Witam, jestem posiadaczem internetu bez limitu LTE od T-mobile.
Ping niezależnie od pory dnia czy godziny skacze nawet do 800ms,
Problemów nigdy nie było, niedawno po prostu coś się zaczęło psuć i stąd mój post tutaj, chcę zakupić antenę do LTE która będzie najlepsza dla mnie i mojego routera (Huawei b525s-23a). Posiadam internet z T-mobile bez limitu i chcę polepszyć jego jakość, prędkośc zbytnio mnie nie interesuje bo do grania wystarcza mi nawet te 5mb/s co mam za dnia ale ten ping.. ani Facebook, ani YT nic nie da się odpalić, a o pograniu w cokolwiek nie ma mowy. tutaj nasuwają się moje pytania :
a) Czy zakup dobrej i odpowiedniej anteny do LTE (lub anteny dualnej) poprawi jakośc połączenia?
b) Jeśli tak to jaką kupić?
c) Czy istnieje antena która pozwoli mi zaagregować te 3 pasma które mój bts nadaje aby poprawić znacznie jakość łącza? (i oczywiście czy ta agregacja w moim przypadku jest w ogóle możliwa i czy coś da).
Odległość od nadajnika : 1700m ( w linii prostej)
eNBID : 145357
RSRP : -101dBm
Szerokość Pasma : 15mhz
RSSI : -75dBm
RSRQ : pomiędzy 7 a 15 (wariuje niezależnie od pory dnia)
RSCP : -145
Wszystkie dane spisałem z HW menager z telefonu będąc podpiętym pod wifi i działając na łączu nie obciążonym przeze mnie.
Jaką Antenę LTE zakupić (T-mobile)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
Re: Jaką Antenę LTE zakupić (T-mobile)
Nie mogę znaleźć opcji edycji posta więc załączam tu jeszcze screeny z testowania poszczególnych pasm
-
- Guru bezprzewodowy
B525 łaczy się z BTS-em NetWorks Osówiec, na LTE800 slaby sygnał. Załacza się agregacja LTE1800+800 z B3 jako pasmo podstawowe choć sygnał szczątkowy, w automacie też agregacja ale LTE800+1800 i B20 jako podstawowe.
-
nie rozumiem, jak w osówcu się może łączyć skoro pokazuje się Łochowo kwiatowa ?
Nie wiem skąd się wział ten bts, chyba z kosmosu, eNBID z jakim teraz się łączę to 145357
EDIT : możliwe że była awaria btsa w łochowie i gdy pisalem ten tekst po prostu sie łączył z tamtym z osówca. Teraz łączy się z prawidlowym już, co nie zmienia faktu iż nadal chcę kupić antenę.
Nie wiem skąd się wział ten bts, chyba z kosmosu, eNBID z jakim teraz się łączę to 145357
EDIT : możliwe że była awaria btsa w łochowie i gdy pisalem ten tekst po prostu sie łączył z tamtym z osówca. Teraz łączy się z prawidlowym już, co nie zmienia faktu iż nadal chcę kupić antenę.