Poszukuję sprzętu do firmy. Są to 3 punkty: biuro, sklep 1, sklep 2 (w przyszłym roku dojdą dodatkowe dwa punkty).
Sprzęt będę kupował na wolnych rynku, więc mam wolną rękę jeśli chodzi o dobór urządzeń - jedynie inie chcę przekraczać budżetu, który wynosi około 1000zł/urządzenie.
Co do operatorów to również wolna amerykanka, jedyna uwaga to to, że posiadam internet z PLAY i chciałbym go wykorzystać na jednym z punktów.
Punkt 1. Biuro
Potrzebuję sprzęt na kartę sim, który pozwoli mi na bezproblemowe podłączenie trzech komputerów, trzech drukarek, kilku telefonów, rejestratora do kamer oraz w przyszłości NASa synology. Dodatkowo : Jeden z komputerów ma mapowany dysk na inne komputery oraz dobrze by było gdyby router miał USB 3.0.
Możliwość podłączenia anten zewnętrznych - teoretycznie zerowa, lecz jeśli różnica w jakości internetu będzie znacząca to może mi się uda wyciągnąć maszt na zewnątrz.
Screenshot z NCIL dodam później.
Punkt 2. Sklep 1
Sprzęt na kartę sim z możliwością podłączenia rejestratora z trzema kamerami FHD, kas fiskalnych (2) - muszę mieć możliwość nadawania stałych adresów IP pod adres MAC urządzenia, kilku telefonów.
Możliwość wyprowadzenia anten zewnętrznych - bez problemu (antena będzie wyprowadzona ze ściany od strony zachodniej).
Punkt 3. Sklep 2
Potrzeby J.W z uwagą na większą liczbę kas fiskalnych, pewnie dojdzie drukarka sieciowa.
Możliwość wyprowadzenia anten zewnętrznych - BRAK JAKIEJKOLWIEK OPCJI.