rzadko się udzielam ale mam pewien problem,
po jakimś czasie użytkowania WiFi 5ghz (okolo pół godziny czy dwóch) gubi mi pakiety i internet zwalnia do zera (wczesniej dziala bez zająknięcia)
objawia sie to tym, że np pinguje sobie wp.pl i jest ok, a jezeli chcę coś ściągnąć lub zaczać test na speedtescie to od razu gubi łączność na 10sekund pozniej znów załapuje na 4sek i znów gubi, naprawić to mogę w jeden sposób rozłączyć się z siecią i połączyć ponownie ale co 1h to nie ma sensu zwlaszcza jak zacznę coś ogladać na neflixie czy innej platformie to po jakims czasie problem wraca i mnie strasznie denerwuje, zaczęło się to dziać od jakichś 2 tygodni wcześniej bylo ok
laptop skanowany pod kątem wirusow, adwaru i innych dupereli, wiresharka zainstalowalem niewiele z niego kumam ale zbytniego floodu nie widze tam zeby coś zapychało połączenia i namolnie łączyło się
Internet od UPC jakis ich customowy router nic nie zmienilem procz nazwy sieci
pewnie moglbym na żony lapku testowac jeszcze ale ona nie ma 5ghz wifi wiec nie wiem czy byloby to miarodajne, jezeli ktos sie z czyms takim spotkał to może mi poradzić, mam lapka bez mozliwosci wpiecia kabla tylko wifi wiec lekka kicha z testowaniem po kablem
ps. jezeli wbilem nie w ten dział proszę przeniesc temat