problem z polaczeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z polaczeniem
mam neostrade i postanowilam ja rozdzielic na kilka komputery za pomoca routera asmaxa 704g i na jednym kompie co jest polaczony do niego bezposrednio internet dziala bez problemu,na drugim gdzie mam karte bezprzewodowa TP-linka tez wszystko dziala i laczy sie z routerem,ale na trzecim komputerze gdzie mam karte d-linka DWL-610 jest polaczenie z routerem..ale ciagle pojawia sie komunikat ..pobieranie adresu sieciowego i nie ma polaczenie z internetem,a co najlepsze nawet po zrestarwowaniu routera i bez zabezpieczen to samo jest..Nie wiem co to moze byc,czy moglibyscie mi pomoc??
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gosia222, łącznie zmieniany 1 raz.
- wikara
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: problem z polaczeniem
A weź tą karte TP-linka i podłącz pod kompa3 a ten co jest na 3 kompie podłącz do 2 kompa i powiedz co się dzieje.

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez wikara, łącznie zmieniany 1 raz.
-
otoz ta karta d-linka jest do laptopa..wiec nie moge jej podlaczyc do innego kompa,ale wiem ze dziala bo ktos mi ja sprawdzal..natomist karta tp dziala na wszystkich komputerach,bo ona jest na usb i sprawdzalam..nie wiem czemu sie nie chce polaczyc ten d-link..czy jest niekompatybilny..hmm??
- wojteks
- *** Administrator ***
jakie jest ustawione w routerze "preamble" - long, short, mixed ? nie wszystkie karty obsługują short, nie wiem jak dwl-610
Nie pomagam na PW!
-
nie znalazlem tej zakladki u mnie na stronce co sie konfiguruje 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Masz moze jakis firewall? Niektore bez konfiguracji sa mocno restrykcyjne.gosia222 pisze:ale ciagle pojawia sie komunikat ..pobieranie adresu sieciowego i nie ma polaczenie z internetem
-
tez juz to sprawdzalam..
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze jedna propozycja, ktora czesto mowie a nikt nie korzysta
:
Odpal Linux Live CD z podlaczona problematyczna sieciowka i sprobuj z linuksa sie podlaczyc.

Odpal Linux Live CD z podlaczona problematyczna sieciowka i sprobuj z linuksa sie podlaczyc.
-
ale ja chcialabym jakies rozsadne rozwiazanie..ladnie sie laczy ale nie odbiera zadnych pakietow
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ja nie mowie o rozwiazaniu. Ja mowie o tescie ktory pozwoli przyblizyc nam z czym jest problem.gosia222 pisze:ale ja chcialabym jakies rozsadne rozwiazanie.