Od jakiegoś czasu wojuję z LTE. Mieszkam na wygwizdowie co samo w sobie jest super ale ten net.... Przesiadka ze światłowodu na Orange Shitboxa bardzo boli...
A więc postanowiłem przesiąść się na LTE ale aby to miało ręce i nogi muszę wzmocnić sygnał (tak myślę)
Lokalizacja 53.951766 19.191596 ⇔ 53º57'06.36'' N 19º11'29.75'' E Tropy Sztumskie.
Do najbliższego BTS Play mam jakieś ~2km ale z przeszkodami. Dlatego łączyło się z dalszym BTSem. Myślę o jakimś maszcie na dach...
DO BTS Orange mam troszkę dalej ale testy wykazały D<U w godzinach szczytu, poza nim w sumie nie wiele lepiej... więc zapchane...
Wyniki testów póki co faworyzują PLAY, agregowałem pasma 800, 1600, 2100, 2600. Najlepsze prędkości miałem na 800+1800.
Wyniki najbliższego BTS robione praktycznie 300m od niego:
Następne wyniki agregacji ww pasm z balkonu na piętrze domu:
Moje pytanko czy wybrana przeze mnie antena 2x Zestaw 17dB ant. ATK-504 sztyc +5 m LMR240 Nw-SMAw+AD19 Spisze sie w sięgnięciu z bliższego BTSa? Oczywiście z masztu zamontowanego na dachu... na tyle na ile będzie mógł być długi... Ewentualnie czy jest sens walki o Orange LTE? Osiągi póki co nie zachwycały...
Będę wdzięczny za pchnięcie w dobrym kierunku. Nie ukrywam że liczę na wypowiedź kolegi matek451

Pozdrawiam