DWR 921 podłączony do DECOM4
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
DWR 921 podłączony do DECOM4
Witam, mam pytanie. Kupiłem ostatnio DECO M4 i podłączyłem kablem do DWR 921 przez ethernet. Czy ma to sens , żeby internet bezprzewodowy był szybszy? Wifi udostępniam przez Deco m4 w 5GHZ. Czy lepiej oddać (mam jeszcze tydzień) i kupić lepszy ruter mobilny i repeater? Ruter podłącza się do nadajnika na ul. Ostródzka 119. I takie pytanko, bo prędkośc LTE na iphonie XS jest 120 mb/s w dzień, wieczorem 60mb/s. A ruter DWR 921 ogarnia w dzień tak do 50 MB/s max , a wieczorem 2-10 mb/s. Dodam, że na ruterze DWR jest sieć Tmobile, a na iphonie play, dodam że nie ma to znaczenia , bo jak przekładam karty to iphon wyciąga tyle samo i na play i na Tmobile.
Ma ktoś pomysł jaki ruter kupić żeby wyciągał tyle co iphon Xs?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: DWR 921 podłączony do DECOM4
Podpinanie dodatkowych AP to najlepszy sposób na poprawę wifi, żadne cuda wianki meshe, repeatery i inne pierdy nie mają racji bytu, są dla leniwych kiepów co nie potrafią kabla położyć i paru RJ zacisnąć.destroyen pisze: i podłączyłem kablem do DWR 921 przez ethernet. Czy ma to sens , żeby internet bezprzewodowy był szybszy?
A wypluj te słowo.destroyen pisze:i repeater?
Różnica taka, że tym już dość leciwym routerze jest modem do 150Mb/s a afpel opisuje modem w ipnonie jako gigabitowy, mimo 4x4 pewnie agregacja pewnie do 4 pasm.destroyen pisze: bo prędkośc LTE na iphonie XS jest 120 mb/s w dzień, wieczorem 60mb/s. A ruter DWR 921 ogarnia w dzień tak do 50 MB/s max , a wieczorem 2-10 mb/s. Dodam, że na ruterze DWR jest sieć Tmobile, a na iphonie play, dodam że nie ma to znaczenia , bo jak przekładam karty to iphon wyciąga tyle samo i na play i na Tmobile.Ma ktoś pomysł jaki ruter kupić żeby wyciągał tyle co iphon Xs?
Co do wyboru nowego routera to się nie wypowiem, skoro telefon działa dobrze, to najciekawszą opcją był by jakiś nowy w wersji CPE, czyli modem zintegrowany z anteną montowany na zewnątrz zasilany po PoE, niestety symboli tego nie pamiętam.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- overtrash
- Stały użytkownik forum
W jakiej wersji sprzętowej ten DWR 921, B2? Czy C1? A może coś wyżej? Miałem ten tragiczny sprzęt, jak B2, to radze dokonać aktualizacji oprogramowania, jest szalenie podatny na ataki: https://niebezpiecznik.pl/post/nie-uzyw ... jego-luki/ Jak wspomniano wyżej sprzęt jest już leciwy i z reguły łączy się z najbardziej zapchanym pasmem 800mhz.
AVM FRITZ!Box 6890 LTE + nju.
-
Co do iPhona to nie wchodzi w grę żeby brał role routera. Dlatego potrzebuje routera LTE dobrego , który podobne prędkości by wyciągał. DWR 921 wersja C3 ta najlepsza. Ale ten router chodzi jakby chciał , a nie mógł. Jest tragiczny. Jutro chce kupic nowy router , ale nie wiem jaki. Najlepiej cena do 400 zł.
-
B593 nadaje się ? Czy lepszy B525-s?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No oprócz tego, że atak da się wykonać tylko z sieci wewnętrznej (no chyba że ktoś wykupi usługę z otwartymi portami).overtrash pisze:to radze dokonać aktualizacji oprogramowania, jest szalenie podatny na ataki:
Z B593 raczej nic nie zyskasz. B525 ma już "300Mb/s" modem ale do ajfona nadal mu daleko.destroyen pisze:B593 nadaje się ? Czy lepszy B525-s?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- radius
- ** Moderator **
Kolegom chodzi o to, że iPhone gniecie D-Linka, bo ma modem wyższej kategorii. Nie kupuj na pałę, bo tylko źle zainwestujesz pieniądze. Te niestety wydają się być małe jeśli chcesz się zbliżyć do wyników z telefonu.destroyen pisze:...Co do iPhona to nie wchodzi w grę żeby brał role routera...Najlepiej cena do 400 zł...
W jakiej miejscowości jest ta stacja bazowa? Skąd wiesz, że z nią się łączysz? Odczytałeś CellID z DWR-921 i potwierdziłeś na btsearch.pl?
Wbij ten kod do iPhona i wstaw zrzuty ekranu: *3001#12345#*
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
- overtrash
- Stały użytkownik forum
Oryginalne FW w dalszym ciągu nie udostępnia tak podstawowych informacji. Przynajmniej w wersji C1... Nie wiem jak OpenWrt...radius pisze:Odczytałeś CellID z DWR-921 i potwierdziłeś na btsearch.pl?
AVM FRITZ!Box 6890 LTE + nju.