Zapomniałem wcześniej dodać, ale komputer z głośnikami i monitorem jest pod UPS-em (stary dobry APC). Próbowałem podłączyć lodówkę pod drugi, osobny UPS, ale nic to nie dało - te same przeciążenia i zakłócenia.
Tinkas pisze:Ja tu widzę porażenie prądem lub mały pożar, ale jak chcesz się bawić w prowizorki, to Twój wybór

Chciałbym wierzyć, że jednak nie każdy na tym forum jest przeciętnym Januszem, biorącym w ciemno to co poleci konsultant w salonie. Lutownicą bawię się już od pierwszych klas szkoły podstawowej. Wiem jakie to jest uczucie dotknąć 230V AC gołymi rękami. A tak wygląda mój komputer (w tle nieszczęsna lodówka):
ss.jpg
Nie ogarnałbyś, nie?
I jeszcze jedno: To jest mieszkanie wynajęte. Gdybym był u siebie, to nawet nie bawiłbym się w jakieś marne LTE, tylko podłączył porządny
przewodowy internet stacjonarny. Ale że jest wynajęte, to z wszelkimi sytuacjami muszę sobie radzić na własną rękę. Być może cała instalacja elektryczna budynku jest w ogóle źle zaprojektowana i położona, nie mówię że nie, ale tego nie zmienię. I tylko z tego powodu nie będę szukał innego mieszkania. Mogę sobie jedynie popróbować właśnie z jakimiś filtrami, co zamierzam zrobić.