download Toolbox for E5186 :
https://box.egostyle.pl/index.php/s/xJUtJhV1RKnTAmy
Moderator: Moderatorzy
A mógłbyś Hermogenesie wytłumaczyć to w bardziej prosty sposób?U mnie czwarty LAN jest faktycznie WAN- em.I co to oznacza?Czy pod te gniazdo podłączamy internet przewodowy?I dalej rozsyłamy internet z routera np; poprzez wi- fi?Hermogenes pisze:Czwarty LAN jest standardowo WAN sprawdź może są różne wersje.
pozdrawiam Hermogenes
Zrobiłem dokładnie tak, namordowałem się, ale mam soft HUAWEImrozow77 pisze:Dobra udalo mi sie przywrocic do zywych router. Jesli po wgraniu firmware i odpaleniu routera pali sie POWER i WIFI. Napisze jak to zrobilem dla potomnych. Według opisu ze strony 4pda
Odzyskanie z trybu ze wskaźnikami POWER i Wi-Fi
1) skonfigurować kartę sieciową komputera: adres IP 192.168.8.10, maska podsieci 255.255.255.0, brama domyślna 192.168.8.1
2) zainstalować downgrade 21.282.99.80.00 za pomocą programu multicast z zaznaczonym force. (choc bez tego tez powinno pojsc)
Aby to zrobić, należy jednocześnie przytrzymać przyciski WIFI i WPS i włączyć router. Gdy tylko lampka WiFi mignie natychmiast, zwolnij przycisk Wi-Fi i po 3 sekundach zwolnij przycisk WPS.
Rozpocznie się proces flashowania, lampka Wi-Fi będzie często migać i po około minucie wyłączy się na chwilę, a następnie będzie błyskać rzadziej.
W tym momencie wyłacz router i program.
3) Następnie włącz router, poczekaj 1-2 minuty, aż wymagane porty zostaną otwarte, uruchom program Putty (lub podobny do połączenia Telnet). Połącz się z routerem pod adresem 192.168.8.1 przez port 8023.
wpisz komende: nvram show
nastepnie komende: nvram set hw_factory_mode = 0
i zatwierdzamy kmd: nvram commit
4) Wyłącz router
5) Teraz wgrywamy oprogramowanie, na przykład 21.306.01.00.00 za pomocą programu Multicast ze znacznikiem Force.
Właczamy router i jednocześnie przytrzymać przyciski WIFI i WPS. Gdy tylko lampka WiFi mignie natychmiast, zwolnij przycisk Wi-Fi i po 3 sekundach zwolnij przycisk WPS. Rozpocznie się proces wgrywania. Czekamy na co najmniej 6 pełnych przebiegów i wylączamy router i program. Powinno działać.
Od tej pory mozna wgrywac nowe firmware wedlug opisow ktore byly we wczesniejszych watkach.
Da to mozliwosc wylaczenia dostepu do internetu temu, co dostepu nie potrzebuje a niepotrzebnie z nim dziala.....matek451 pisze:A co to da?