Poomoocy! E3372, nie do uratowania?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Poomoocy! E3372, nie do uratowania?
Hej! Piszę w związku z tym, że mój modem e3372 przestał działać...
Jest to wersja zwykła, tzn. łączyłam się programem od T-mobile - internet menager bodajże.
Kilka dni temu, podłączyłam Go do laptopa - działało.
Dziś podłączyłam pod komputer, zainstalował się program, wykryło USB, wszystko wporzo. Nagle informacja z aktualizacją. Nacisnełam tak, no i stało się. Doopa, nic nie działczy.
Sprawdziłam moją wersję oprogramowania w tym usb sticku, zaczynała się od 21.*.
Skorzystałam z pomocy @dzejk, z postu o zmianie firmware. Krok po kroku próbowałam robić wsio jak leci i zawsze jakiś error.
Zainstalowałam mobilebrserv na wyciągniętym modemie, huawet data card driver. Następnie korzystałam z tej bazy sterków:
https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... u5e2vc55hw
Niby modem jest w trakcie przyjmowania softu (bruga zielona dioda), i jest zablokowany na inne niż firmowe, no ale jak to ominąc?
Po instalacji UTPS, żadna aktualizacja nie chce przejść. Konkretnie błąd 13 bądź 19.
Proszę darować sobie wszelkie - jak się nie umi to się nie robi, ja zrobiłam, zepsułam, żałuje. Może dobra duszyczka wie jak to odkręcić.
Jest to wersja zwykła, tzn. łączyłam się programem od T-mobile - internet menager bodajże.
Kilka dni temu, podłączyłam Go do laptopa - działało.
Dziś podłączyłam pod komputer, zainstalował się program, wykryło USB, wszystko wporzo. Nagle informacja z aktualizacją. Nacisnełam tak, no i stało się. Doopa, nic nie działczy.
Sprawdziłam moją wersję oprogramowania w tym usb sticku, zaczynała się od 21.*.
Skorzystałam z pomocy @dzejk, z postu o zmianie firmware. Krok po kroku próbowałam robić wsio jak leci i zawsze jakiś error.
Zainstalowałam mobilebrserv na wyciągniętym modemie, huawet data card driver. Następnie korzystałam z tej bazy sterków:
https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... u5e2vc55hw
Niby modem jest w trakcie przyjmowania softu (bruga zielona dioda), i jest zablokowany na inne niż firmowe, no ale jak to ominąc?
Po instalacji UTPS, żadna aktualizacja nie chce przejść. Konkretnie błąd 13 bądź 19.
Proszę darować sobie wszelkie - jak się nie umi to się nie robi, ja zrobiłam, zepsułam, żałuje. Może dobra duszyczka wie jak to odkręcić.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Poomoocy! E3372, nie do uratowania?
Która to wersja modemu - s, czy h?
Jaka wersja oprogramowania?
Próbowałaś usuwać oprogramowanie, które się zaktualizowało?
Na laptopie już też modem nie działa?
Jaka wersja oprogramowania?
Próbowałaś usuwać oprogramowanie, które się zaktualizowało?
Na laptopie już też modem nie działa?
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
To jest wersja -h. Na lapku również - niewykrywalny. Ogółem, po setce wgrywań innych oprogramowań, zdecydowałam się zainstalować wersje hilinkową - podziałało.. Instalacja przeszła w porządku, skorzystałam z Twojego poradnika. Lecz nadal musze coś pogrzebać, bo po wpięciu modemu pojawia się nowa, pusta karta w przeglądarce z adresem ip 192.168.1.1. Webui się nie wgrał?
Nasuwa mnie się pytanie tylko, czy bede mogła korzystać z dwóch internetów naraz (modem usb stick i antenka wifi). W wersji nolinkowej, mogłam w tle być połączona z LTE i w razie potrzeby miałam ustawioną opcje używania internetu lte przez jeden program.
Nasuwa mnie się pytanie tylko, czy bede mogła korzystać z dwóch internetów naraz (modem usb stick i antenka wifi). W wersji nolinkowej, mogłam w tle być połączona z LTE i w razie potrzeby miałam ustawioną opcje używania internetu lte przez jeden program.
-
- Guru bezprzewodowy
Tak, wgraj jeszcze raz webui, pisałem o tym np. wczoraj, popatrz na temat niżej.
Z reguły modem dostaje wyższy priorytet niż wifi. Trzeba by pozmieniać metryki kart sieciowych w windows
Z reguły modem dostaje wyższy priorytet niż wifi. Trzeba by pozmieniać metryki kart sieciowych w windows
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Zaraz obczaję ten temat
Tak jest, bawiłam się metrykami właśnie, by dać lte mniejszy piorytet. Czyli da się, super.
I znów problem... brak portu (error 10) przy instalacji innego webui. EH.

Tak jest, bawiłam się metrykami właśnie, by dać lte mniejszy piorytet. Czyli da się, super.
I znów problem... brak portu (error 10) przy instalacji innego webui. EH.
-
No i już nie mam pomysłu, po reinstalce sterków nadal nie chce zaskoczyć -.-.
udało sięę! zaskoczyło dopiero po instalacji sterków tych, co pod win 10 nie powinny działać.
udało sięę! zaskoczyło dopiero po instalacji sterków tych, co pod win 10 nie powinny działać.
- -niXon-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dzień dobry,
Mój E3372s z softem 22.286.03.01.1202
nie trzyma połączenia, w sensie takim, że co jakiś czas wznawia połączenie i trzyma niecałą minutę,
przywróciłem do ustawień fabrycznych, ale nic to nie zmieniło.
Czy jest to do naprawy ? czy do utylizacji ?
Mój E3372s z softem 22.286.03.01.1202
nie trzyma połączenia, w sensie takim, że co jakiś czas wznawia połączenie i trzyma niecałą minutę,
przywróciłem do ustawień fabrycznych, ale nic to nie zmieniło.
Czy jest to do naprawy ? czy do utylizacji ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Sam sobie odpowiedziałeś.-niXon- pisze:czy do utylizacji ?
Nie pomagam na PW!
- -niXon-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
jakby ktoś chciał do celów "naukowych" to proszę o kontakt.