chciałbym się dowiedzieć jaki internet mobilny (wykorzystywany jako internet domowy) będzie w mojej lokalizacji najlepszym wyborem. Współrzędne lokalizacji: 51,2601084; 15,9171211. Posiadam obecnie modem Huawei E5573s-320 z internetem moblinym Plusa. Prędkości w dzień nie są najgorsze średnio wychodzi ok. 5 Mb/s DL i 3 Mb/s UL. Raz trafiłem nawet podczas wykonywania testu na wartość 17 Mb/s DL i 10 Mb/s UL, ale taki wynik udało mi się "trafić" tylko raz. Pomiary te były wykonywane w domy z wykorzystaniem w/w modemu. Mam też karte sim Plusa i Orange w telefonie z LTE i wykonałem pomiary Network Cell Info przed domem, poniżej zamieszczam wyniki. Nie miałem jeszcze możliwości wykonania testu u innych operatorów, ale przeglądając ten wątek widziałem, że niektórzy użytkownicy potrafią wskazać która sieć ma w danej lokalizacji najlepszy zasięg. Jeśli będzie trzeba to postaram się wykonać test z kartą Play i T- Mobile. Chciałbym też użyć (jeśli będzie to zasadne i da jakieś efekty) anteny zewnętrznej oraz jakiegoś routera w celu zwiększenia zasięgu Wi-Fi z w/w modemu w domu. A na koniec z góry dziękuję za zainteresowanie i ewentualną pomoc przy wyborze i projektowaniu mojej przyszłej instalacji internetowej

Wartości dla Plusa: Test wykonany na laptopie z internetem Plusa z modemu Huawei leżący w domu.
Wartości dla Orange: Mam jeszcze pytanie co myślicie o tej ofercie T-Mobile?
http://www.t-mobile.pl/pl/tmobile1-inte ... sCnQ#krok2
Oraz o tym routerze Huawei B529 dodawanym do zestawu? Sama oferta wg mnie jest atrakcyjna tylko czy ten zestaw będzie dobrze działał w mojej lokalizacji? Z góry dzięki za pomoc