Witam. Aktulanie posiadam na test internet t-mobile 60Mb/s. Sam pracownik mi powiedział że u mnie max 20 jednak wziąłem go na próbę. Jeśli chodzi o konfigurację niewiele wiem bo wcześniej tego nie robiłem jednak z pomocą aplikacji HManager 1.2 udało mi się ustalić jak najlepszy sygnał:
Prędkości na godzinę 12 to 50-60Mb/s a ping średnio 40ms
Zewnętrzna antena poprawiła by znacznie sygnał czy może router z agregacja 3 pasm by się lepiej sprawdził?
Speedtest z godziny 12 bez żadnego znaczenia, ważne są tez 19-23. Połączenie na LTE1800netWorks z BTS-a na oczyszczalni, brak potwierdzonych innych pasm LTE na nim, wymuś samo LTE800 i pokaz screena z HManagera. Sygnał prawidłowy. Antena zbędna podobnie jak router z 3 CC CA, w Jarosławiu NetWorks nie ma LTE2600. Obawiam się ze na BTS-ach tylko gołe LTE1800NW.
Nie, korzystasz tylko z LTE1800NW z BTS-a na oczyszczalni, tam nie ma LTE800 ani agregacji LTE1800+800. LTE800 z BTS-a przy Przemysłowej 2. Jakie prędkości DL/UL uzyskujesz wieczorami na LTE1800?
Czyli łącząc się z 1800+800 tak naprawdę łączę się tylko z 1800? W późniejszych godzinach wrzucę więcej testów. Jeszcze mam pytanie odnośnie samego sygnału wyniki z 1 postu były jak router był na zewnątrz. W domu RSRP wynosi -90dBm SINR 10dB RSRQ -9dB. Czy ma to duże znaczenie? Na które z wykresów co pokazuje HMangar mam patrzeć aby uzyskać jak najlepszy sygnał?
Jak nie masz problemu z wydaniem 300zl na antenę 2x ATK 504 to weź kup i protestuj. Jak nie będzie zbytniej poprawy prędkości (sygnał na pewno się poprawi bo router ma być w domu) to zawsze możesz w ciągu 2 tygodni zwrócić ale moje zdanie jest takie ze antena jest ci potrzebna..z ruterem w domu takich wyników jak na dachu na zewnątrz nie osiągniesz.
Jak łapiesz sygnał na 1800/2100/2600 to cybertech tańszy i lepszy ale jak masz miec pasmo podstawowe 800 albo w agregacji z 1800 to ATK 504. Jeśli możesz ten router zostawić przy oknie i te wyniki testów cie zadowalają to antena ci nie potrzebna, jeśli taka konfiguracja nie pasuje bo chcesz modem dać gdzie indziej to antena zewnętrzna wskazana.
Mogę jakoś sprawdzić szybkość nadajnika na 800mhz czy w ogóle sens miałoby kupować antenę też pod to pasmo? Z tego co zauważyłem to łączy mi się z 321157 i 121202
Rozumiem że agregacja działa tylko na 2 pasma na tym samym nadajniku o łączeniu z 2 osobnych BTS na raz nie ma mowy?