Temat zdecydowanie do działu Hyde-Park, ale nie mogę tam ani zakładać tematów ani odpowiadać na istniejące - proszę o przeniesienie i naprawienie uprawnień.
O firmie Netus i ich antenach czytałem wcześniej wiele pozytywnych opinii, a dziś w lokalnym sklepie elektronicznym dostałem antenę ich produkcji Yagi 16dBi nową za 30 zł! Parę dni wcześniej kupiłem też ponad dwa razy droższą Yagi ATK-16/2.4 produkcji Dipola. Różnice widać gołym okiem - wersja Dipola wygląda, jakby była robiona w garażu. Krzywo docięta rura kanalizacyjna z krzywo wkręconymi wkrętami do drewna, direktory też jakoś w ogóle krzywo i nierównomiernie porozmieszczane. Brak nawet koszulki termokurczliwej w miejscu zaciskania gniazda antenowego N. Do tego całkiem nieudolnie wypalona dziura do odprowadzania wody. Jednak jakimś cudem konstrukcja działa i wykazuje zysk co najmniej zbliżony do deklarowanego (nie robiłem aż tak dokładnych pomiarów). Netus wygląda za to naprawdę profesjonalnie w porównaniu do Dipola - bez tych bubli wymienionych wyżej. I tak się zastanawiam, co się stało z tą polską firmą, produkującą dobre anteny? Domena wygasła w 2016 roku, w tym samym roku też ostatnie logowanie na Allegro.
Co się stało z firmą Netus z Leszna?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Co się stało z firmą Netus z Leszna?
Znajac zycie, wysoka jakosc produkcji spowodowala ze sprzet nie przynosil wystarczajacego zysku i firma nie przezyla.
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Co się stało z firmą Netus z Leszna?
Bo "chałupnicza" produkcja anten do wifi w dzisiejszym świecie to jest jakaś kompletna pomyłka, a kupowanie yagi na 2.4GHz to kompletne frajerstwo, a frajerów trzeba kroić ile się da.
Odpowiednio dobrane CPE da dużo lepsze rezultaty niż nawet najcudowniejsza antena, a szczególnie baba yaga.
Odpowiednio dobrane CPE da dużo lepsze rezultaty niż nawet najcudowniejsza antena, a szczególnie baba yaga.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!