Czego oczekuję, a no chciałbym jakoś to ogarnąć aby chodziło to w miare dobrze. kupić jakąś antenę -tylko jaką. i cieszyć się w miare stabilnym połączeniem. przez pierwsze półtora roku korzystając z wolicy internet miałem tylko po 23. ale za to jaki "szybki" powyżej 15mb.s w dzień dramat. od pół roku miałem w dzień z miarę z mierzenia, w nocy wciąż "super" natomiast teraz coś się psuje. nie wiem w które pasma powinienem uderzać. z tego co wiem mój router obsługuje tylko agregacje 2 pasm, i to tylko jakichś konkretnych. nie wiem natomiast jaką antenę wybrać, oraz w który nadajnik celować. z żadnym innym btsem z mojego domu się raczej nie połączę. przeszedłem go wzdłóż i wszerz. nawet z przedłużaczem wystawiałem router po ogrodzie

Gdy jesteś w zasięgu LTE korzystasz zawsze z Internetu bez limitu
Po wykorzystaniu 45 GB transferu / mies., jeśli jesteś poza zasięgiem Internetu LTE prędkość Internetu spada do 32 kb/s
czyli oznacza to że jak łapie lte to mam gdzieś 45gb limitu i mam no limit, czy jednak mam 45gb limitu... nie bardzo to rozumiem w t-mobile chociaz wiem że mam faktycznie no limit.
Jeśli chodzi o moją lokalizację są to zagórzany 89 gmina gdów. neostrada odpada max co daje tutaj radę to 6mb/s

bawiłem się trochę w hmanagerze i na mierzeni prędkości wyglądały z godzine temu tak
800 -3,5mb
1800 -10mb
2100 -brak
2600 -speed test wysiada nci nie pokazuje.
autmatyczne daje agregację 800+1800 lte+ i generalnie z prędkościami jest różnie w jednej minucie testu jest to 2mb/s 3min później jest to 10mb/s
niestety w tym momencie nie mam jak podłączyć routera u siebie żeby sprawdzić wolicę, za to mam w pokoju telefon z mobilnym t-mobile i widze że prędkość jest tutaj w granicach 10-16mb/s stale. niestety nie znam adresu żeby połączyć sie z panelem i wykombinować jakie hasło dać w Hmanagera, dla routerów jest to 192.168.8.1, ale dla internetu w telefonie chyba nie, gdyż takiej strony mi w ogóle nie znajduje... byłoby to znacznie prostsze niż lawirowanie z routerem między pokojami. no ale jeśli nie ma czegoś takiego (nie wiem) to zostaje mi biegać z routerami