problem, do tego musi być XPsp2seki3 pisze:a gdy juz odswiezam liste nic nie znajduje
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Hah chłopaki zrobiłem;) Dzięki bardzo za pomoc chłopaki,bardzo mi pomogliście, piwko dla was
[ Dodano: 2007-12-17, 10:55 ]
internet jest,ale jak mzieniam na szyfrowanie, to nie ma:( wykasowalem wszystkie porg ktore mialem wczesniej i dlatego byl, ale jak wykasowalem nie moge pracowac w programie windowsowym tam gdzie powinny byc pokazane polaczenia)
[ Dodano: 2007-12-17, 10:55 ]
internet jest,ale jak mzieniam na szyfrowanie, to nie ma:( wykasowalem wszystkie porg ktore mialem wczesniej i dlatego byl, ale jak wykasowalem nie moge pracowac w programie windowsowym tam gdzie powinny byc pokazane polaczenia)
- wojteks
- *** Administrator ***
to dalej próbuj na niezaszyfrowanym, jakie programy odinstalowałeś?seki3 pisze:jak mzieniam na szyfrowanie, to nie ma:
sprawdź na WEP, jak będzie działać to powalczymy dalej, napisz jakie masz firmware w routerze
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
mam zamiar zrobić format C, ponoć kiedyś łączyło na tym laptopie internwet na ustawieniach standardowych